Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ


Οι νόμιμοι μετανάστες δεν ψήφισαν σε καμία περιφέρεια, απάντησε το υπουργείο Εσωτερικών στον εκπρόσωπο της ΝΔ περί ενδεχομένου αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος του «Καλλικράτη» «σε ορισμένες περιφέρειες». Αφορμή της αντιπαράθεσης αποτέλεσε η απόφαση του ΣτΕ για το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης διευκρίνισε ότι εφόσον κριθεί και από την Ολομέλεια το ζήτημα, δημιουργείται θέμα για τις εκλογές σε κάποιες περιφέρειες.

«Συγκεκριμένα όπου η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο είναι μικρότερη από τον αριθμό των εγγεγραμμένων αλλοδαπών που πήραν μέρος στις εκλογές» ανέφερε.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών:

«Η Νέα Δημοκρατία αφού κατ΄επανάληψη στο παρελθόν είχε εξαγγείλει την πρόθεσή της να θεσπίσει το δικαίωμα συμμετοχής των νομίμων μεταναστών στις δημοτικές εκλογές, η ΝΔ η οποία κατηγορηματικά απέρριψε την αίτηση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε στη Βουλή το ΛΑΟΣ κατά τη διάρκεια ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αυτή η ίδια ΝΔ με παροιμιώδη ανευθυνότητα εγείρει θέμα για τις εκλογές σε κάποιες περιφέρειες.

» Σε αυτή τη ΝΔ το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να την ενημερώσουμε ότι με το νόμο 3838/2010, οι νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες δεν απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής στις περιφερειακές εκλογές. Πολύ απλά δεν ψήφισαν σε 'κάποιες περιφέρειες', δεν ψήφισαν σε καμία περιφέρεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: