Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΧΑΛΑΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ


αλλάζει ξανά ο καιρός από τα μέσα της εβδομάδας με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Για σήμερα Δευτέρα, προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά και τη νότια νησιωτική χώρα. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένονται από το μεσημέρι.
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο Τρίτη, στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας.
Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού από την Τετάρτη θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα έως και το Σάββατο.
Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 Μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 8 με 9, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώσει στα δυτικά και βόρεια.
Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν σε ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα τοπικά στα ανατολικά και νότια πιθανώς να είναι έντονα. Σταδιακή ύφεση αναμένεται από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά δυτικοί - νοτιοδυτικοί και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά τα 9. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σε ολόκληρη την χώρα.
Την Παρασκευή στα ανατολικά και νότια της χώρας αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες νησιωτικές περιοχές με γρήγορη εξασθένηση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Τέλος, το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, ενώ την νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΟΠΑΔΩΝ



Την ειρήνη στον σταθμό «Ειρήνη» του ΗΣΑΠ διατήρησε η ΕΛΑΣ
Τον σταθμό «Ειρήνη» του ΗΣΑΠ είχαν επιλέξει το βράδυ του Σαββάτου ως χώρο για να συγκρούστούν  χούλιγκανς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ευτυχώς τους απέτρεψε η ΕΛΑΣ, η οποία λειτούργησε με καλά αντανακλαστικά και διατήρησε την ειρήνη μεταξύ των ομάδων αυτών.

Η αστυνομία εφάρμοσε αποφασιστικά το δόγμα καλύτερα πρόληψη παρά καταστολή και αφού τους έφραξε τον δρόμο, κατέβασε 250 άτομα που είχαν ξεκινήσει με τον Ηλεκτρικό από τον Πειραιά, στον σταθμό «Νερατζιώτισσα».

Το τι θα συνέβαινε, μπορεί κάποιος να το καταλάβει από τα όπλα με τα οποία ήταν εξοπλισμένοι οι ομάδες αυτές.

Στιλέτα, μολότοφ, καπνογόνα,πέτρες, ρόπαλ, σιδερόβεργες και σιδερογροθιές βρέθηκαν στο σημείο που έγινε το μπλόκο της ΕΛΑΣ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία δεν διέθεταν εισιτήρια, ξεκίνησαν για το κλειστό του Αμαρουσίου, όπου έδινε αγώνα η ομάδα τους με το Μαρούσι.

Την ίδια όμως ώρα στο ΟΑΚΑ ,ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν με τον ΚΑΟΔ, και οι οπαδοί του, ήταν υπό την αυστηρή επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων.
Όπως ανέφεραν στελέχη της αστυνομίας, αντελήφθησαν το τι είχαν σχεδιαστεί όταν είδαν, πριν ολοκληρωθεί ο αγνώνας, να αποχωρεί από τις κερκίδες των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού από το ΟΑΚΑ, μία μεγάλη ομάδα νεαρών.


Το συσχέτισαν με τη μαζική μετακίνηση των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού προ το Μαρούσι και τα ειδικά κέντρα επικοινωνίας πήραν ...φωτιά.

Το μπλόκο στήθηκε στις 17:45΄, την ώρα που οι οπαδοί του Ολυμπιακού προσπάθησαν να βγούν στον σταθμό «Ειρήνη».Την ίδια ώρα οι οπαδοί του ΠΑΟ είχαν αφήσει την ομάδα τους που έδινε τον αγώνα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α, και πήγαιναν με τα πόδια προς τον εν λόγω σταθμό του ΗΣΑΠ, για να δώσουν δική τους «μάχη».


Οι αστυνομικές δυνάμεις βέβαια δεν επέτρεψαν ούτε την αποβίβαση της ομάδων των οπαδών του Ολυμπιακού, ούτε την πρόσβαση αυτών του ΠΑΟ προς τον σταθμό «Ειρήνη» για να δώσουν μάχη.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού οδηγήθηκαν προς τον σταθμό «Νερατζιώτισσα» και μετά την αποβίβαση τους, υπάλληλοι του ΗΣΑΠ βρήκαν στα δύο βαγόνια που επέβαιναν 10 βόμβες μολότοφ και μία φωτοβολίδα.

Αμέσως μετά την αποβίβασή των οπαδών το Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν διέθεταν εισιτήρια για τον αγώνα, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να τους ελέγχουν κοντά στον σταθμό, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου (παράδρομος Αττικής Οδού).

Μόλις όμως οι νεαροί οπαδοί κατάλαβαν τι θα γινόταν, πέταξαν στην Α. Παπανδρέου και στην Αττική οδό τα εξής:

Μία (1) βόμβα ΜΟΛΟΤΟΦ
Ένα (1) μαχαίρι κουζίνας
Πέντε (5) σουγιάδες
Έξι (6) λάμες από σουγιάδες
Είκοσι (20) ξύλινα ρόπαλα
Ένα (1) σιδερένιο μαδέρι
Ένα (1) πτυσσόμενο γκλόπ
Μία (1) κροτίδα
Τρείς (3) φωτοβολίδες
Τρία (3) βεγγαλικά
Ένα (1) στόμιο μπουκαλιού με προσαρμοσμένο στουπί
Τρείς (3) συσκευασίες ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 3,75 γρ.
Μία (1) ζώνη μέσης με προσαρμοσμένη σιδερογροθιά στη θέση αγκράφας


Μετά την εξέλιξη αυτή προσήχθησαν 228 άτομα, ενώ κρατήθηκαν 3 άτομα και προσήχθησαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.