Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μαίνεται για τέταρτη μέρα η πυρκαγιά στις Πρέσπες



Για τέταρτη μέρα εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή σε δύσβατη περιοχή στις Πρέσπες.

Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδική έκταση, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται 58 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς έχασε τη ζωή του ένας πυροσβέστης, μέλος πληρώματος από την Καστοριά, όταν το πυροσβεστικό όχημα, το οποίο οδηγούσε, έπεσε σε χαράδρα.

Στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ την Τρίτη



Χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς θα παραμείνει την Τρίτη, 22 του μηνός, για πάνω από 4 ώρες η Αθήνα, καθώς οι ηλεκτροδηγοί αποφάσισαν τετράωρη στάση εργασίας.

Συγκεκριμένα το Μετρό, ο ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ θα ακινητοποιηθούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, αλλά οι συρμοί θα αρχίσουν να αποσύρονται από την κυκλοφορία τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα και η πλήρης αποκατάσταση της συγκοινωνίας θα γίνει περίπου στις 16:30.

Οι ηλεκτροδηγοί διαμαρτύρονται για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, τις μειώσεις των μισθών, την κατάργηση των ΣΣΕ, τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, αλλά και τη μείωση του προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία των Μέσων Μεταφοράς να εκτελέσουν ομαλά και με ασφάλεια το πρόγραμμα των δρομολογίων.