Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Στην Κρήτη η επιτροπή ανταγωνισμού για τις τιμές των καυσίμων


Στην Κρήτη βρέθηκαν, χθες, κλιμάκια της επιτροπής ανταγωνισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης σε μια προσπάθεια καταγραφής της εικόνας που παρουσιάζει η αγορά καυσίμων στο νησί, όπου παρατηρούνται πολύ υψηλές τιμές, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Όπως δήλωσε, σήμερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων Βαγγέλης Κώτσος ο έλεγχος «ήταν αυτεπάγγελτος από την επιτροπή κατόπιν εντολής του Υπουργείου Ανάπτυξης» και πραγματοποιήθηκε και στους 4 νομούς της Κρήτης, προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία για την ύπαρξη ή όχι καρτέλ.
«Παρά τα έγγραφα που πήραν μαζί τους δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο και σαφώς δεν χρειάζεται έλεγχος της επιτροπής ανταγωνισμού για να καταλάβει ο κάθε ένας ότι καρτέλ στη λιανική δεν υπάρχει», τόνισε ο κ. Κώτσος.
Τα μέλη της επιτροπής ανταγωνισμού ζήτησαν και έκαναν έλεγχο στα πρακτικά των συνεδριάσεων της Ένωσης Βενζινοπωλών, των γενικών συνελεύσεων, αλλά και στοιχείων που έχουν καταγραφεί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Παράλληλα εξέτασαν και τον πρόεδρο της Ένωσης υπό την έννοια ότι του ζήτησαν να καταθέσει την άποψη του για την εικόνα που παρουσιάζει η αγορά καυσίμων στο νησί.
Ο κ. Κώτσος εξέφρασε επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων που έγιναν, υποστηρίζοντας ότι εδώ και δυο χρόνια εκκρεμεί η έκδοση πορίσματος της επιτροπής ανταγωνισμού που αφορά την διερεύνηση των αιτίων για τις υψηλές τιμές των καυσίμων στο νησί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξ αιτίας των υψηλών τιμών έχει πέσει κατακόρυφα η κατανάλωση, η μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών δεν φουλάρει πλέον το ρεζερβουάρ και πολλά πρατήρια που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους κλείνουν.
Οι πρατηριούχοι στα Χανιά προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις και μια από τις σκέψεις που υπάρχει είναι η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της περιφερειακής ενότητας Χανίων με μοναδικό αίτημα την μείωση των τιμών στα καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: