Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν στο FΙR Αθηνών


Δύο τουρκικά αεροσκάφη τύπου F-16 πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 3.700 ποδιών, στις 11.46, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Παραιτείται του μισθού του ο Κάρολος Παπούλιας


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας γνωστοποίησε μέσω του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου ότι παραιτείται της αποζημίωσης που λαμβάνει και η οποία ανέρχεται ετησίως σε 283.694 ευρώ.

Πόσο επικίνδυνοι είναι οι πυρετικοί σπασμοί;


Σε μια περίοδο, που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση και η πλειονότητα των παιδιών είναι με ένα θερμόμετρο… υπό μάλης, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες "δίνουν μάχη" με τον πυρετό.

Στη φυσιολογική διαδικασία του πυρετού, που λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουν τι μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπισή του, μπορεί να παρουσιαστεί ένα φαινόμενο, φυσιολογικό μεν αλλά τρομακτικό για όποιον το βιώνει: ο πυρετικός σπασμός.

Πως θα γίνουν τα ρομπότ... αξιαγάπητα;


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μια έρευνα στόχος της οποίας είναι να κάνει πιο αξιαγάπητα τα... ρομπότ.

"Τα πειράματα έχουν δείξει ότι, για παράδειγμα τα παιδιά μπορεί να προσκολληθούν σε ένα ρομπότ που παίζει μαζί τους, όμως θα μπορούσε το ρομπότ να αναπτύξει δεσμούς με έναν άνθρωπο; Θα μπορούσαν κάποια ημέρα τα ρομπότ να αναπτύξουν συμπεριφορά που να προσομοιάζει με τους ανθρώπινους δεσμούς;", αναφέρει η Επιτροπή.

Έκτακτα μέτρα για την έλλειψη φυσικού αερίου στη χώρα


Την απαγόρευση των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από το μεσημέρι της Τετάρτης και μέχρι νεωτέρας, αποφάσισε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), προκειμένου να ανατρέψει την ολική κατάρρευση του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας.

Στον εισαγγελέα άλλοι 39 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας


Ακόμη 39 άτομα, που συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα -μετά τους 36 που προσήχθησαν χθες.

Συναινετικό διαζύγιο με έξι μήνες γάμου


Τροποποιήσεις κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο «για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής», που συζητείται στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Στο πλαίσιο του στόχου για επιτάχυνση των δικών, επισημαίνεται ότι με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους ο δικαστικός λειτουργός θα πρέπει να έχει περαιώσει όλες τις δικαστικές εκκρεμότητες της περασμένης χρονιάς, αλλιώς ελέγχεται πειθαρχικά.

Αποκλεισμένα τρεις ημέρες 35 χωριά στην Πίνδο


Περισσότερα από 35 ορεινά χωριά στο νομό Γρεβενών, παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εξαιτίας των πυκνών χιονοπτώσεων, ενώ παρά την ύφεση που παρουσιάζει η κακοκαιρία, σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

Όπως είπε ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κιουπτσίδης, πρόκειται για 37 οικισμούς, που βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Πίνδου, αλλά και στο ανατολικό τμήμα του νομού, που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων, αλλά και μεμονωμένων βλαβών που σημειώνονται στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, κανένας από τους κατοίκους των ορεινών αυτών χωριών δεν κινδυνεύει και δεν παρατηρείται έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης.

Έκανε δε γνωστό πως σε περίπτωση που σημειωθεί κάποιο έκτακτο περιστατικό, οι αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα επέμβουν έγκαιρα.

«Το χιόνι σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε τα 2,5 μέτρα ύψος. Από τη δεκαετία του 30 είχε να πέσει τόσο πολύ χιόνι στα χωριά αυτά, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι. Οι λιγοστοί δημοτικοί υπάλληλοι προσπαθούν με μεγάλη δυσκολία να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, να εξασφαλίσουν φάρμακα, ζωοτροφές, καύσιμα. Ζητήσαμε και τη βοήθεια του στρατού» δήλωσε ο κ. Κιουπτσίδης.

Στο μεταξύ, λόγω του χιονιού, που σε ορισμένες περιοχές το ύψος του φθάνει και τα δύο μέτρα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και σταθερά τηλέφωνα, παραμένουν οι κάτοικοι σε ολόκληρο το Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας, ενώ η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), Μουζακίου - Άρτας, από το 19ο χιλιόμετρο (θέση Τύμπανος προς Δυτική Αργιθέα), Μουζακίου - Ανατολικής Αργιθέας, από το 35ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος), στους νομούς Καρδίτσας και Άρτας και Δράκειας - Χανίων, στο Πήλιο.

Επίσης, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον ορεινό όγκο του νομού Ροδόπης, Άρνισσας- χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακσταλάν Πέλας, σε ορεινούς οικισμούς του Κιλκίς, στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας- Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), καθώς επίσης και από τις πόλεις Βέροια, Νάουσα και Σέρρες προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου, Τριών - Πέντε Πηγαδιών και Λαϊλιά.

Ακόμα, η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη στο μεγαλύτερο τμήμα του ορεινού οδικού δικτύου στους νομούς Φλώρινας, Γρεβενών, Τρικάλων και Καρδίτσας, Φλώρινας και Καστοριάς.

Χαροπαλεύει αστυνομικός από πυρά ληστών


Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε βαριά στην κοιλιακή χώρα και ένας πολίτης ελαφρά, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας που έγινε στις 6 το απόγευμα σε κοσμηματοπωλείο στη Νέα Πέραμο.

Διέρρηξαν μοναστήρι στην Άρτα


Άγνωστοι διέρρηξαν την Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς Άρτας και έκλεψαν από την εκκλησία διάφορα τάματα και 7 ασημένια καντήλια.

Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στην Αθήνα


Πολυεπίπεδη προκαταρκτική εξέταση για όσα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης έξω από τη Βουλή, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Κατάληψη στο κτίριο Νομικής του ΑΠΘ


Κατάληψη στο κτίριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ πραγματοποίησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, φοιτητές – μέλη συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης, αντιδρώντας στην εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην διεξαγωγή –στα πλαίσια αυτού– των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Επίθεση Anonymous στο site της CIA


Οι Anonymous πραγματοποίησαν διαδικτυακή επίθεση DDOS στην ιστοσελίδα της CIA.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 12:10 πμ και ανακοινώθηκε από τον λογαριασμό του Twitter YourAnonNews, με έναν σύνδεσμο που παρέπεμπε σε μια ρώσικη ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

Σεισμός στη Ρόδο


Χαράματα "χτύπησε" ο Εγκέλαδος, ευτυχώς, στη θάλασσα ανοιχτά της Ρόδου
Οι κάτοικοι, κυρίως στο νότιο τμήμα του νησιού, ξύπνησαν στις τέσσερις και μισή από τη δόνηση που ευτυχώς ήταν ασθενής.