Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Εγκρίθηκε νέο φάρμακο για την θεραπεία του AIDS/HIV

Την επίσημη έγκρισή της έδωσε Ευρωπαϊκή Ένωση για την χρήση της δραστικής ουσίας dolutegravir, έναν αναστολέα της ιντεγκράσης, η οποία σε συνδυασμό με άλλα αντιρετροϊικά φαρμακευτικά προϊόντα θα συμβάλλει στην θεραπεια ενηλίκων κι εφήβων, ηλικίας άνω των 12 ετών, που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV.

Η ομορφιά των μαθηματικών και ο ανθρώπινος εγκέφαλος

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Frontiers in Human Neuroscience, μία μαθηματική απόδειξη μπορεί να διεγείρει το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου με αυτό που επηρεάζει η τέχνη και η ιδέα της ομορφιάς γενικότερα.

Πώς βλέπει ο ανθρώπινος εγκέφαλος την ομορφιά των εξισώσεων

Μπορεί τα μαθηματικά και οι εξισώσεις, εκ πρώτης όψεως, να προκαλούν τρόμο και κρύο ιδρώτα σε πολύ κόσμο, ωστόσο, φαίνεται πώς κρύβουν μία σχεδόν καλλιτεχνική ομορφιά, που μόνο ο μαθηματικός εγκέφαλος μπορεί να αναγνωρίσει.

Ιδέες για έναν αξέχαστο Βαλεντίνο στο σπίτι

Κρίση, ξε-κρίση, "ο έρωτας οφείλει να εορταστεί"! Και αν δεν έχεις προλάβει ούτε να το σκεφτείς, μην αγχώνεσαι. Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ... Και θυμήσου ότι δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που λέει ότι πρέπει να βγεις έξω για να γιορτάσεις την ημέρα των ερωτευμένων. Ειδικά φέτος, θα γιορτάσεις εντός των θυρών και θα περάσεις και τέλεια.

Στην Αθήνα σήμερα η αυτοκινητοπομπή των σχολικών φυλάκων

Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χθες οι σχολικοί φύλακες που έφτασαν στο δημαρχείο Παύλου Μελά από την Αλεξανδρούπολη, από όπου ξεκίνησαν αυτοκινητοπομπή, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που θα καταλήξει σήμερα στην Αθήνα περνώντας από πολλές πόλεις της χώρας.

Νέος "κεραυνός" από Βρυξέλλες για το πλεόνασμα!

Nέος "κεραυνός" από Βρυξέλλες, μετά την Eurostat κατά της κυβέρνησης Σαμαρά για το περίφημο "αόρατο" πρωτογενές πλεόνασμα: Την έκπληξή του για την «αυτοπεποίθηση» που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 εμφανίσθηκε σήμερα Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Τρελάθηκαν στην κυβέρνηση: -3,7% η ύφεση!

Υποχώρησε κατά 3,7% και εφέτος το ΑΕΠ της χώρας και η κυβέρνηση ... πανηγυρίζει γιατί δεν είναι 4%, όπως υπολόγιζε η τρόικα, αλλά από τις Βρυξέλλες απαντούν ότι "Είναι ενωρίς ακόμα" και ότι τα τελικα αποτελέσματα θα βγούν τον Ιούνιο.

Με αρνητικό πληθωρισμό στο -1,5%, άρχισε το 2014 για την οικονομία

Με αρνητικό πληθωρισμό, στο -1,5%, άρχισε το 2014 για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.  Μετά τη συγκεκριμένη μείωση, ο πληθωρισμός παραμένει αρνητικός για 11ο συνεχή μήνα (τον περασμένο Δεκέμβριο είχε μειωθεί κατά 1,7%, ενώ τον Ιανουάριο 2013 είχε καταγραφεί αύξηση 0,2%).

Μειώθηκε η ύφεση στο δ' τρίμηνο

Διαμορφώθηκε στο -2,6%. Στο -2,6% διαμορφώθηκε η ύφεση στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, ποσοστό αισθητά βελτιωμένο σε σύγκριση με την ύφεση των προηγούμενων τριμήνων.

«Ερωτευτείτε αλλά... μην πέσετε στη θάλασσα!»

Οι αρχές των Φιλιππίνων καλούν όσους κάνουν ρομαντική βόλτα να είναι προσεκτικοί!

Κόψτε το τσιγάρο για καλή ψυχική υγεία


Έχει καλύτερα αποτελέσματα από τα αντικαταθλιπτικά.Το κόψιμο του καπνίσματος δεν ωφελεί μόνο τη σωματική υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο για καρκίνο, καρδιοπάθεια και άλλες νόσους, αλλά επίσης κάνει καλό και στην ψυχική-νοητική υγεία. Σε μερικές περιπτώσεις η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να βοηθήσει περισσότερο και από τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, σύμφωνα με μία βρετανική και μία αμερικανική έρευνα.

Ξενάγηση μέσω κινητού στα Χανιά

Νέα εφαρμογή για την προβολή της πόλης

Απολογισμός συνολικής δραστηριότητας της Αστυνομίας για το 2013

Καταγράφηκε σημαντική μείωση της εγκληματικότητας σε όλες τις κατηγορίες αδικημάτων

Σφεντύλι: Το χωριό της Κρήτης που αργοσβήνει κάτω από το νερό

Χωρίς νερό, ρεύμα και τηλέφωνο ζουν οι 15 εναπομείναντες κάτοικοι του χωριού Σφεντύλι στην Χερσόνηση της Κρήτης. Εδώ και 14 χρόνια πλημμυρίζει σιγά-σιγά και θα χαθεί κάτω από το νερό, λόγω του φράγματος Αποσελέμη που κατασκευάστηκε στην περιοχή.

Αξιοσημείωτες οι μεταβολές στη συμπεριφορά του Έλληνα καταναλωτή

Μεγάλες μεταβολές στη συμπεριφορά του Έλληνα καταναλωτή διαπιστώνει έρευνα της εταιρείας The Boston Consulting Group (BCG) για τη ψυχολογία των καταναλωτών.

Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και μετά αυτοκτόνησε

Υπάλληλος του πολυκαταστήματος Praktiker στο Αιγάλεω, 49 ετών εξαναγκάστηκε να υπογράψει την παραίτησή του, ώστε να μη φανεί ως απόλυση, σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του.

Πέθανε η "γιαγιά Στέλλα" της Κεφαλονιάς

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην Κεφαλονιά ο θάνατος από φυσικά αίτια της αιωνόβιας κυρίας Στέλλας που συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στο νησί, για να δει ιδίοις όμμασι τις ζημιές που προκάλεσε ο Εγκέλαδος.

"Θα έσκαβα με τα χέρια μου, αλλά δεν υπάρχουν δουλειές"...

Το Πέραμα ήταν πριν από μερικές δεκαετίες η «καρδιά» της κατασκευής και επισκευής πλοίων της Ελλάδας. Περίπου 5.000 εργάτες δούλευαν καθημερινά στη μικρή λωρίδα γης μεταξύ του όρους από όπου ο Ξέρξης παρακολούθησε την καταστροφή του στόλου του στα Στενά της Σαλαμίνας και της θάλασσας. Σήμερα έχουν απομείνει μόνο 20 με 30…

10 λόγοι που προτιμώ τον μπαμπά από τη μαμά!

Εννοείται πως οι μαμάδες κάνουν τα πάντα καλύτερα από τους μπαμπάδες. Υπάρχουν όμως πράγματα που μόνον οι μπαμπάδες μπορούν να κάνουν. Γι’ αυτούς τους λόγους προτιμώ το μπαμπά από τη μαμά!

Η γάτα που προσπαθεί να ζητήσει συγγνώμη

Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση;