Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κατήγγειλε το σύζυγό της για οπλοκατοχή


Στην περιοχή του Κρανιδίου, μια γυναίκα, κατήγγειλε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, τον εν διαστάσει συζυγό της, ότι μέσα σε ανασφάλιστο ντουλάπι στο σπίτι της βρήκε να έχει κρύψει, δύο (2) περίστροφα, ένα (1) πιστόλι και εκατόν δέκα (110) φυσίγγια.

Η αστυνομία που πήγε στο σπίτι βρήκε τα όπλα και φυσίγγια τα οποία κατασχέθηκαν και στάλθηκαν στην διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο σύζυγος της κυρίας αναζητείται.

15 οι νεκροί από τη νέα γρίπη


Αλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του ιού Α(Η1Ν1) τις τελευταίες δύο ημέρες, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των θυμάτων της γρίπης σε 15, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 16 άτομα εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εξαιτίας επιπλοκών που εμφάνισαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ νοσοκομείων όλης της χώρας συνολικά 81 άτομα.

Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των εξαγωγικών εταίρων


Η Σερβία και η Ελλάδα κατατάσσονται στις δύο πρώτες θέσεις των εξαγωγικών εταίρων του Μαυροβουνίου, το 2010, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της βαλκανικής αυτής χώρας.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, στο πεδίο των εξαγωγών, οι βασικοί εμπορικοί εταίροι του Μαυροβουνίου είναι η Σερβία (74,9 εκ. ευρώ), η Ελλάδα (56,4 εκ. ευρώ) και η Ιταλία (48,8 εκ. ευρώ).

Βασικοί εμπορικοί εταίροι του Μαυροβουνίου στις εισαγωγές είναι η Σερβία (432,2 εκ. ευρώ), η Βοσνία - Ερζεγοβίνη (123,5 εκ. ευρώ) και η Γερμανία (116,9 εκ. ευρώ).

Στην ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας του Μαυροβουνίου προστίθεται ότι, το διάστημα Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2010, ο όγκος των εμπορικών ανταλλαγών διαμορφώθηκε σε 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 2,8%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2009.

Η αξία των εξαγόμενων αγαθών διαμορφώθηκε σε 330,3 εκ. ευρώ, αυξημένη κατά 19,2% έναντι της περιόδου Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2009.

Μέσω τραπεζών οι πληρωμές του ΙΚΑ


Μέσω τραπεζών θα εισπράττουν στο εξής οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ τις παροχές σε χρήμα που καταβάλλει το Ίδρυμα στους ασφαλισμένους του.

Με απόφαση του Δ.Σ του ΙΚΑ η οποία ελήφθη στις 27 Ιανουαρίου σε εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου, ορίζεται ως υποχρεωτική από την 1-1-2011, η πληρωμή των παροχών ασθενείας μέσω πίστωσης τραπεζικών λογαριασμών ή των ΕΛΤΑ.

Η διαδικασία για τη χορήγηση των παροχών παραμένει η ίδια, καθώς και η κατάθεση των απαραίτητων, κάθε φορά, δικαιολογητικών. Το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος πληρωμής.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν στα Τμήματα Παροχών ή στο Τμήμα Μητρώου του υποκ/τος του τόπου κατοικίας τους τα εξής δικαιολογητικά:

1. Τον αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου -ΑΜΑ - που προκύπτει είτε από το βιβλιάριο υγείας είτε από Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης.

2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και φωτοτυπία.

3. Το πρωτότυπο τραπεζικό βιβλιάριο και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας αυτού με πρώτο όνομα του άμεσα ασφαλισμένου και ο αριθμός ΙΒΑΝ να διακρίνεται στη φωτοτυπία.