Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Πυρά Πεταλωτή κατά της ΝΔ


Τιμή για τη χώρα που αποδεικνύει ταυτόχρονα τη θέση που έχει κατακτήσει η χώρα και την ανόρθωση της αξιοπιστίας της, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής την υπερψήφιση χτες στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της έκθεσης της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ 'Αννυς Ποδηματά για τα καινοτόμα μέσα χρηματοδότησης σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο,όπως είναι το ευρωομόλογο και οι φόροι επί του άνθρακα και των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, προτάσεις για τις οποίες πρωτοστάτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά της ΝΔ, καθώς η ευρωβουλευτής της Ρόδη Κράτσα, καταψήφισε την πρόταση για το φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών με αποτέλεσμα να μην υιοθετηθεί η εν λόγω πρόταση για μια ψήφο. "Εμείς είμαστε αυτοί που θέτουμε ζητήματα ως χώρα, που αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε μηχανισμούς διεθνώς αγορών που δρουν ανεξέλεγκτα", τόνισε ο κ. Πεταλωτής και σημείωσε ότι "τίποτα δεν μας χαρίστηκε, αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά στο εξωτερικό για το συμφέρον της χώρας".

"Δυστυχώς όμως την ίδια στιγμή που εμείς δίνουμε τις μάχες με ορατή επιτυχία και ενώ ακόμη και οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτρες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ψήφισαν υπέρ του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, αυτόν ακριβώς καταψήφισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα", ανέφερε, επισημαίνοντας ότι ότι η ευρωοβουλευτής "ψήφισε ενάντια σε έναν φόρο που επιβάλλεται σε τρραπεζικούς κολοσσούς και σε τεράστια χρηματοπιστωτικά συστήματα".

Υπογράμμισε δε ότι "αποδεικνύεται περίτρανα με αυτή την επιλογή ποιες είναι και οι επιλογές της ΝΔ η οποία επιλέγει να μην τεθεί αντίστοιχος φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ώστε να ελέγχονται και οι αγορές, κάτι που είναι εις βάρος του απλού και αδύναμου Έλληνα και Ευρωπαίου πολίτη".

"Αυτή είναι η διαφορά η δική μας και σε τέτοιες στιγμές αποδεικνύεται ποια επιλογή κάνει το κάθε κόμμα", τόνισε.

Ακόμη σημείωσε ότι "είναι φανερό πλέον ότι η λεγόμενη αντιμνημονιακή πολιτική της ΝΔ, οι 'ευαγγελιστές' της ανάπτυξης στα λόγια, καταψηφίζουν το φόρο αυτόν που πρόκειται να διατεθεί για αναπτυξιακούς σκοπούς στα κράτη" και υποστήριξε ότι "είναι φανερό στους Έλληνες πολίτες για ποιους ενδιαφέρεται η ΝΔ, καταψηφίζοντας αυτόν τον φόρο".

"'Αλλους παριστάνουν μέσα και άλλοι αποδεικνύονται δυστυχώς έξω", συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την κίνηση αυτή της κ. Κράτσα, δεδομένου ότι υπήρξε "λόμπινγκ" στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα από την ελληνική πλευρά, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η κ. Ποδηματά μίλησε με την επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μ. Γιαννάκου "και γι' αυτό ήταν μια τεράστια και δυσάρεστη έκπληξη και για τους ευρωοβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα μας ότι η ΝΔ με την ευρωβουλευτή της κ. Κράτσα ψήφισε ενάντια στην επιβολή αυτών των φόρων και ενάντια στο ΕΛΚ στο οποίο ανήκει η ΝΔ.

"Είναι επιβεβλημένο να εξηγήσει η ΝΔ στον ελληνικό λαό γι΄ αυτή την σαφώς συνειδητή της επιλογή υπέρ των τραπεζικών διεθνών κολοσσών και αγορών", σημείωσε.

Σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι αν και το θέμα της Συνόδου είναι τα ενεργειακά, στο γεύμα θα υπάρχει και μια συζήτηση για τα οικονομικά και πως οι θέσεις της Ελλάδας είναι γνωστές.

Σημείωσε δε ότι εκείνο με το οποίο προσέρχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ακριβώς τα δεδομένα που υπάρχουν για την ελληνική οικονομία πλέον, την πορεία της, την υλοποίηση των στόχων που έχει βάλει η κυβέρνηση και τους οποίους επιτυγχάνει και πολλές φορές ξεπερνάει.

Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχει η συζήτηση για την επιμήκυνση και για ένα "συνολικότερο πακέτο σε ευρωπαϊκή διάσταση πλέον που έχει άμεση σχέση με την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση".

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, ότι αποφάσεις θα ληφθούν στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι "δεν μιλάμε για νέα βάρη" και επεσήμανε ότι αυτό που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που κάνει και οι οποίες δεν είναι επιβολή της τρόικας ή "κάποιας ανώτερης δύναμης".

"Έχουμε πάρει αποφάσεις που πολλές φορές είναι επώδυνες για τον απλό πολίτη, τώρα δεν μιλάμε για τέτοιες αποφάσεις. Γι' αυτό είπε ο κ. Παπανωνσταντίνου ότι έχει εξαντληθεί το περιθώριο να υπάρξουν νέα βάρη και γι' αυτό δεν θα υπάρχουν", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: