Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Αποχώρησε ο ΛΑΟΣ απο την Βουλή


Αποχώρησε από τη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη στην συζήτηση για την νέα δανειακή σύμβαση. Στα έδρανά τους παρέμειναν οι βουλευτές Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης.


Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ με αφορμή τα επεισόδια που γίνονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


ΑΛ. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΛΑΟΣ): Κύριε Πρόεδρε, έχω στα χέρια μου, την έκθεση της β’  διεύθυνσης επιστημονικών μελετών της Βουλής, όπου για το αρθρ. 1 παρ. 6 θέτει ευσχήμως ζήτημα αντισυνταγματικότητας, όταν λέει θα μπορούσε να προβληματιστεί κανείς κατά πόσο η κατάργηση του σπουδαίου λόγου της δικαιολογημένης αιτίας ως προϋπόθεση για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας συμβιβάζεται με την συνταγματική διάταξη 22.1 και 23. 

Πιο σημαντικό το μάτς ΠΑΟ- Ξάνθη


Η φωτογραφία είναι πριν λίγο, από το εντευκτήριο της Βουλής.

Μας δίνουν λεφτά αλλά οι όροι αναιρούν τη βοήθεια, είπε ο Γ.Καρατζαφέρης


Εξηγήσεις για την επιλογή του να καταψηφίσει το νέο μνημόνιο έδωσε από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σηκώνοντας τους τόνους σχετικά με τη στάση των εταίρων και δανειστών έναντι της χώρας.

4.000 απολύσεις ανακοίνωσε η Nokia


Η εταιρία, που πρόσφατα αποφάσισε την επιχειρηματική συνεργασία με την Microsoft, αναφέρει ότι τα εργοστάσια παρόλα αυτά θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ υποδομές της θα μεταφερθούν στην Κίνα και την Νότια Κορέα.

Η εικόνα της ημέρας ...!


12 Φεβρουαρίου - Ημέρα της Ερυθράς Χειρός


Πολλοί ίσως δε γνωρίζουν την Ημέρα της Ερυθράς Χειρός ή αλλιώς την Ημέρα του Κόκκινου Χεριού, παρότι γιορτάζεται εδώ και δέκα χρόνια στις 12 Φεβρουαρίου, με απώτερο σκοπό να θυμήσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του κόσμου για τα παιδιά που στρατεύονται παρά τη θέλησή τους σε πολέμους και ένοπλες συγκρούσεις. Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή παιδικής κακοποίησης.
Παραδείγματα εκτεταμένης χρησιμοποίησης παιδιών ως στρατιωτών παρατηρούνται κυρίως σε χώρες της Αφρικής (Κονγκό, Ρουάντα,Ουγκάντα, Σουδάν, Ακτή Ελεφαντοστού), αλλά και στις Φιλιππίνες, τη Μυανμάρ (Βιρμανία) και την Κολομβία. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 300.000, το ένα τρίτο των οποίων είναι κορίτσια.

5 μήνες φυλάκιση με αναστολή στη Γυναίκα που πέταξε αλεύρι στους πολιτικούς


Ένοχη έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας την δημοτική υπάλληλο του Δήμου Καλαμάτας που κατά τη διάρκεια της λιτανείας της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου είχε πετάξει αλεύρι προς τους πολιτικούς που ακολουθούσαν την πομπή , και της επέβαλε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή με αιτιολογία τον ενδεχόμενο δόλο .

Κλειστοί όλοι οι σταθμοί του Μετρό γύρω από το Σύνταγμα


Κλειστοί είναι από τις έξι το απόγευμα όλοι σταθμοί του μετρό περιμετρικά στην πλατεία Συντάγματος για την αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων.

Συγκεκριμένα, κλειστοί είναι οι σταθμοί Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη. Στους άλλους σταθμούς η κίνηση του μετρό γίνεται κανονικά, ενώ σοβαρά είναι τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Θα αποχωρήσει η ΚΟ του ΛΑΟΣ από τη συζήτηση στη Βουλή;


Στην απόφαση για αποχώρηση από τη Βουλή μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των θεσμικών εκπροσώπων του, προσανατολίζεται ο ΛΑΟΣ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ.

Εκτόξευσε το νομοσχέδιο στο Βενιζέλο!


Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, που «είδε» πρωτοφανείς σκηνές και έντονους λεκτικούς διαξιφισμούς ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ η κίνηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Μαυρίκου να πετάξει προς τα υπουργικά έδρανα της Ολομέλειας το κείμενο του νομοσχεδίου πυροδότησε το κλίμα.

Επεισόδια στο Σύνταγμα


Εκτεταμένα επεισόδια εξελίσσονται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, οι οποίοι από νωρίς το απόγευμα ήταν ασφυκτικά γεμάτοι από πλήθος κόσμου. Η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Στις 20.00, χιλιάδες πολιτών είχαν επιστρέψει στη λ. Αμαλίας, διαδηλώνοντας ειρηνικά. Τα επεισόδια, ωστόσο, συνεχίζονταν στο κάτω μέρος της πλατείας, στην Πανεπιστημίου και στους γύρω δρόμους.

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα απέχουν από την ψηφοφορία για το Μνημόνιο


Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος με έγγραφή δήλωσή τους αναφέρουν ότι δεν θα πάρουν μέρος στην ψηφοφορία στη Βουλή καθώς «επιβλήθηκε ως μόνη επιλογή στο πολιτικό σύστημα και αγνοεί τον ελληνικό λαό».