Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Στην εφημερίδα Α1 που κυκλοφορεί

Στα όρια της φτώχειας ένας στους τέσσερις

Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για το 2010, που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα έβδομη, σε ποσοστά φτώχειας, μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.

Δεν θα συμμετάσχει ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Να μην λάβει μέρος στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο φέρεται να αποφάσισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αποκλεισμένο στους -10 C χωριό στις Σέρρες

Αποκλεισμένοι παραμένουν οι περίπου εκατό κάτοικοι της ακριτικής ορεινής πρώην κοινότητας της Βροντούς Σερρών, αντιμέτωποι με τη σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει την περιοχή.

Με το θερμόμετρο να αγγίζει τους -10 βαθμούς Κελσίου και τα εκχιονιστικά μηχανήματα να αδυνατούν να ανοίξουν την αγροτική οδό Σερρών - Βροντούς οι κάτοικοι φοβούνται ότι έπονται τα χειρότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού το χιόνι σε αρκετές περιοχές ξεπερνά τα δύο μέτρα ύψος.

ΗΠΑ: Ίδρυμα συμπαράστασης σε άπορους Έλληνες

Βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες στη χώρα μας προσφέρει το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα στην Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομογενειακού αυτού φιλανθρωπικού φορέα, σκοπός του είναι η ανακούφιση ευπαθών ομάδων στην Ελλάδα, που δοκιμάζονται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση. Όπως τονίζεται, το Ίδρυμα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ομογενών, που ενδιαφέρονται να ανταποκριθούν έμπρακτα στις παρούσες ανάγκες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στους τομείς της διατροφής και της υγείας.

Εκπρόσωποι του Ιδρύματος επισκέπτονται με δικά τους έξοδα την Ελλάδα, όπου παραδίδουν συσκευασμένα είδη βασικής διατροφής σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ τα τρόφιμα ανταποκρίνονται στην κλασική μεσογειακή διατροφή και αγοράζονται στη χώρα μας. Η συσκευασία και η διανομή γίνονται τοπικά από εθελοντές.

Οι αϋπνίες κοστίζουν...

Νέα έρευνα έχει ανακαλύψει ότι οι διαταραχές ύπνου των πολιτών της Αυστραλίας -ανεξαρτήτως φύλου, προέλευσης και ηλικίας- στοιχίζουν πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, σε έξοδα παθήσεων και έμμεσες δαπάνες.

Επιπλέον, η εταιρία Deloitte Access Economics υποστηρίζει ότι άτομα με διαταραγμένο ύπνο έχουν μειωμένο επίπεδο ποιότητας ζωής, που μπορεί να μεταφραστεί σε κόστος 31 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για την αυστραλιανή οικονομία.


Έτοιμοι σε 12 μήνες οι νέοι σταθμοί του Μετρό


Εντός δωδεκαμήνου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι νέοι  σταθμοί του Μετρό. Ειδικότερα, θα εξυπηρετούν τις περιοχές της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, του Αλίμου, του Ελληνικού, της Ανθούπολης και του Χαϊδαρίου. Η στασιμότητα στην αποπεράτωση τους οφείλεται  στη σύμβαση της Αττικό Μετρό με τη Siemens για το σύστημα σηματοδότησης.

Έπεσε στις φλόγες για να σώσει ηλικιωμένη


Στις φλόγες έπεσε νεαρός άνδρας για να σώσει ηλικιωμένη από το σπίτι της που λαμπάδιασε μέσα λίγα λεπτά, στη Δήμητρα Ν. Ζίχνης Σερρών.

Το παλιό σπιτάκι της άτυχης ηλικιωμένης τυλίχθηκε στις φλόγες, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και οι πυκνοί καπνοί πλημμύρισαν τους εσωτερικούς χώρους του, εγκλωβίζοντας την ηλικιωμένη που δεν μπορούσε να μετακινηθεί. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Πελοποννήσου


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε με απόφασή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά από το αίτημα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του δήμου Τρίπολης, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στις 6 Φεβρουαρίου 2012, με αποτέλεσμα τις εκτεταμένες καταστροφές σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Εν τω μεταξύ, λόγω των χιονοπτώσεων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης, από το 28ο έως το 42ο χλμ, ενώ μόνο με χρήση αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία στην ορεινή Κορινθία και στην περιοχή του Φαλάνθου Αρκαδίας.

Επίσης, με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Καισαρίου- Ασπρόκαμπου, στην ορεινή Κορινθία, λόγω πτώσεως βράχου.

Με χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού τελέστηκε το μνημόσυνο για τα αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7


Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο μνημόσυνο των 21 αδικοχαμένων παιδιών της Θύρας 7
Πέρασαν κιόλας 31 χρόνια και φαίνεται σαν χθες… Ημέρα μνήμης για τον Ολυμπιακό και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό. Στις 8 Φεβρουαρίου 1981, 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην Θύρα 7 του Καραϊσκάκη, μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ. Κάθε χρόνο έξω από τη Θύρα όπου συνέβη το θλιβερό γεγονός ο κόσμος είναι εκεί… Τιμάει τη μνήμη των νεκρών και στέκονται κυρίως δίπλα στους συγγενείς των αδικοχαμένων παιδιών.

"Έφυγε" η τελευταία βετεράνος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου


Απεβίωσε σε ηλικία 110 ετών η τελευταία γυναίκα βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, Φλοράνς Γκριν, στον οίκο ευγηρίας, όπου διέμενε στην Αγγλία.

Η Βρετανίδα, η οποία είχε καταταγεί στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) σε ηλικία 17 ετών το 1918, είναι γνωστή ως το τελευταίο πρόσωπο που υπηρέτησε στον πόλεμο του 1914-1918, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.