Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων στα σχολεία από συμμαθητές τους




Κανένας γονιός δεν μπορεί πλέων να αφήσει το παιδί του στο σχολείο χωρίς να έχει τον νού του αφού ολοένα και αυξάνονται οι επιθέσεις παιδιών που μπαίνουν ακόμα και στο ίδιο τους το σχολείο και επιτίθενται ακόμα και στους ίδιους τους, τους συμμαθητές. Οι γονείς ανησυχούν για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους αφού μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους δεν ξέρουν τι μπορεί να τους συμβεί.    

Εισβολή σε σχολείο με... σπαθί
15 Νοεμβρίου 2011

Απίστευτες σκηνές πανικού και αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν στο Μαρούσι όταν σε ένα πρωτόγνωρο για την Ελλάδα περιστατικό, νεαρός σε κατάσταση αμόκ εισέβαλε σε σχολείο κρατώντας ένα σπαθί προκαλώντας σοκ σε μαθητές και καθηγητές. Το περιστατικό έγινε στις 11 το πρωί, στο 1ο Λύκειο Αμαρουσίου όταν ένας 18χρονος μαθητής, πολωνικής καταγωγής, εμφανίστηκε στο προαύλιο του σχολείου οπλισμένος με ένα τεράστιο σπαθί και άρχισε να επιτίθεται σε όποιον έβρισκε μπροστά του. Ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε μπροστά του ήταν υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου, με το μαθητή να προσπαθεί να το χτυπήσει. Στη συνέχεια ανέβηκε στο δεύτερο όροφο του σχολείου, όπου εκεί βρήκε τον υποδιευθυντή, τον οποίο χτύπησε με το σπαθί στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στο λαιμό. Ευρισκόμενος σε αμόκ κατέβασε την ελληνική σημαία, επιτέθηκε στη φύλακα του σχολείου και σε μια καθαρίστρια, ενώ άρχισε να κυνηγά όποιον έβλεπε μπροστά του. Ευτυχώς οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σχολείο κατάφεραν να του βάλουν χειροπέδες. Άνθρωποι που γνώριζαν το μαθητή κάνουν λόγο για ένα παιδί που είχε πολλά προβλήματα. Ωστόσο, το περιστατικό προκάλεσε σοκ καθώς θύμισε αντίστοιχα πολύνεκρα περιστατικά σε σχολεία της Αμερικής.


10 Απριλίου 2009

Σπουδαστής σχολής του ΟΑΕΔ άνοιξε πυρ κατά συμμαθητή του και δύο υπαλλήλων σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Ο δράστης κατέληξε στο χειρουργείο. Ο συμμαθητής του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ελαφρότερα τραυματίες οι δύο πολίτες.


  Μνήμες από αντίστοιχα δραματικά περιστατικά στο εξωτερικό υπενθύμισε η επίθεση του 18 χρόνου  στο Λύκειο  του Αμαρουσίου. Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Φινλανδία είναι χώρες που έχουν διαδραματιστεί αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, με μεγάλο αριθμό νεκρών. Ορισμένες από τις αξιοσημείωτες δολοφονικές ενέργειες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι:


11 Μαρτίου 2009:

 Στο λύκειο Αλμπερτβίλ της πόλης Βίννεντεν, της Βάδης-Βυττεμβέργης ο 17χρονος απόφοιτος του σχολείου, Τιμ Κρέτσμερ είσεβαλε στις γεμάτες με μαθητές αίθουσες ανοίγοντας πυρ και στη συνέχεια διέφυγε στη γειτονική πόλη Βέντλιγκεν, επαναλαμβάνοντας την αιματηρή πράξη του. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έφτασε τα 16, ενώ ο δράστης αυτοκτόνησε την ώρα, που αστυνομικές δυνάμεις τον απέκλεισαν σ' ένα κατάστημα.

23 Σεπτεμβρίου 2008:

 Ο 22χρονος φοιτητής, Μάττι Γιουχάνι Σάαρι επιτέθηκε εισέβαλε στη Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών στην πόλη Κουχαγιόκι της δυτικής Φινλανδίας, όπου σκότωσε δέκα ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε. Ο δράστης άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Τάμπερε. Σε σημείωμα που άφησε, ο Σάαρι έγραφε: «Μισώ το ανθρώπινο γένος».

14 Φεβρουαρίου 2008:

 Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ένας 27χρονος ανοίγει πυρ κατά τη διάρκεια του μαθήματος στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Ιλινόι στο ΝτεΚαλμπ, 100 χλμ. από την πόλη του Σικάγο. Αφού σκότωσε πέντε ανθρώπους, στη συνέχεια αυτοκτονεί. Ο δράστης ήταν πρώην φοιτητής του πανεπιστημίου και ψυχικά ασθενής.

7 Νοεμβρίου 2007:

Σ' ένα σχολικό κέντρο στην φινλανδική πόλη Τουουσούλα, οκτώ άτομα χάνουν τη ζωή τους όταν ένας τελειόφοιτος μαθητής ανοίγει πυρ και χτυπά στα τυφλά. Έξι συμμαθητές του, μία νοσοκόμα του σχολείου και η διευθύντρια πέφτουν θύματα της μανίας του 18χρονου δράστη, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτονεί.

16 Απριλίου 2007:

 Ένας 23χρονος Κορεάτης φοιτητής θα σπείρει τον τρόμο και τον θάνατο για πολλές ώρες στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μπλάγκσμουργκ στη Βιρτζίνια (γνωστό ως Virginia Tech). Τριάντα δύο άνθρωποι, φοιτητές και διδακτικό προσωπικό χάνουν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες άλλοι θα κρατηθούν όμηροι από τον δράστη για πολλές ώρες μέσα στο πανεπιστήμιο. Η επίθεση εξελίχθηκε σε φιάσκο για τις πρυτανικές αρχές που δεν ενημέρωσαν εγκαίρως τους φοιτητές και την αστυνομία για την επίθεση, με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων να αυξάνεται ώρα με την ώρα. Τελικά, η αστυνομία έφτασε μετά από αρκετές ώρες καθυστέρηση και ο δράστης αυτοκτονεί λίγη ώρα αργότερα.
 
21 Μαρτίου 2005:

 Ο 16χρονος Ινδιάνος, Τζεφ Βάισε, δολοφονεί τον παππού του και τη σύντροφό του σε καταυλισμό στην πολιτεία της Μινεσότα. Στη συνέχεια πήγε στο λύκειο του Red Lake και σκοτώνει πέντε μαθητές, έναν υπάλληλος της ασφάλειας και μία δασκάλα. Ο δράστης θα αυτοκτονήσει, αφού προηγουμένως είχε εμπλακεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τη αστυνομία. Ο έφηβος που ανήκε στη φυλή των Τσιπέβα, ήταν θαυμαστής του Χίτλερ και είχε επαφή με μία ομάδα Νεοναζί.

26 Απριλίου 2002:

Ένας 19χρονος μαθητής παίρνει εκδίκηση μ' έναν πολύ αιματηρό τρόπο για την αποβολή του από το Λύκειο Γκούτενμπεργκ στη Θουριγκία της Γερμανίας. Θα σκοτώσει δώδεκα καθηγητές, δύο μαθητές, μία γραμματέα και έναν αστυνομικό, ενώ στη συνέχεια θα αυτοκτονήσει.

20 Απριλίου 1999:

 Δύο πάνοπλοι μαθητές επιτίθενται ανοίγοντας πυρ στα τυφλά στο λύκειο Κόλουμπαϊν στην πόλη Λίτελτον του Κολοράντο. Δώδεκα μαθητές και ένας δάσκαλος θα πέσουν θύματα της μανίας των δραστών, οι οποίοι στη συνέχεια θ' αυτοκτονήσουν.

24 Μαρτίου 1998:

 Ένα 13χρονο αγόρι και ο 11χρονος εξάδελφός του ανοίγουν πυρ έξω από δημοτικό σχολείο στο Τζόουνσμπορο, Αρκάνσας, σκοτώνοντας τέσσερα κορίτσια, έναν δάσκαλο και τραυματίζοντας άλλους έντεκα.

21 Μαΐου 1998:

 Ο 15χρονος Κιπ Κίνκελ πυροβολεί θανάσιμα τέσσερις και τραυματίζει δεκάδες άλλους, αφού τιμωρήθηκε με αποβολή για οπλοφορία σε χώρο του σχολείου στο Σπρίνγκφιλντ της πολιτείας του Ορεγκον.

1 Δεκεμβρίου 1997:
 Ουέστ Παντούκα, Κεντάκι: Ο 14χρονος Μάικλ Καρνίλ πυροβολεί θανάσιμα τρεις συμμαθητές του και τραυματίζει άλλους πέντε, κατά τη διάρκεια της ώρας προσευχής.

13 Μαρτίου 1996:

 Ένας 43χρονος σύμβουλος νέων προκειμένου να πάρει εκδίκηση για την απόλυσή του, επιτίθεται στο δημοτικό σχολείο του Ντάνμπλεϊν στη Σκωτία. Ο δράστης εκτελεί στο γυμναστήριο του σχολείου 16 μαθητές της πρώτης τάξης και τη δασκάλα τους, ενώ στη συνέχεια θα αυτοκτονήσει.

1 Αυγούστου 1966:

 Στο Όστιν, Τέξας, ο Τσαρλς Ουίτμαν σκοτώνει 16 και τραυματίζει 31 από την κορυφή πύργου στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, προτού βρει τον θάνατο από πυρά της αστυνομίας.

18 Μαΐου 1927:

 Στο Μπαθ του Μίσιγκαν, ο Αντριου Κίχοου, μέλος του τοπικού σχολικού συμβουλίου, σκοτώνει τη σύζυγό του, προτού ανατινάξει το σχολικό κτίριο, σκοτώνοντας πάνω από 40 ανθρώπους, συμπεριλαμβανόμενου και του ίδιου.