Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Η εικόνα της ημέρας ...!


Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στον ΕιρηνικόΙ


Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό στα ανοιχτά των ακτών της πολιτείας Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής .
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 40 χιλιόμετρα από τις ακτές της πολιτείας Τσιάπας και είχε εστιακό βάθος 66 χιλιόμετρα.

 Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Σαν Σαλβαδόρ, πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ, πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Τρίχρονος κάλεσε την αστυνομία για να βοηθήσει τη μεθυσμένη μπέιμπι-σίτερ του!


Την αστυνομία αναγκάστηκε να καλέσει ένα 3χρονο αγόρι από το Περθ της Αυστραλίας, όταν ανησύχησε για την παράξενη συμπεριφορά της γυναίκας που είχαν προσλάβει οι γονείς του για να το προσέχει.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πιτσιρικάς στους αστυνομικούς που κάλεσε χρησιμοποιώντας το κινητό της τηλέφωνο, η γυναίκα ήπιε μόνη της ένα μπουκάλι κρασί, με αποτέλεσμα να παραπατά και να πέφτει πάνω στα έπιπλα.



Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, ο μικρός τους άνοιξε την πόρτα, ενώ η 40χρονη μπέιμπι-σίτερ Ζακλίν Κάμπελ, καθόταν ξαπλωμένη στον καναπέ. Μόλις είδε τους αστυνομικούς άρχισε να τους βρίζει και να εκτοξεύει αντικείμενα εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τη συλλάβουν.

Έζησε μέχρι τα 111


Μια από τις γηραιότερες γυναίκες στη χώρα απεβίωσε τα ξημερώματα στον δήμο Αφάντου Ρόδου σε ηλικία 111 ετών.
Πρόκειται για την Μαρία Παπακυριακού του Κωνσταντίνου και της Μοσχούλας, η οποία είχε γεννηθεί στις 5 Ιουλίου 1901, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δημοτολογίου της Ρόδου!

Είχε πέντε παιδιά, ο μεγαλύτερος γιος της γεννηθείς το 1931,  και η μικρότερη κόρη της του 1944 ενώ ευτύχισε να δει και να καμαρώσει δεκάδες εγγόνια και δισέγγονα.

Έζησε τουρκοκρατία και ιταλοκρατία ενώ ήταν 46 ετών όταν τα Δωδεκάνησα ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα.

Οχι στην βία γυναικών

μπορείτε να μας ενημερώσετε αν είστε σε αυτήν την κατάσταση. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε ... 

20χρονος είδε όνειρο τον αδελφό του που τον είχε κάνει έκτρωση η μάνα του πριν 17 χρόνια!!!


«Μητέρα, απόψε είδα ένα όνειρο καί δέν φεύγει από τό μυαλό μου. Ήμουν στό σπίτι καί μπήκε ένας νεαρός, 2-3 χρόνια μικρότερος μου, καί μου είπε: Είμαστε αδέλφια. Αλλ' εμένα η μητέρα μας δέν μέ άφησε νά είμαι μαζί σου σήμερα. Δέν μέ άφησε νά παίξω ποτέ μαζί σας, νά γελάσω καί νά κλάψω.
Τότε εγώ του απάντησα ότι δέν έχω αδελφό. Μόνο μιά αδελφή 2 χρόνια μεγαλύτερη. Αυτός όμως επέμενε καί μου είπε νά σέ ρωτήσω τί έκανες κάποιο πρωινό του Μαρτίου καί νά σου πω ότι, όπως μεγαλώσαμε εμείς, θά μεγάλωνε κι αυτός»...

Η μητέρα, όταν άκουσε αυτά, λιποθύμησε! Καί, όταν συνήλθε, ομολόγησε στά παιδιά της τί είχε κάνει εκείνο τό πρωινό... Ότι δηλαδή, όταν έμεινε έγκυος στό 3ο «παιδί» τους, τό συζήτησαν μέ τόν άνδρα της, τήν αδελφή της καί μιά φίλη, όπως γίνεται συνήθως, καί αποφάσισαν νά μή γεννηθεί αυτό τό παιδί. Έτσι προχώρησαν στήν έκτρωσή του.
Η μητέρα αισθανόταν άσχημα καί γιά χρόνια ο Πνευματικός δέν της επέτρεπε τή θεία Κοινωνία. Αλλά καί συχνά, όταν τό θυμόταν, μελαγχολούσε καί έκλαιε γιά πολλά χρόνια, οπότε συνέβη τό προηγούμενο όνειρο στό γιό της...

Χαράτσι και στα αγροτεμάχια….


Χαράτσι” τύπου ΔΕΗ έρχεται για τους ιδιοκτήτες αργοτεμαχίων και σύμφωνα με την Καθημερινή η εισήγηση υπάρχει στο γραφείο του υπουργού οικονομικών απο το περασμένο
καλοκαίρι και θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος. Οπως γράφει η εφημερίδα, ο συλλογισμός των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαφοροποιείται πολύ από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς στα υπόλοιπα ακίνητα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται οτι το κράτος δεν εισπράττει τίποτα απο αγροτεμάχια ορισμένα απο τα οποία βρίσκονται σε Κολωνάκι, Φιλοθέη ή Μύκονο, όταν αυτά μάλιστα αξίζουν δεκάδες εκατ. ευρώ. Κάτω απο αυτό το πρίσμα, το υπουργείο σχεδιάζει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με βάση την αντικειμενική τους αξία.

Αρχιμαφιόζος συνελήφθη στη Βουλιαγμένη


Γεωργιανός αρχιμαφιόζος, που κατεζητείτο ως αρχηγός διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ήλεγχε όλες τις ρωσικές και γεωργιανές οργανώσεις που δρουν κυρίως στις χώρες της δυτικής και νότιας Ευρώπης, συνελήφθη, μαζί με τον 36χρονο σωματοφύλακα του στη Βουλιαγμένη, από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, που τον εντόπισαν μετά από έρευνες, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες.

Πρόκειται για έναν 51χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών αρχών και ερυθρά αγγελία της Interpol και διέμενε σε γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Ειδικότερα, ο 51χρονος αρχηγός της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, κατεζητείτο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις και απόπειρα ανθρωποκτονίας, πράξεις που έγιναν το 2009 στην Ισπανία.

Η διεθνής εγκληματική οργάνωση, της οποίας ηγούνταν ο 51χρονος συλληφθείς, δραστηριοποιούνταν κυρίως στην Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στον 51χρονο συλληφθέντα, όπως είχε γίνει γνωστό, έχει απονεμηθεί ο τίτλος "Vor V Zakone (κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου)", τιμητική διάκριση, η οποία απονέμεται από εγκληματικές οργανώσεις ανατολικών ευρωπαϊκών χωρών, σε ανώτατα μέλη των οργανώσεων αυτών, που έχουν εκτίσει ποινές πολυετούς καθείρξεως και ενώ γνώριζαν σημαντικά στοιχεία για τη δομή των εγκληματικών οργανώσεων, δεν τα αποκάλυψαν στις διωκτικές αρχές και δεν συνεργάστηκαν μαζί τους για να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων, που προβλέπει η νομοθεσία, για την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων στις περιπτώσεις αυτές.

Η διεθνής αυτή οργάνωση, ελέγχει τις εγκληματικές δραστηριότητες ρωσικών και γεωργιανών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη, εισπράττοντας ποσοστό από τα έσοδα, που προκύπτουν από την εγκληματική τους δραστηριότητα. Οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις, δεν επιτρέπεται να τελέσουν αξιόποινες πράξεις στο ευρωπαϊκό έδαφος, εάν προηγουμένως δεν εξασφαλίσουν την άδεια της διεθνούς οργάνωσης, της οποίας ηγείτο ο 51χρονος.

Επίσης, ελέγχει τις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες στο πλαίσιο του "ξεπλύματος μαύρου χρήματος", εκδηλώνουν νόμιμες δραστηριότητες σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, ποσοστό του κέρδους, κάθε νόμιμης επιχείρησης, εισπράττεται από τη διεθνή οργάνωση, και κατευθύνεται στο κοινό ταμείο της οργάνωσης.

Aπό την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, διαμετρήματος 45mm, με γεμιστήρα, δέκα φυσίγγια, πλήθος ψηφιακών δίσκων και συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνεργάζεται με τις αντίστοιχες διωκτικές αρχές άλλων εμπλεκόμενων χωρών, Διεθνείς και Περιφερειακούς Αστυνομικούς Οργανισμούς, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του 51χρονου συλληφθέντα, καθώς ο εντοπισμός και η σύλληψη του αποτελούσε ύψιστη προτεραιότητα διεθνώς.

Ο 51χρονος, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με τον 36χρονο σωματοφύλακα του, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Στη συνέχεια, ο 51χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου ναεκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών αρχών.

Αυστηροί έλεγχοι κατά φαρμακευτικής δαπάνης


Γενόσημα φάρμακα και αυστηροί έλεγχοι στη συνταγογράφηση, είναι τα δύο "κλειδιά" για την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία, το 2012, πρέπει να είναι μειωμένη κατά 900 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος είχε το μεσημέρι του Σαββάτου συνάντηση με την τρόικα.

"Ούτε ένα ευρώ πάνω από τα 3,2 δισ. ευρώ για φάρμακα δεν πρόκειται να δοθεί", υπογράμμισε ο υπουργός, κάτι το οποίο θα επαναλάβει και την Τρίτη στους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιριών, σε συνάντηση που θα έχει μαζί τους, προσθέτοντας ότι στόχος είναι από το σύνολο των φαρμάκων που θα δίνονται σε ασθενείς, το 50% να είναι αντίγραφα. Τα γενόσημα είναι ο μόνος τρόπος να υπάρχει ανάπτυξη αλλά και να μειωθεί η δαπάνη, είπε ο υπουργός.

Οι γιατροί, το 2011, συνταγογράφησαν 4,1 δισ. ευρώ και, σύμφωνα με τον υπουργό, για να υλοποιηθεί ο στόχος περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης θα ληφθούν μέτρα, όπως:

Θα αποβάλλεται για ένα χρόνο από τον ΕΟΠΥΥ όποιος γιατρός υπερβαίνει τη συνταγογράφηση

Θα είναι υποχρεωτική η συνταγογράφηση γενόσημων φαρμάκων

Όλα τα φαρμακεία της χώρας θα καταγράφουν το όνομα του γιατρού και τι συνταγογράφησε

Η παραπάνω φαρμακευτική δαπάνη αφορά τα ασφαλιστικά Ταμεία, διότι η φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων "πήγε άριστα", αφού υπήρξε μείωση 23% σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, μετά τη συνάντησή του με την τρόικα, η οποία διήρκεσε 70 λεπτά, "μιλάμε για το τέλος του μνημονίου και την αρχή νέας συμφωνίας", οι προτεραιότητες της οποίας, αφορούν κατά 80% η φαρμακευτική δαπάνη και κατά 20% η θεσμική λειτουργία των δομών της Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος πρότεινε στην τρόικα να υπάρχει ένα υπουργείο για όλες τις υπηρεσίες Υγείας (κλάδοι Υγείας υπό τον ΕΟΠΥΥ και λοιπές δομές), λέγοντας ότι αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη μελλοντική λειτουργία του Οργανισμού, ο οποίος, όπως είπε, στο τέλος Φεβρουαρίου θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία για τον πολίτη.

Ενημέρωσε επίσης, για τις δαπάνες των νοσοκομείων, οι οποίες εμφανίζουν σημαντική μείωση, καθώς, το 2009, ήταν 1,251 δισ. ευρώ, το 2010 , 1,087 δισ. ευρώ, και πέρυσι έφτασαν στα 830 εκατομμύρια. "Φέτος η χρονιά θα είναι έκπληξη", είπε ο υπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η μείωση θα είναι μεγάλη.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο κ. Λοβέρδος και για τα έσοδα των νοσοκομείων, καθώς έφτασαν τα 267 εκατ. ευρώ από 108-110 που ήταν ο στόχος. Επίσης τα επιδόματα της Πρόνοιας ανήλθαν στα 125 εκατομμύρια ευρώ, από 150 που είχε προϋπολογιστεί.

Τα λάθη στο μακιγιάζ που σε γερνάνε..


Χρησιμοποιούμε διάφορα προϊόντα ομορφιάς και μακιγιάζ για να φαινόμαστε νεότερες, πιο καυτές και σέξι, αλλά αποδεικνύεται ότι αν δεν τα χρησιμοποιούμε σωστά, αυτά τα προϊόντα μπορεί να έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, κάνοντάς μας να δείχνουμε μεγαλύτερες...


Πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να καλύψουμε κάποιο λάθος που κάναμε πάνω στη βιασύνη μας ή προσπαθώντας να εξαφανίσουμε κάποιες πιθανές ατέλειες της επιδερμίδας μας, χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο κάποια προϊόντα μακιγιάζ, με συνέπεια το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μας κολακεύει, αλλά και να μας επιβαρύνει.
Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στο μακιγιάζ, χρειάζεται μέτρο και ισορροπία, που μόλις τα βρείτε θα καταλάβετε ότι η ομορφιά σας δεν κρύβεται πίσω από την αλόγιστη χρήση καλλυντικών, αλλά απλά αναδεικνύεται με έξυπνες κινήσεις.
Πριν τρέξετε λοιπόν να πετάξετε ό,τι κρύβεται στο ντουλάπι σας, ας δούμε μαζί τι συστήνουν οι ειδικοί για να αποφύγετε τα πέντε πιο βασικά λάθη, που σας γερνάνε.
1. Κατάχρηση concealer
Η μεγάλη ποσότητα concealer μπαίνει μέσα στις μικρές ρυτιδούλες γύρω από τα μάτια και τελικά τις κάνει να φαίνονται εντονότερες. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, αναμείξτε λίγη ενυδατική μαζί με το concealer σας πριν το εφαρμόσετε γύρω από τα μάτια. Θα έχετε την κάλυψη που χρειάζεστε και παράλληλα θα δώσετε έξτρα ενυδάτωση στην ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια.
2. Τα σκούρα κραγιόν
Οι σκούρες αποχρώσεις στα κραγιόν κάνουν τα χείλη να φαίνονται μικρότερα. Αν το ζητούμενό σας είναι νεανικά σαρκώδη χείλη θα πρέπει να επιλέγετε κραγιόν και lip gloss με φυσικά και φωτεινά χρώματα. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι τα πολύ ξηρά ή πολύ ματ κραγιόν ξηραίνουν την επιδερμίδα των χειλιών.

3. Τα πολύ γυαλιστερά makeup
Οι ώριμες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν τα γυαλιστερά makeup, καθώς κάνουν τις ρυτίδες και τις ατέλειες ακόμα πιο εμφανείς. Αν λοιπόν έχετε λίγες ρυτίδες ή κάποιες άλλες ατέλειες, χρησιμοποιήστε καλυπτικά προϊόντα με ματ φινίρισμα.
Τα φωτεινά makeup σε υγρή μορφή έχουν φυσικά τον χώρο τους στην καθημερινή σας ομορφιά. Τοποθετήστε μικρές ποσότητες από αυτά στο πάνω μέρος των μάγουλων ή ανάμεσα στα μάτια και στα φρύδια για να δώσετε έξτρα λάμψη. Θυμηθείτε όμως: Ουκ εν τω πολλώ το ευ...
4. Τα παρασχηματισμένα φρύδια
Τα τέλεια φρύδια που βλέπουμε στα εξώφυλλα των περιοδικών δεν είναι πάντα αποτέλεσμα σκληρής αποτρίχωσης. Είτε αυτές οι κούκλες έχουν γεννηθεί με τα τέλεια φρύδια ή... υπάρχει και το Photoshop.
Το να επιδίδεστε σε μια μόνιμη μάχη με τα φρύδια σας προκειμένου να επιτύχετε το τέλειο σχήμα θα σας οδηγήσει σύντομα σε αραιά και αντιαισθητικά φρύδια. Να θυμάστε ότι με το πέρασμα των χρόνων, η πυκνότητα των φρυδιών σας θα αραιώνει, οπότε καλό θα είναι να προσέχετε για να έχετε. Αγαπήστε, λοιπόν, το φυσικό σχήμα των φρυδιών σας και κάντε μικροδιορθώσεις σε αυτό για να έχετε όμορφα φρύδια στο πέρασμα των χρόνων.
5. Υπερδοσολογία πούδρας
Αν το δέρμα σας είναι κανονικό ή ξηρό, η πούδρα δεν είναι απαραίτητη. Αν λοιπόν δεν χρειάζεστε πούδρα, μην την χρησιμοποιείτε. Οι ματ βάσεις και το ρουζ είναι αρκετά για τις περισσότερες από εμάς. Βάλτε πούδρα μόνο για να εξομαλύνετε τα σημεία που το concealer ενώνεται με το υπόλοιπο μακιγιάζ ή για να δημιουργήσετε ένα φυσικό «σβήσιμο» του ρουζ αλλά μην παστώνεστε με πούδρα παντού, εκτός αν έχετε ένα εξαιρετικά λιπαρό δέρμα ή αν πηγαίνετε για φωτογράφηση.