Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Αχαΐα: Στο δρόμο πολύτεκνη οικογένεια με άρρωστο παιδί

 Δραματικές ώρες περνά η πολύτεκνη οικογένεια έξι ατόμων του Δ.Χ. που ζει στον πρώην Δήμο Μόβρης  στην οποία λόγω αδυναμία πληρωμής ενοικίου και ρεύματος κάνουν έξωση.

Ο πατέρας και ένα από τα παιδιά της οικογένειας πάσχουν από ανίατες ασθένειες, ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η μητέρα μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί η οικογένειά της κυριολεκτικά στο δρόμο, έχει ζητήσει βοήθεια από την Πολυτεκνική Οργάνωση της Πάτρας η διοίκηση της οποίας όπως καταγγέλλει δεν της έχει απαντήσει.

Να σημειωθεί πως η γυναίκα έχει εδώ και μήνες καταθέσει τα χαρτιά της για σύνταξη από τον ΟΓΑ της οποίας η έκδοση καθυστερεί με αποτέλεσμα να αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Αποκορύφωμα των όσων βιώνουν γονείς και παιδιά αποτελεί το γεγονός ότι λόγω έλλειψης χρημάτων σημαντικό ραντεβού με γιατρό που έχει έδρα στην Αθήνα για να εξετάσει το άρρωστο παιδί έχει δύο φορές αναβληθεί λόγω έλλειψης χρημάτων.

Κάλπες με πανσέληνο και ένταση παλιρροιών


Το πιο μεγάλο φεγγάρι του έτους θα λάμπει στον ουρανό το βράδυ της 5ης και 6ης Μαΐου, καθώς θα συμπέσουν δύο αστρονομικά φαινόμενα: θα υπάρχει πανσέληνος και, ταυτόχρονα, η Σελήνη θα βρίσκεται στην μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη.

Ο συνδυασμός αυτός θα δώσει την ευκαιρία στους ρομαντικούς, ανήμερα των εκλογών, εφόσον οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, να απολαύσουν ένα πραγματικά «γεμάτο» φεγγάρι.

Ταυτόχρονα, το πολύ λαμπερό φεγγάρι θα σκεπάσει με τη λάμψη του μία ακόμη βροχή διαττόντων, τις Ήτα Υδροχοΐδες, που συμπωματικά κορυφώνονται το ίδιο βράδυ.

Ηράκλειο: Οι τυφλοί είδαν το... φως τους

Δύο νέοι φάκελοι που σχετίζονται με το κύκλωμα των παράνομων επιδομάτων στο Ηράκλειο, φέρνουν στο προσκήνιο στοιχεία σοκ.

Σε πρόσφατο έλεγχο του αρχείου επιδομάτων τυφλότητας, από κλιμάκιο της Λότζια, βρέθηκαν δύο φάκελοι με παρατυπίες και παραλείψεις στα ιατρικά πιστοποιητικά, εκδόσεως του 2008.

Με απόφαση της Αντιδημάρχου Δέσποινας Συγγελάκη, οι δύο επιδοματούχοι παραπέμφθηκαν για επανεξέταση στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η ασθένεια/αναπηρία, ενώ ανεστάλη η καταβολή του επιδόματος τυφλότητας.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο η επιβεβαίωση των στοιχείων και του περιεχομένου των ιατρικών πιστοποιητικών.

Σε απάντησή του ο Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου, Χαράλαμπος Φανουριάκης, ανέφερε ότι το βιβλίο ασθενών, στα σημεία που αφορούσε τα δύο πιστοποιητικά, ήταν εμφανώς παραποιημένο, ενώ υπήρχαν παρατυπίες και αλλοιώσεις στα ιατρικά πιστοποιητικά.

Σημειωτέον, ότι και οι δύο επιδοματούχοι σχετίζονται άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσης της ασθένειας και διοικητικής διαχείρισης του επιδόματος (Νοσοκομείο-Πρόνοια).

Άμεσα και με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου με έγγραφη αναφορά η Αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη απέστειλε όλα τα στοιχεία στον Εισαγγελέα, ζητώντας τη διερεύνηση και την απόδοση, τυχόν, ποινικών ευθυνών.

Στο πλαίσιο εξυγίανσης του συστήματος παροχής προνοιακών επιδομάτων ο Δήμος Ηρακλείου, έχοντας αναλάβει από την 1/1/2011 την αρμοδιότητα διανομής των επιδομάτων, πραγματοποιεί συστηματικούς ελέγχους στο αρχείο των φακέλων επιδομάτων για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ Μουσικής

«Η τζαζ μιλάει για τη ζωή», έλεγε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Αυτό είναι και το κεντρικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τζαζ Μουσικής, η οποία γιορτάζεται στις 30 Απριλίου για πρώτη φορά.

Ο θρύλος της τζαζ, Μάιλς Ντέιβις έλεγε ότι είναι «ο ήχος ενός χαμένου χτύπου της καρδιάς, της κομμένης αναπνοής, ενός ξαφνικού χαμόγελου».

Η τζαζ δεν έχει γεωγραφικά όρια. «Αν και γεννήθηκε στις ΗΠΑ, ανήκει σε όλο τον κόσμο», αναφέρει στο μήνυμά της η UNESCO.

Δεν έχει, όμως, ούτε μουσικά όρια: βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό "ακροβατεί" ανάμεσα στην αυστηρή αρμονία και τη δημιουργική παραλλαγή.

«Τα χαρακτηριστικά της αυτά την κατέστησαν δύναμη θετικής κοινωνικής αλλαγής μέσα στην ιστορία. Και συνεχίζει και σήμερα. Έγινε η φωνή που υψώθηκε ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης. Αυτή η μουσική μιλάει τη γλώσσα της ελευθερίας, σημαντική για όλους τους πολιτισμούς. Γι' αυτό και η UNESCO καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ Μουσικής», αναφέρεται στο μήνυμα του οργανισμού.

«Η τζαζ ενώνει τους ανθρώπους, τους πολιτισμούς και τον κόσμο. Αυτό είναι το μήνυμά μας», καταλήγει.

Η UNESCO ανακήρυξε την 30η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ Μουσικής το Νοέμβριο του 2011 στο Παρίσι.

Προφυλακιστέα η ιερόδουλη-φορέας AIDS


Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στο 13ο τακτικό ανακριτή, η ρωσίδα ιερόδουλη, η οποία σε έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκε οροθετική.

Η ιερόδουλη, η οποία κατηγορείται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αρνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες την κατηγορία και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι πάσχει από AIDS.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με την εισαγγελία και τις αστυνομικές Αρχές, που δημοσιοποίησαν τη φωτογραφία και τα στοιχεία της νεαρής γυναίκας, έχει καλέσει όλους όσοι συνευρέθηκαν μαζί της στον παράνομο οίκο ανοχής στην οδό Αχαρνών, όπου εργαζόταν, να υποβληθούν το συντομότερο σε ιατρικές εξετάσεις.

Πρόκειται για την Τατιάνα Μπουκτογιάροβα, η οποία γεννήθηκε στις 09-09-1990 στην Ρωσία, κατοικεί στο Γαλάτσι και εκδιδόταν σε οίκο ανοχής της οδού Φώκαιας 22, στην Αθήνα.