Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο

Ζευγάρι συνταξιούχων που τα τελευταία χρόνια ζούσαν στο χωριό Πετράλωνα Ιωαννίνων, αφού για δεκαετίες εργάζονταν στο οπωροπωλείο που λειτουργούσαν στα Γιάννινα.

Η Βασιλική Μπέχλη σε ηλικία 73 χρόνων, πέθανε ξαφνικά και μόλις ο 75χρονος σύζυγός της Κωνσταντίνος Μπέχλης το πληροφορήθηκε, σε λίγες ώρες πέθανε κι’ αυτός.

Το ζευγάρι ζούσε μόνο του στα Πετράλωνα, αφού δεν είχαν παιδιά. Η κηδεία τους έγινε το απόγευμα στα Πετράλωνα και στην τελευταία τους κατοικία τους συνόδευσαν συγγενείς φίλοι και παλιοί πελάτες τους από τα χωριά της περιοχής και τα Γιάννινα.

Στο εδώλιο η 33χρονη που έριξε αυγό στον Όθωνα


Η 33χρονη κατηγορείται για εξύβριση, καθώς ο υφυπουργός κατέθεσε μήνυση σε βάρος της.
Δικάζεται στις 10 Οκτωβρίου, η 33χρονη γυναίκα, η οποία, χθες Κυριακή, έριξε ένα αυγό στο πίσω μέρος του κεφαλιού του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, στο πλαίσιο εκδήλωσης, στο Ρέθυμνο


Η 33χρονη κατηγορείται για εξύβριση, καθώς ο υφυπουργός κατέθεσε μήνυση σε βάρος της.


Ο Μ. Όθωνας, βασικός μάρτυρας του επεισοδίου, δεν παρέστη στην αυτόφωρη διαδικασία και το δικαστήριο, το οποίο, μετά από αίτημα της υπεράσπισης της 33χρονης, αποφάσισε να εκδικαστεί η υπόθεση στις 10 Οκτωβρίου, ώστε να παρίσταται και ο υφυπουργός.

Ταλαιπωρία ως την ερχόμενη Δευτέρα

Η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο σχέδιο της εργασιακής εφεδρείας. Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Κανονικά θα κινηθούν την Τρίτη ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ, ενώ αντιθέτως ακινητοποιημένο θα παραμείνει το Μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτό αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία.

Για την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα κινηθεί κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, αφού θα ακινητοποιηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ για 48 ώρες, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Προαστιακός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για 24 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει και αυτοί 48ωρη απεργία για την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ανεργία-Λουκέτα σημειώσατε 1-1


Νέα έκρηξη λουκέτων

Ανησυχητικά είναι τα λουκέτα στην αγορά αφού μια στις 4 επιχειρήσεις οδεύει προς κλείσιμο, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας και στην περιφέρεια παρουσιάζουν πλέον εικόνα ερήμωσης.
Βρέθηκα το Σαββατοκύριακο σε κεντρικούς δρόμους στο Μαρούσι, την Κηφισιά και την Νέα Ερυθριά, η εικόνα μιλούσε από μόνη της, ο εφιάλτης των λουκέτων παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Μας λέει ο Δημήτρης Νίκος << χάλια η κατάσταση πηγαίνω για κλείσιμο.>> Ο Δημήτρης Νίκος ήταν άνεργος προσπάθησε να ανοίξει μια επιχείρηση για να πάρει μία ανάσα, σήμερα όμως οδηγείτε ολοταχώς όπως μου είπε να βάλει λουκέτο. Μας αναφέρει χαρακτηριστικά με 20 ευρώ είσπραξη την εβδομάδα και με 2 και 3 ευρώ την ημέρα πείτε μου πως μπορεί να βγει αυτή η κατάσταση. Μου έδειξε τα ζήτα η κατάσταση ήταν απελπιστική. Επισπεύτηκα έναν από τους κεντρικούς δρόμους του Αμαρουσίου, σε μία απόσταση 500 μέτρων μέτρηση 17 καταστήματα που ίδει έχουν βάλλει λουκέτο.

Ντόμινο λουκέτων

Η δραματική αύξηση του ρυθμού των λουκέτων καταγράφει μελέτη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, που περισσή το καλοκαίρι επί του συνόλου των καταστημάτων ήταν κλειστά το 15%, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε το χειμώνα κατά 21%, ενώ τον Αύγουστο έφτασε στο 25% ένα στα 4 καταστήματα παραμένουν κλειστά.
Ο Αντώνης Μάντρας βρίσκετε 20 χρόνια στο Μαρούσι όπου και να κοιτάξει μας λέει βρίσκει κλειστά καταστήματα. Η επιχείρηση του, με πίνακες ζωγραφικής έχει μπεί μέσα καθημερινά μου είπε, και αν δεν είχε τα παιδιά του να τον βοηθήσουν για να βγει σε σύνταξη θα είχε κλείσει και ο ίδιος. << Μας βοηθάνε να πληρώνουμε το ενοίκιο, τα πάγια του μαγαζιού… αν δεν είχα τα παιδιά μου να με βοηθήσουν θα ήμουν στο χωριό θα είχα φύγει γιατί δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα>>. Όσο ο κόσμος ζορίζετε τόσο η αγορά θα πνίγετε μας ανέφερε.

Δυσοίωνες οι προβλέψεις
                                                                        
Οι προβλέψεις για την σεζόν που έρχεται είναι δυσοίωνες, αφού σύμφωνα με της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου  ακόμα 53.000 καταστήματα αναμένετε να κλείσουνε  έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Ακόμα όμως και σε ακριβές περιοχές όπως η Κηφισιά ή η Νέα Ερυθραία έχει παρατηρηθεί αύξηση των λουκέτων. Στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας 2 καταστήματα μεταξύ άλλων τους 2 τελευταίους μήνες έχουν βάλλει λουκέτα. Πολλά λουκέτα έχουν μπει σε πόλεις όπου η ανεργία καλπάζει, όπως στην Κεντρική Μακεδονία.   

Ο θάνατος του βενζίνα

Δύσκολες ώρες όμως περνούν και οι ιδιοκτήτες πρατηρίων βενζίνης, αφού η κατανάλωση  καυσίμων έχει μειωθεί σημαντικά και πολλά πρατήρια έχουν βάλλει λουκέτο.
Κάποτε το πρατήριο καυσίμων ήταν η πιο ασφαλής λύση, κάποτε όμως από ότι φαίνετε. Κάποτε μιλούσαμε για τον θάνατο του εμποράκου, αλλά πλέον θα πρέπει να μιλάμε και για τον θάνατο του βενζίνα και όχι μόνο.  Τα στοιχεία που δίνουν οι ίδιοι οι βενζινοπώλες δείχνουν ότι 1100 πρατήρια έχουν βάλλει λουκέτο στα δύο χρόνια που πέρασαν και άλλα 500 βενζινάδικα βρίσκονται στο κόκκινο δηλαδή αναμένετε να κλείσουν τον φετινό χειμώνα. Και όλα αυτά λόγο της αύξησης της βενζίνης. Σε έναν μήνα από τώρα που θα έρθει και το κρύο και θα χρειαστεί να βάλλουμε πετρέλαιο εκεί να δούμε τι θα γίνει. Και όμως το πετρέλαιο φέτος από ότι φαίνετε θα είναι ακριβότερο κατά 41% που αυτό σημαίνει ότι μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος χειμώνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που θα έρθουν σε λίγες ημέρες στην δημοσιότητα τον Οκτώβριο του 2010 το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν 0,68 ευρώ το λίτρο φέτος στον Οκτώβριο του 2011 θα είναι 0,96-0,97 ευρώ το λίτρο. Όσον αφορά τον τόνο το 2010 ήταν 816 ευρώ ο τόνος φέτος θα είναι 1.152 ευρώ αύξηση 336 ευρώ….!

Το τέρας ανεργίας δεν υποχώρησε τον Ιούνιο

Όσον αφορά την ανεργία, η ανεργία δεν υποχώρησε ούτε τον Ιούνιο αν και είναι μια περίοδος που είναι πιο εύκολο να βγει κάποιος δουλεία, αλλά από ότι φαίνεται τα λουκέτα είναι αντίκτυπο στις στρατιές των ανέργων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής αρχής τον Ιούνιο του 2010 οι άνεργοι ήταν σε ποσοστό 11,6% δηλαδή 582.300 άνεργοι, όμως τον Ιούνιο του 2011  οι άνεργοι ανήλθαν σε ποσοστά ανεργίας 16% δηλαδή 793.600  άνεργοι δηλαδή 211.300 άτομα άνεργοι περισσότεροι από το 2010 χωρίς δουλειά.        

 
         

ΠΑΤΡΑ: Κοντά στον δολοφόνο της Νίκης;


Δεν ελπίζω να δω την Νίκη ζωντανή. Θέλω να αποδοθεί Δικαιοσύνη", δήλωσε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών...
στην πρώτη για τη φετινή σεζόν εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη στο Alter, όπου η δημοσιογράφος ασχολήθηκε για μια ακόμη φορά με την υπόθεση που έχει συζητηθεί όσο λίγες στην πόλη της Πάτρας τα τελευταία 5,5 χρόνια.
Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της εκπομπής, οι Αρχές στοχοποιούν πλέον συγκεκριμένο άτομο, ως τον πιθανό δολοφόνο της άτυχης Νίκης, που έπαψε να δίνει σημεία ζωής από τον Φεβρουάριο του 2006.
"Η Αστυνομία της Πάτρας, δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια, πίστευε ότι η Νίκη προκάλεσε μόνη της την εξαφάνισή της. Αυτό όμως δεν ίσχυε. Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει έτσι. Είχα πάει σπίτι της και ήταν τα πάντα στην θέση τους. Όλα τακτοποιημένα σαν να μην συνέβη τίποτα. Δεν μπορεί λοιπόν να έφυγε μόνη της", ανέφερε η μητέρα της φοιτήτριας στην εκπομπή.
Ως γνωστόν, οι Εισαγγελικές Αρχές της Πάτρας είχαν ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατ' αγνώστου, όμως, πλέον, όλα δείχνουν ότι ένα πρόσωπο που διατηρούσε ερωτική σχέση με την Νίκη, έρχεται στο στόχαστρο των Αρχών για την πολύκροτη υπόθεση.
"Έχω χάσει και την τελευταία μου ελπίδα. Ξέρω ότι η Νίκη δεν είναι ζωντανή και δεν ελπίζω πλέον σε αυτό. Όμως, θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη", ανέφερε η μητέρα της Νίκης.