Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κοινός φορτιστής όλων των κινητών


Ενα βήμα πιο κοντά στον πρώτο κοινό φορτιστή κινητών τηλεφώνων βρίσκεται από σήμερα η ΕΕ. Η Μπρίτζετ Κοσγκρέιβ, γενική διευθύντρια της Digitaleurope, η οποία είναι η μεγαλύτερη ένωση του ευρωπαϊκού κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας, παρέδωσε σήμερα στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα επίτροπο Αντόνιο Ταγιάνι δείγμα του κοινού φορτιστή κινητών τηλεφώνων, που θα είναι συμβατός με κινητά τηλέφωνα οποιασδήποτε εταιρείας. Πρόκειται για μια ιδέα την οποία προωθεί εδώ και χρόνια η Επιτροπή και αποφασιστική πρόοδος σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα χάρη στη συνεργασία με 14 εταιρείες του κλάδου.

Νέα τεχνικά πρότυπα για τα κινητά τηλέφωνα με ικανότητα διαβίβασης δεδομένων δημοσιεύτηκαν στις 29 Δεκεμβρίου 2010. Οι δεκατέσσερις κατασκευαστές συμφώνησαν να προωθήσουν τους νέους κοινούς φορτιστές κινητών τηλεφώνων στην ευρωπαϊκή αγορά κατά τη διάρκεια του 2011.

Σχολιάζοντας τις σημερινές εξελίξεις ο κ. Ταγιάνι δήλωσε: «Χαιρετίζω τη σταδιακή παραγωγή των νέων φορτιστών κινητών τηλεφώνων που βασίζονται στο νέο πρότυπο ΕΕ. Πρόκειται για πραγματικά καλές ειδήσεις για τον ευρωπαίο καταναλωτή. Τώρα περιμένουμε την άφιξη του νέου φορτιστή και των συμβατών κινητών τηλεφώνων στα ράφια των καταστημάτων. Καλώ τη βιομηχανία να επιταχύνει την διάθεσή τους στην αγορά, ώστε να μπορούν οι πολίτες σε ολόκληρη την ΕΕ να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα ενός κοινού φορτιστή, το συντομότερο δυνατό».

Η δημοσίευση των προτύπων το Δεκέμβριο του 2010 είχε ως αποτέλεσμα να μπορούν πλέον οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων να προβούν στις απαιτούμενες αλλαγές στο σχεδιασμό και τις δοκιμές των φορτιστών, για να διασφαλιστεί ότι τα συμβατά τηλέφωνα είναι ασφαλή και λειτουργικά.

Στόχος είναι τα συμβατά κινητά τηλέφωνα με ικανότητα διαβίβασης δεδομένων να μπορούν πλέον να λειτουργούν με τον ίδιο κοινό φορτιστή, εξέλιξη η οποία θεωρείται ένα μεγάλο βήμα προόδου για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Σωματομετρικός έλεγχος μαθητών


Πρόγραμμα Σωματομετρικού Ελέγχου για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης ξεκινά η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» (Δ/ντης Δρ. Γεώργιος Τσακμακλής, Παιδίατρος και Κοινωνικός Ιατρός), με εξειδικευμένα τμήματα του Νοσοκομείου, καθώς επίσης και με την B΄Παιδιατρική Κλινική του Παν/μίου Αθηνών (Δ/ντης Καθ. Δ. Καφεντζης).

Η έναρξη του προγράμματος έγινε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αναργύρων, όπου ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κος Καμαρινόπουλος Σωτήρης υποδέχθηκε την επιστημονική ομάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ».

Οι επόμενες προγραμματισμένες ημερομηνίες για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και η Τετάρτη 2 Μαρτίου στο 7 ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού.

Ειδικότερα ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος περιλαμβάνει:

· Έλεγχο οπτικής οξύτητας ( με τη χρήση οπτοτύπου ).

· Έλεγχο για σκολίωση (Adams test).

· Έλεγχο για καρδιακά φυσήματα (με στηθοσκόπιο).

· Εκτίμηση της εμβολιαστικής κατάστασης των εξεταζόμενων παιδιών (έλεγχος βιβλιαρίου υγείας).

· Μέτρηση του βάρους σώματος και του ύψους σώματος των παιδιών ώστε να εντοπιστούν τα παχύσαρκα, τα υπέρβαρα ή τα παιδιά που βρίσκονται στα κατώτερα φυσιολογικά όρια ύψους.

· Μέτρηση της πίεσης.

· Οδοντιατρικός έλεγχος

Το παραπάνω πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της Πόλης μας καθώς και στα Νηπιαγωγεία, κατά το έτος 2011, μετά από συνεργασία του Γραφείου της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης και τη σύμφωνη γνώμη των γονέων.

Με άνοδο έκλεισε το Χ.Α.


Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά, μετά από δύο διορθωτικές συνεδριάσεις. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.669,82 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,98%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 134,433 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σημαντικά σε ποσοστό 3,52% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 2,26%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της MIG(+5,63%), της Μυτιληναίος(+4,97%), της Jumbo(+3,85%), του ΟΤΕ (+3,18%), της Marfin Popular Bank(+2,83%) και της Εθνικής (+2,67%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-3,02%), της Πειραιώς (-1,22%) και της Coca Cola 3E(-1,19%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης +8,62%, του Εμπορίου+6,94% και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών +5,34%.

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Ταξιδιών -2,62% και των Τροφίμων -1,12%.

Συνολικά, 122 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 53 πτωτικά και 38 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μπήτρος +18,75%, Imperio+15,38%, Αφοί Κορδέλλου +14,29% και ΔΟΛ +12,77%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Εδραση -12,50%, Βαρβαρέσος -1,76%, Κούμπας -10,00% και Μοχλός -9,09%.

Απαγόρευση του κυνηγιού του λύκου στη Σουηδία


Το σουηδικό κοινοβούλιο αναμένεται σήμερα να αποφασίσει για το μέλλον του νόμιμου κυνηγιού του λύκου στην χώρα, καθώς ειδικοί προειδοποιούν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για αύξηση του πληθυσμού του στην βόρεια Ευρώπη.

Στην Σουηδία υπολογίζεται ότι υπάρχουν 200 λύκοι, ενώ ο συνολικός πληθυσμός τους στην βόρεια Ευρώπη ανέρχεται στους 1.000, περίπου το 1/3 του αριθμού που χρειάζεται για την επιβίωση του είδους, σύμφωνα με επιστήμονες.

Ο διάλογος πραγματοποιείται την ώρα που η περίοδος για το κυνήγι λύκου φτάνει στο τέλος της. Από της 15 Ιανουαρίου, όταν και ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος, έχουν σκοτωθεί 19 λύκοι σε ποσόστωση 20 λύκων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Αντρέας Κάρλγκρεν έχει υπερασπιστεί το νόμιμο κυνήγι, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδια για την εισαγωγή λύκων από άλλες χώρες.

Συνετρίβη αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος


Ένα πιθανότατα αμερικάνικο μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα σε περιοχή της νότιας Υεμένης που θεωρείται προπύργιο της αλ Κάιντα κι εξτρεμιστές περισυνέλεξαν τα συντρίμμια, ανέφεραν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία κάτοικοι της πόλης Λοντέρ, στην επαρχία Αμπγιάν, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακάλυψαν σήμερα τα ξημερώματα τα συντρίμμια του τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους, τύπου Predator, αφού παρακολούθησαν τη συντριβή του.

Μέλη της αλ Κάιντα ανέσυραν τα συντρίμμια, είπαν κάτοικοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εφημερίδα Washington Post είχε αποκαλύψει το Νοέμβριο πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέπτυξε τους τελευταίους μήνες μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά/καταδιωκτικά αεροσκάφη Predator στην Υεμένη στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον μελών της εγχώριας αλ Κάιντα.

Στον αέρα η μεταφορά μαθητών στα σχολεία


Χιλιάδες μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τη μεταφορά τους στα σχολεία, καθώς οι ιδιοκτήτες λεωφορείων ανακοίνωσαν ότι θα διακόψουν από αύριο τις μεταφορές, λόγω της μη καταβολής των περσινών οφειλών τους, και της μη υπογραφής της σύμβασης για την τρέχουσα σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα.

Αύριο το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αναμένεται να παρατάξουν τα λεωφορεία τους έξω από το κτίριο της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας (πρώην νομαρχία).

Το πρόβλημα αφορά περίπου 7.000 μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης (από το σύνολο των 11.500 μεταφερόμενων μαθητών, εξαιρούνται αυτοί των ειδικών, των μουσικών και των αθλητικών σχολείων), οι οποίοι μεταφέρονται από περισσότερα από 200 λεωφορεία, καθώς επίσης και άλλους 4.000 μαθητές του νομού Χαλκιδικής, για τους οποίους ναυλώνονται καθημερινά περίπου 100 λεωφορεία, ιδιοκτητών και του ΚΤΕΛ.

Σε επιστολή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενημερώνει για την πρόθεση του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης να διακόψει από αύριο τις μεταφορές και ζητά να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να μην συνεχιστεί και φέτος η ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας - Θράκης, Θανάση Γκαγκαμάνη, οι συμβάσεις με τους λεωφορειούχους για τη μεταφορά στα σχολεία των μαθητών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου του 2010 και παρ’ όλο που υπήρξε υπόσχεση από το υπουργείο Εσωτερικών για την ανανέωσή τους μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2011 (τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς), δεν έχουν υπογραφεί ακόμη, αλλά ούτε υπήρξε σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζουν ένα επιπλέον πρόβλημα, αυτό της καταβολής των δεδουλευμένων τους από την περσινή χρονιά (2010) - ύψους περίπου 5 εκατ. ευρώ, καθώς η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου δεν εγκρίνει την καταβολή του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού, χαρακτηρίζοντας τις παλαιότερες συμβάσεις τους μεταχρονολογημένες. Το Ελεγκτικό Συνέδριο, πάντως, είχε εγκρίνει την ισχύ των συμβάσεων εκείνων. Έτσι, ενώ τα χρήματα έχουν δοθεί στην περιφέρεια δε μπορούν να εκταμιευθούν και επιστρέφονται πίσω.

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν αύριο και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων της Χαλκιδικής, των οποίων οι συμβάσεις για τη μεταφορά περίπου 2.500 μαθητών, επίσης, δεν έχουν υπογραφεί για την τρέχουσα χρονιά. Αποφασισμένοι να σταματήσουν είναι και οι λεωφορειούχοι του ΚΤΕΛ, που καλύπτουν το 40% των μεταφορών μαθητών της περιοχής.

Περίπου 30 δρομολόγια και 1.200 μαθητές, που μεταφέρονται με το ΚΤΕΛ, θα βρεθούν από αύριο στον... αέρα, καθώς ο διαγωνισμός ανάθεσης ακυρώθηκε δύο φορές και ο νέος διαγωνισμός έχει οριστεί για τις 24 Φεβρουαρίου. «Η διαδικασία της επιλογής προσφορών και της ανάθεσης θα κρατήσει μέχρι τον Απρίλιο» αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Στέφανος Βαλαβανίδης. Το οφειλόμενο ποσό από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι σήμερα, ανέρχεται περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο, λίγα δρομολόγια του ΚΤΕΛ σε 12 σχολεία, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, εφόσον οι συμβάσεις για αυτά δεν έχουν λήξει.

Στο μεταξύ τις επόμενες μέρες αναμένονται κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων, στα οποία γίνονται οι μεταφορές μαθητών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργο Θώμογλου, οι διευθυντές των σχολείων έχουν ήδη ενημερώσει τους γονείς για το πρόβλημα. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση βοήθειας στους δήμους, που έχουν τη δυνατότητα, να διαθέσουν προσωρινά τα λεωφορεία τους για να εξυπηρετήσουν τουλάχιστον τους μαθητές μικρής ηλικίας.

Γεννημένοι πεσιμιστές ορισμένοι άνθρωποι


Ορισμένοι άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση να βλέπουν τα πράγματα γύρω τους μαύρα, τείνοντας σταδιακά στην κατάθλιψη, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, καθώς παράγουν χαμηλότερη ποσότητα μιας εγκεφαλικής χημικής ουσίας.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχιατρικής του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υπό τον καθηγητή Μπράιαν Μίκι, ανακάλυψαν ότι ένα μόριο που σχετίζεται με την όρεξη και το στρες, καθορίζει σε σημαντικό βαθμό αν κάποιος βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Όσοι έχουν σε μικρότερο βαθμό αυτή την ουσία, έχουν γενικά πιο αρνητική διάθεση απέναντι στη ζωή, δυσκολεύονται περισσότερο να τα βγάλουν πέρα με τις καταστάσεις που προκαλούν άγχος και τελικά είναι πιο ευάλωτοι στην εκδήλωση κατάθλιψης.

Οι επιστήμονες κατέγραψαν την εγκεφαλική δραστηριότητα εθελοντών, καθώς αυτοί ανταποκρίνονταν σε μια σειρά από ουδέτερες λέξεις είτε θετικές ή αρνητικές.
Οι άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης χημικής ουσίας αντιδρούσαν ιδιαίτερα έντονα στις αρνητικές λέξεις σε σχέση με όσους είχαν υψηλά επίπεδα.

Στη συνέχεια, οι εθελοντές υποβλήθηκαν για λίγα λεπτά σε μια εμπειρία αβλαβούς αλλά αισθητού πόνου και στο τέλος κλήθηκαν να εκφράσουν συναισθηματικά την εμπειρία τους πριν και μετά το τεστ. Όσοι είχαν σε μικρότερο βαθμό την ουσία στον εγκέφαλό τους, είχαν την μεγαλύτερη εμπειρία πόνου από τους υπόλοιπους, τόσο πριν όσο και μετά.

Πάρα πολλοί οι λαθρομετανάστες στη νότια Λακωνία


Αυξημένος είναι, τελευταία, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που ζουν στη νότια Λακωνία και οι οποίοι δεν έχουν εργασία και διαμένουν σε παραπήγματα υπό άθλιες συνθήκες. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία, που εντείνεται, μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν νωρίς το βράδυ, δύο νεαροί Μαροκινοί λαθρομετανάστες που διαβιούν σε παραπήγματα στον κάμπο, κοντά στην πλατεία των Μολάων, επιτέθηκαν σε δασκάλα, την έριξαν στο έδαφος και της πήραν την τσάντα.

Την επόμενη βραδιά εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο Μολάων τρεις αλλοδαποί τραυματισμένοι, ο ένας στο μάτι και οι άλλοι δύο στα πόδια και κατήγγειλαν ότι τους τραυμάτισε ομάδα κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης, με ανακοίνωση του σημειώνει ότι, ''ο Δήμος Μονεμβασιάς μετά τα τελευταία περιστατικά, καταδικάζει κάθε μορφή βίας και θα προβεί σε κάθε ενέργεια, η οποία αφενός θα ενδυναμώνει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και αφετέρου θα συμβάλει στην αρμονική συνύπαρξη των οικονομικών μεταναστών, με γνώμονα την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη της περιοχής''.

Η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, με γραπτή δήλωσή της σημειώνει ότι "η αδράνεια της Πολιτείας να αντιμετωπίσει προληπτικά, άρα και αποτελεσματικά, τα φαινόμενα του κατευθυνόμενου κοινωνικού αποκλεισμού, της εξαθλίωσης των μεταναστών και της οργανωμένης ρατσιστικής συμμορίας, σε συνδυασμό με την απουσία πολιτικής μετανάστευσης, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα όχι μόνο των μεταναστών, αλλά και των Ελλήνων, καθώς η κουλτούρα του μίσους τρώει τις σάρκες της κοινωνίας''. Προσθέτει πως, ''το πρόσφατο κρούσμα οργανωμένης ρατσιστικής αυτοδικίας σε χωριά της Λακωνίας, με τις αστυνομικές αρχές να παραμένουν μέχρι τώρα απλοί θεατές, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό'' και καταλήγει επισημαίνοντας ότι, ''οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στα θύματα της επίθεσης και αναμένουμε τον εντοπισμό των δραστών, που πρέπει άμεσα να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης''.

Πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Ευρώτα, Γιάννης Γρυπιώτης, με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του λόγω αθρόας εισροής μεταναστών στην περιοχή και ζήτησε άμεση παρέμβαση κι αποτελεσματικότερη αστυνόμευση για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Έρευνες για τον δράστη της παραλίγο τραγωδίας



Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δράστη της παραλίγο τραγωδίας, κατά τη διάρκεια χοροεσπερίδας, στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου στις 5-2-2011, στο οποίο τραυματίστηκαν δύο νέοι άνθρωποι, μαθητές Εσπερινού Λυκείου.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης για το περιστατικό, μιας και σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, προέκυψε η συμμετοχή στο περιστατικό ακόμα δύο Ελλήνων, ηλικίας 25 και 23 ετών.

Σε βάρος πλέον και των τριών δραστών, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Ρεθύμνου, για απόπειρα - συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ήδη συνελήφθη ο ένας δράστης και αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, οι τρεις Έλληνες, βρέθηκαν στο κέντρο διασκέδασης, όπου πραγματοποιούταν η χοροεσπερίδα. Ο ένας 25χρονος δράστης, για ασήμαντο λόγω, διαπληκτίστηκε αρχικά με τον 31χρονο Πρόεδρο του 15μελους Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια, μαζί με τους δύο φίλους του, επιτέθηκαν στον 31χρονο, χτυπώντας τον με τα χέρια.

Κατόπιν, ο 25χρονος δράστης, με όπλο που παρανόμως έφερε μαζί του, πυροβόλησε εντός του καταστήματος δύο φορές, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 31χρονο στο μάγουλο. Επιπλέον, τραυματίστηκε στο δεξί χέρι και ο ένας από τους φίλους του δράστη με τον οποίο, από κοινού, είχαν επιτεθεί στον 31χρονο.

Μετά από έρευνες που έγιναν στα σπίτια των τριών δραστών, βρέθηκαν στο σπίτι του 23χρονου δράστη και στην πατρική του οικία, εννέα αβολίδωτα φυσίγγια διαμ. 9 mm, ένα πλήρης φυσίγγιο διαμέτρου. 9 mm και επτά φυσίγγια πυροβόλου όπλου, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο 25χρονος τραυματίας δράστης, συνελήφθη, βάσει του εντάλματος και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται.

Μεγάλο πρόβλημα για την Κίνα ο καρκίνος του πνεύμονα


Οι έλεγχοι της ρύπανσης που πραγματοποιούνταν στην Κίνα στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου του 2008 θα μπορούσαν να μειώσουν σχεδόν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των πνευμόνων στους κάτοικους του Πεκίνου, αν τα μέτρα αυτά διατηρούνταν, επισημαίνει σήμερα αμερικανική μελέτη.

Αυτό θα σήμαινε σχεδόν 10.000 κρούσματα καρκίνου του πνεύμονα λιγότερα, σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας αυτής.

Το Πεκίνο, μια πόλη 22 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας που καταγράφει σε τακτική βάση, επικίνδυνα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εξαιτίας κυρίως της καύσης άνθρακα σε ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια, της βιομάζας και το καυσαέριο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία.

Ο αριθμός των αυτοκινήτων εξακολουθεί να αυξάνεται κατά 13% ετησίως στο Πεκίνο, διευκρινίζουν οι συντάκτες της έκθεσης του πολιτειακού πανεπιστημίου του Όρεγκον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιθεώρηση Environmental Health Perspectives (Προοπτικές Περιβαλλοντικής Υγείας).

Οι ερευνητές ανέλυσαν τη χημική σύνθεση και την καρκινογόνο επίπτωση μιας σειράς πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (ΠΑΥ) από την καύση του άνθρακα, του ξύλου και της βενζίνης σε μια μηχανή αυτοκινήτου.

Οι ΠΑΥ, τα πιο γνωστά ρυπογόνα στοιχεία, μειώνονται στις ΗΠΑ μετά τους αντιρρυπαντικούς ελέγχους και την υιοθέτηση πιο καθαρών μορφών παραγωγής της ενέργειας.

Οι εκπομπές των ρύπων αυτών καταγράφουν μεγάλη αύξηση στις αναπτυσσόμενες χώρες με τη βιομηχανοποίηση, τη δημογραφική ανάπτυξη και την ευρεία χρήση ενεργειών από ορυκτές πηγές.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι μείζον πρόβλημα στην Κίνα, καθώς οι δαπάνες στον τομέα της υγείας που έχουν σχέση με τη ρύπανση μπορεί να αντιπροσωπεύουν έως το 3,8% του ΑΕΠ, εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα.

"Αυτό συνιστά χωρίς καμιά αμφιβολία μια ανησυχία για την υγεία που αξίζει της προσοχής στην Κίνα της κυβέρνησης και του κόσμου", υπογραμμίζει ο Γιουλίνγκ Ζιά ερευνητής του πανεπιστημίου του Ορεγκον και συντάκτης της μελέτης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 300.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Κίνα από καρδιακές νόσους και καρκίνο των πνευμόνων που οφείλονται στην ατμοσφαιρική ρύπανση κυρίως λόγω της παρουσίας των ΠΑΥ.

Οι συντάκτες της μελέτης καθόρισαν ότι τα σημερινά επίπεδα των ΠΑΥ στο Πεκίνο θα ευθύνονται για 21.200 κρούσματα καρκίνου του πνεύμονα στη διάρκεια μιας ζωής και ότι ο αριθμός αυτός θα μειωνόταν στα 11.400 κρούσματα αν συνεχίζονταν σε σταθερή βάση έλεγχοι για τη ρύπανση, όμοιοι με αυτούς που διενεργούνταν κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

GPO: Πτώση στο δικομματισμό και συγκάλυψη στα σκάνδαλα


Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κατά 5,1 μονάδες από τη ΝΔ, αλλά με τα χαμηλά ποσοστά 25,2% και 20,1% αντίστοιχα, καταδεικνύει δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Σε ποσοστό 94,5% οι πολίτες κάνουν λόγο για συγκάλυψη στα σκάνδαλα του Βατοπεδίου και της Siemens. «Θυμωμένοι» δηλώνουν οι ερωτηθέντες με τα ΜΜΕ (39%), το πολιτικό σύστημα συνολικά (36,9%) και τα συνδικάτα (35,6%).

Τα ευρήματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

* ΠΑΣΟΚ 25,2% (29,7%)
* ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 20,1% (24,8%)
* ΚΚΕ 8,5% (9,6%)
* ΛΑΟΣ 6,2% (6%)
* ΣΥΡΙΖΑ 2,9% (3%)
* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2,9%
* ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,6% (2,3%)
* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,4% (1,7%)
* ΑΛΛΟ/ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ/ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ 20,3% (10,5%)
* ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ 9,1% (12,4%)

Το δείγμα εμφανίζεται πεπεισμένο, κατά 85%, ότι το 2011 θα μειωθούν περαιτέρω τα εισοδήματα.

Έξι στους δέκα (60,5%) πολίτες θεωρούν ότι την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας έχει πλέον η τρόικα, έναντι 34,2% που θεωρεί ότι παραμένει στην κυβέρνηση.

Το 79,2% των ερωτηθέντων φέρεται να ζητά την αποχώρηση από τη χώρα των μεταναστών που χαρακτηρίζονται παράνομοι.

Διχασμένο εμφανίζεται το δείγμα στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου (το 46,6% αντιτίθεται στην κατάργηση και το 50,6% την επιζητεί).

Καταπολέμησε την ξηρότητα


Ανακάλυψε την απαλότητα, τη βελούδινη αίσθηση, την απόλυτη ανανέωση.

Και για να φτάσεις σε αυτό οργάνωσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και ακολούθησέ το βήμα-βήμα μέχρι να φτάσεις στο στόχο. Πέρα από τα απλά tips διατροφής και τρόπου ζωής οφείλεις να βρεις δυνατά όπλα για να καταπολεμήσεις την ξηρότητα και να δροσίσεις την επιδερμίδα σου όπως πρέπει.

Μέσα στο καθημερινό σου πρόγραμμα είναι απαραίτητο να εντάξεις την ενυδάτωση για να μπορέσεις να απολαύσεις την απαλότητα που θα προσφέρει στο πρόσωπο και στο σώμα σου. Αρχικά εφοδίασε το μπάνιο σου.

Ένα καλό αφρόλουτρο θα σε χαλαρώσει, θα θρέψει την επιδερμίδα σου και θα σε ανανεώσει. Μια ενυδατική σειρά περιποίησης μαλλιών θα φροντίσει την τρίχα σε βάθος.

Ένα ενυδατικό body lotion ή μια κρέμα σώματος με υπέροχο άρωμα θα κρατήσει τη φρεσκάδα στο σώμα σου για περισσότερη ώρα και θα αφήσει πίσω του μεταξένιο αποτέλεσμα.

Φυσικά η ενυδατική κρέμα προσώπου πρωί-βράδυ πρέπει να γίνει μια όμορφη ρουτίνα για να γίνεις κι εσύ ακόμα πιο όμορφη!

Αν η ξηρότητα είναι κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα για τον εαυτό σου, η ενυδάτωση μπορεί να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Πόσο μάλλον όταν ο δρόμος προς αυτήν είναι τόσο απολαυστικός!

Σύσκεψη για τη σιδηροδρομική γραμμή της Φλώρινας


Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το θέμα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής της Φλώρινας. Η σύσκεψη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη.

Σε αυτήν, εκτός από τον Περιφερειάρχη, θα συμμετέχουν επίσης δήμαρχοι των δήμων της Φλώρινας, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων.

Ασπίδα κατά του καρκίνου οι αλλεργίες


Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους φαίνεται πως είναι όσοι υποφέρουν από αλλεργίες.

Σύμφωνα με έρευνα όσοι είναι επιρρεπείς στα φτερνίσματα έχουν μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν γλοίωμα που αποτελεί την συχνότερη και σοβαρότερη μορφή καρκίνου του εγκεφάλου.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο όπου δήλωναν εάν είχαν διαγνωστεί με οποιοδήποτε είδος αλλεργίας ή άσθμα τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια και αν ναι θα έπρεπε να συμπληρώσουν και την ηλικία οπότε έγινε η διάγνωση.

Οι ασθενείς κλήθηκαν να απαντήσουν σε λεπτομέρειες για τη χρήση φαρμάκων τα τελευταία δύο χρόνια πριν από την έρευνα αποδεικνύοντας ότι όσο περισσότερες αλλεργίες είχε κανείς τόσο περισσότερο προστατευμένος είναι.

Οι καθηγητές επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο που πραγματοποίησαν την έρευνα, δεν κάνουν διακρίσεις και ισχυρίζονται ότι όλες οι αλλεργίες λειτουργούν ως ασπίδα σε αυτή τη μορφή καρκίνου.