Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Νέες παραβιάσεις

Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι συνολικά από 16 αεροσκάφη προκάλεσαν την Τρίτη στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο δύο παραβάσεις και τέσσερις παραβιάσεις του FIR Αθηνών.
Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Αποκλεισμοί δρόμων και συλλαλητήρια αγροτών


Σε κινητοποιήσεις που θα πάρουν πολλές και διάφορες μορφές – συλλαλητήρια, με τρακτέρ, στις πλατείες των πόλεων, αποκλεισμοί δρόμων και οδικών κόμβων, καταλήψεις υποκαταστημάτων της ΑΤΕ, του ΕΛΓΑ, της ΔΕΗ κι άλλων υπηρεσιών – προχωρούν, από τη Δευτέρα, 24 του Γενάρη, οι μικρομεσαίοι αγρότες όλης της χώρας.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν, μέχρι στιγμής, κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν:
Δευτέρα, 24/1,
στα Τρίκαλα (11 π.μ., συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία).
Τρίτη, 25/1
στα Φάρσαλα (συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία)
στην Ορεστιάδα (10.30 π.μ., συγκέντρωση, με αγροτικά μηχανήματα, μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα)
Τετάρτη, 26/1
στην Καρδίτσα (12 μ., συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία)
στην Ελασσόνα (11 π.μ., συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία)
στη Λέσβο (11 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης)
στο Ηράκλειο (9 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Δήμου Αστερουσίων στο Χάρακα)
Πέμπτη, 27/1
στη Λάρισα (κατάληψη υποκαταστήματος ΕΛΓΑ)
στην Αλεξανδρούπολη (κατάληψη υποκαταστήματος ΕΛΓΑ)
στα Χανιά (11 π.μ. αναγροτική συγκέντρωση στις στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς).
στο Ηράκλειο (10 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων του ΕΛΓΑ)
Παρασκευή, 28/1,
στην Αγιά της Λάρισας (11 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία)
στο Αργος,(συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Παύλου, με τη συμμετοχή αγροτών από Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία).

Εξαρθρώθηκε οργάνωση εμπορίας βρεφών


Από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από έρευνες που διήρκεσαν οκτώ μήνες περίπου και σε ταυτόχρονη επιχείρηση με τις Αρχές της Βουλγαρίας, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε έγκυες υπηκόους Βουλγαρίας στην Χώρα μας και στην συνέχεια τους αφαιρούσε τα νεογέννητα τέκνα και προέβαινε σε παράνομες υιοθεσίες.
Συνελήφθησαν συνολικά επτά  άτομα στην Ελλάδα και πέντε  στην Βουλγαρία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή και αρπαγή ανηλίκου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.
Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορίες που διαβίβασαν προ οκταμήνου οι Βουλγαρικές Αρχές, μέσω Interpol , για την δράση της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης και αφού έγιναν συντονιστικές συναντήσεις στις δύο χώρες και στην έδρα Eurojust στη Χάγη–Ολλανδίας, όπου αντηλλάγησαν πληροφορίες και καθορίστηκαν οι τρόποι συνεργασίας και ταυτόχρονης δράσης, εντοπίστηκε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και διάφορα μέλη της, στην περιοχή της Φθιώτιδας και τέθηκαν υπό επιτήρηση.
Ταυτόχρονα, διαβιβάστηκαν από τις Βουλγαρικές Αρχές και σχετικά αιτήματα νομικής συνδρομής προς τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές.
Από τις έρευνες, διαπιστώθηκε ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες (ρομά) στους τελευταίους μήνες της κύησης και εκμεταλλευόμενοι την δυσχερή οικονομική τους κατάσταση και την ευάλωτη θέση τους, τις έπειθαν να έλθουν στην Χώρα μας να γεννήσουν και στην συνέχεια τους αφαιρούσαν τα τέκνα τους και τα παρέδιδαν σε ζευγάρια Ελλήνων υπηκόων, τα οποία άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν εντοπίσει, αντί του χρηματικού ποσού των 20.000-25.000 ευρώ.
Όσες από τις γυναίκες αρνούνταν να παραδώσουν τα νεογέννητα, τους τα αφαιρούσαν δια της βίας και με την χρήση πλαστών εγγράφων, κατόρθωναν να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα (ληξιαρχικές πράξεις γέννησης κλπ.), προκειμένου να προχωρήσουν στις σχετικές υιοθεσίες.
Από την συνεργασία των δύο χωρών, έχουν εντοπισθεί τουλάχιστον γυναίκες, οι οποίες το τελευταίο έτος, μεταφερθήκαν στην Χώρα μας από την εγκληματική οργάνωση και γέννησαν σε ελληνικά νοσοκομεία, ενώ τα νεογέννητα στην συνέχεια υιοθετήθηκαν από ελληνικές οικογένειες.

Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στην Κυψέλη...


Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 26χρονου, υπηκόου Αλβανίας, από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στη διασταύρωση των οδών Κέας και Τραυλαντώνη στην Κυψέλη.
Δράστης είναι ένας 32χρονος ομοεθνής και φίλος του, ενώ κίνητρο της δολοφονίας ήταν οι προσωπικές διαφορές μεταξύ τους.
Την ώρα της δολοφονίας, το θύμα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη ως συνεπιβάτης. Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν και στη συνέχεια ο δράστης τον πυροβόλησε έξω από το αυτοκίνητο, όταν προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Μετά τη δολοφονία, ο 32χρονος εξαφανίστηκε και μετά από συνεχείς έρευνες εντοπίσθηκε στην Ανθήλη Φθιώτιδας, όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς.

Αλλάζει ο καιρός....

Στα λευκά ντύθηκε η βόρεια Ελλάδα ενώ νέες χιονοπτώσεις αναμένονται την Τρίτη στα ορεινά όλης της χώρας. Μόνο με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας καθώς και στα ορεινά των Ιωαννίνων.

Νέες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Τρίτη στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μακεδονίας και της Θράκης. Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές,χιονόνερο στα βόρεια και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου τις πρωϊνές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου.
Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 7 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Σποραδικές βροχές ή χιονόνερο στα ορεινά. Χιόνια σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι έως πέντε βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Τοπικές νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός αύριο
Τοπικές νεφώσεις στο Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις στα δυτικά πρόσκαιρα αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ στα δυτικά θα γίνουν 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, που κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.