Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Απατηλή διαφήμιση μέσω διαδικτύου


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από πολυήμερη έρευνα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, για απατηλή διαφήμιση μέσω ιστοσελίδας που διατηρούσε.

Ειδικότερα, η Πρεσβεία του Κατάρ στην Αθήνα, κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άγνωστος λειτουργεί ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας τα επίσημα εμβλήματα και τη σημαία του Κατάρ και διαφημίζει απατηλώς ότι αναζητούνται οικήματα και οικόπεδα στην Ελλάδα, για την αγορά τους από επενδυτές του Κατάρ.

Επιπλέον, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας προέτρεπε τους ενδιαφερομένους να προκαταβάλλουν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ για διαδικαστικά έξοδα και να αποστείλουν το τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Από ψηφιακή έρευνα, μετά από Εισαγγελική παραγγελία, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ανήκει σε εταιρεία, στην οποία ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος είναι ο 30χρονος ημεδαπός.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένας σκληρός δίσκος,
  • έντυπο διαφημιστικό υλικό της απατηλής ιστοσελίδας και
  • Αποδείξεις από εταιρείες ταχυμεταφορών
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο 30χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσωσαν ακόμα μια ζωή...




Όσοι βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι στην πλατεία Πάρκου στο κέντρο της Λαμίας, αρχικά ξεγελάστηκαν...

Βλέποντας ξαπλωμένο στη μέση του δρόμου τον νεαρό να "χτυπιέται" και από πάνω του αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, νόμισαν ότι τον έχουν ρίξει κάτω και προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες. Η αλήθεια είναι όμως εντελώς διαφορετική...


Ο νεαρός που περνούσε με μηχανάκι έπεσε ξαφνικά στην άσφαλτο και άρχισε να έχει σπασμούς. Πιθανότατα έπαθε επιληπτική κρίση. Η κυκλοφορία σταμάτησε και οι περαστικοί σοκαρισμένοι παρακολουθούσαν μη ξέροντας οι περισσότεροι τι να κάνουν...

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ έτρεξαν να βοηθήσουν, όπως και ένας πολίτης υπάλληλος του φαρμακείου απέναντι. Ο νεαρός, που ήταν άτομο εξαρτημένο, έχει μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης, έδειχνε να είναι σε άσχημη κατάσταση.

Εντύπωση έκανε ο αστυνομικός που υπομονετικά του χάιδευε το κεφάλι και του έριχνε νερό στο πρόσωπο, μιλώντας του σχεδόν στοργικά. Άξιζε επίσης να δείτε το βλέμμα του νεαρού γεμάτο ευγνωμοσύνη που όταν συνήλθε ευχαριστούσε τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ...


Ελλάδα

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα από το μεσημέρι, στο περιθώριο της πορείας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και στη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που ακολούθησε το απόγευμα. Νωρίς το απόγευμα περαστικοί, οδηγοί και τουρίστες έγιναν θεατές πετροπόλεμου στη λεωφόρο Αμαλίας μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών. Τραυματίστηκαν μία Γαλλίδα δημοσιογράφος και μια Ελληνίδα φωτορεπόρτερ και δύο αστυνομικοί. Δώδεκα προσαγωγές μέχρι το απόγευμα εκ των οποίων οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Έκτακτη συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ.Παπουτσή, με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει σχετικά με τον θάνατο 35χρονου Κούρδου από έκρηξη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός ήταν μέλος κουρδικής οργάνωσης, ενώ στο διαμέρισμα όπου σημειώθηκεη έκρηξη βρέθηκαν κι άλλες εκρηκτικές ύλες και οπλισμός. Εικάζεται ότι σχεδιάζονταν ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα. Για την υπόθεση ενημερώνεται συνεχώς και ο πρωθυπουργός.

Για «παράνομες» προσλήψεις σε γραφεία υπουργών που έχουν ως αποτέλεσμα τη διόγκωση του κράτους κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ.Μιχελάκης. «Μόνο στα γραφεία των αντιπροέδρων και ορισμένων υπουργών απασχολούνται 234 υπάλληλοι από τους οποίους οι 176 είναι πρόσφατα διορισμένοι» υποστήριξε, σημειώνοντας πως η ΝΔ θα συνεχίσει την έρευνα.

Στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας αναρτήθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων κατά κατηγορία απολυτηρίων-πτυχίων υποψηφίων Ειδικών Φρουρών έτους 2011, με αναλυτική βαθμολογία κατά κριτήριο και συνολικό αριθμό μορίων κατά φθίνουσα σειρά.

«Μπλόκο» στις εξετάσεις των φοιτητών επί πτυχίω επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, σε μία προσπάθεια να πιέσει για τη λήξη των καταλήψεων, οι οποίες έχουν περιοριστεί σε 79 τμήματα πανελλαδικά. Εγκύκλιος που εστάλη στις διοικήσεις των πανεπιστημίων, απαγορεύει τις εξετάσεις φοιτητών επί πτυχίω κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, εάν αυτοί χρωστούν περισσότερα από πέντε μαθήματα.



Κόσμος

Συνωμοσία για τη δολοφονία του Χαμίντ Καρζάι ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν οι αφγανικές υπηρεσίες ασφαλείας με τη σύλληψη έξι ατόμων που διασυνδέονται με το δίκτυο Χακάνι και την Αλ Κάιντα. Οι φερόμενοι ως συνωμότες διείσδυσαν στην προεδρική φρουρά στρατολογώντας σωματοφύλακα του Αφγανού προέδρου προκειμένου να τον δολοφονήσει. Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στο Αφγανιστάν είχαν ανακοινώσει νωρίτερα την Τετάρτη ότι σκότωσαν ανώτατο διοικητή των Χακάνι και δύο συνεργάτες του στην ανατολική επαρχία Χοστ.

Τη νίκη της στην καθοριστική μάχη της Σύρτης ευελπιστεί ότι θα αναγγείλει εντός των προσεχών 48 ωρών η νέα ηγεσία της Λιβύης. Διοικητής της μεταβατικής κυβέρνησης δηλώνει ότι έχει καταληφθεί ήδη σχεδόν η μισή Σύρτη και μέσα στο επόμενο διήμερο η γενέτειρα του Καντάφι θα είναι ολοκληρωτικά «ελεύθερη». Εκατοντάδες Λίβυοι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την πολιορκημένη πόλη για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και των ανδρών της φυλής του -άφαντου- Μουαμάρ Καντάφι.

Οι εφημερίδες θα εξαφανιστούν και θα αντικατασταθούν από τις ψηφιακές εκδοχές τους μέχρι το 2040, προέβλεψε στέλεχος του ΟΗΕ. Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO), είπε ότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν εφημερίδες με τη μορφή που τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα».

Το νεοσύστατο κόμμα των Πειρατών, που έκανε την έκπληξη στις κάλπες του Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο διεκδικώντας ελευθερία στο Διαδίκτυο, δείχνει να εδραιώνει τη δύναμή του, βάσει νέας δημοσκόπησης του περιοδικού Stern. Με ποσοστό 8% οι Πειρατές θα καταλάμβαναν άνετα έδρες στο Κοινοβούλιο εάν διεξάγονταν σήμερα ομοσπονδιακές εκλογές, αφήνοντας μάλιστα πίσω δύο από τα πέντε κόμματα της Γερμανίας, τους συγκυβερνώντες Φιλελεύθερους του Φίλιπ Ρέσλερ (που παραμένουν βυθισμένοι στο 3%) και την Αριστερά (7%).

Την πλήρη ένταξή τους στους κόλπους της UNESCO διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι, στο πλαίσιο του αγώνα για διεθνή αναγνώριση. Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία υποβάλλει την Τετάρτη στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι αίτημα για την αναβάθμιση σε πλήρες μέλος από το καθεστώς παρατηρητή. Με την ειρηνευτική διαδικασία σε τέλμα και την προσπάθεια αναγνώρισης από τα Ηνωμένα Έθνη να δυσχεραίνεται από την εναντίωση των ΗΠΑ, οι Παλαιστίνιοι βλέπουν στην UNESCO μία ταχύτερη δίοδο για να εξασφαλίσουν κρατική οντότητα από τη διεθνή κοινότητα.

Οικονομία

Το θετικό κλίμα που επικρατεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω φημών για νέο σχέδιο στήριξης των ευρωπαϊκών τραπεζών και δεδομένης της προθυμίας του ΔΝΤ να προσφέρει βοήθεια φαίνεται ότι επηρέασε και την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με άνοδο 0,71%, στις 735,51 μονάδες με τους επενδυτές να επιστρέφουν στις τραπεζικές μετοχές.

Η ευρωζώνη πρέπει ενδεχομένως να αναθεωρήσει τις παραδοχές, πάνω στις οποίες βασίστηκε η συμφωνία της 21ης Ιουλίου για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, λέγοντας ότι η χώρα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών λίγο πριν από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η ημέρα ξεκίνησε με κέρδη, μετά την κατακόρυφη πτώση της Τρίτης, όμως η επιφυλακτικότητα των επενδυτών φαίνεται ότι υπερισχύει, καθώς εντείνονται τα σενάρια περί «ελεγχόμενης πτώχευσης» με ένα μεγαλύτερο, έως και 50%, «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα.

Αθλητισμός

Από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Φραν Γέστε. Ο Ισπανός μέσος απολογήθηκε ενώπιον του διευθύνοντος συμβούλου του συλλόγου, Γιάννη Βρέντζου, για την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην Ισπανία χωρίς την άδεια του συλλόγου.
Με ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για δύο παιχνίδια και πρόστιμο 600 ευρώ τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή του ισπανικού πρωταθλήματος ο Ζοσέ Μουρίνιο, για το επεισόδιο που είχε με τον Τίτο Βιλανόβα στον τελικό του Σούπερ Καπ, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Ο διεθνής διαιτητής, Δημήτρης Καλόπουλος, που εμπλέκεται στην υπόθεση με τα «στημένα» ζητάει μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του την «άμεση απαλλαγή του» από την υπόθεση, καθώς και την ταχεία επεξεργασία της δικογραφίας που τον αφορά, από τον εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκο.





Γεγονoτα


1582: Μία ημέρα που ουδέποτε υπήρξε! Είναι η πρώτη του Ιουλιανού Ημερολογίου, που απαλείφθηκε, προκειμένου οι ημερομηνίες να εναρμονιστούν με το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

1892: Η τελευταία παράνομη ενέργεια της συμμορίας των Ντάλτον. Στην προσπάθειά τους να ληστέψουν τράπεζα στο Κόφι Βιλ του Κάνσας γίνονται αντιληπτοί από τους πολίτες και στην ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολουθεί σκοτώνονται οι τέσσερις, ενώ διασώζεται βαρύτατα τραυματισμένος ο Έμετ Ντάλτον, ο οποίος καταδικάζεται σε ισόβια.

1919: Ο Έντζο Φεράρι κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα αυτοκινήτων. Αργότερα θα ιδρύσει την αυτοκινητοβιομηχανία που φέρει το όνομά του.

1922: Σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Επαναστατικής Επιτροπής, οι υπεύθυνοι της εθνικής τραγωδίας (Μικρασιατική Καταστροφή) θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Πρόεδρος της ανακριτικής επιτροπής ορίζεται ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος.

1930: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κηρύσσει την έναρξη των Α' Βαλκανικών Αγώνων Στίβου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του τούρκου πρωθυπουργού. Ο επικοντιστής του Παναθηναϊκού Αργύρης Καραγιάννης γίνεται ο πρώτος έλληνας βαλκανιονίκης.

1969: Κάνει πρεμιέρα στο BBC το «Ιπτάμενο Τσίρκο» των Μόντι Πάιθον.

Γεννησεις
1713: Ντενίς Ντιντερό, γάλλος εγκυκλοπαιδιστής, απ' τους κυριότερους εκπροσώπους του Διαφωτισμού.

1864: Λουί Λιμιέρ, γάλλος εφευρέτης. Μαζί με τον αδερφό του Αύγουστο κατασκεύασαν το 1895 την πρώτη κινηματογραφική μηχανή.

1969: Γιάννης Κότσιρας, τραγουδιστής.

Θανατοι
1983: Ερλ Τάπερ, αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της εταιρίας Tupperware που ειδικεύεται σε πλαστικά σκεύη κουζίνας.