Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ακριβότερα κατά 10 λεπτά τα τσιγάρα στην Κρήτη


Ακριβότερα κατά 10 λεπτά πωλούνται, από σήμερα, τα τσιγάρα στην Κρήτη, με απόφαση του Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών τού νησιού. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Κρήτης, που έχει αποσταλεί σε όλα τα περίπτερα και ψιλικατζίδικα του νησιού, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η αναγραφόμενη τιμή στα καπνικά προϊόντα είναι ενδεικτική με βάση τη διάταξη του άρθρου 100 του τελωνειακού κώδικα, όπως ισχύει μέχρι σήμερα». Κατά συνέπεια δεν είναι υποχρεωμένοι να πωλούν τα προϊόντα με την αναγραφόμενη τιμή.

Εξ άλλου, με βάση το νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι περιπτερούχοι έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιήσουν εξωτερικά το πακέτο, τοποθετώντας μια ετικέτα στην οποία θα αναγράφονται τα αρχικά του σωματείου και το ποσό +0,10 ευρώ

Έκκληση για το Sick Kids Hospital


Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, Δημήτρης Αζεμόπουλος, καλεί την ομογένεια του Τορόντο και του Οντάριο να συμμετάσχει μαζικά στην εκδήλωση υποστήριξης του νοσοκομείου Sick Kids Hospital, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, στο Paramount Conference and Event Venue, (222 Rowntree Dairy Road ON L4L 9T2) .

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται, με ευρύτατη συμμετοχή του Ελληνισμού του Οντάριο, ύστερα από συνεννόηση με το Sick Kids Foundation που συνέταξε μάλιστα υποστηρικτική επιστολή. Το Sick Kids Hospital φιλοδοξεί να γίνει μέχρι το 2013 το μεγαλύτερο νοσοκομείο στον κόσμο για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Ηλικιωμένος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός

Ηλικιωμένος άνδρας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ανασύρθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή "Καραμπουρνάκι" στη Θεσσαλονίκη. Ο άτυχος άνδρας, ηλικίας 70 περίπου ετών, φορούσε μαγιό, ενώ το λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι για τα στοιχεία ταυτότητάς του, να επικοινωνήσουν με το γραφείο ανάκρισης του λιμεναρχείου στο τηλέφωνο 2310 531504 -5 (εσωτερικό 28).

Για 3 ώρες θα κλείσουν τα καταστήματα


Ρολά για τρεις ώρες κατεβάζουν την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, οι έμποροι της Κρήτης με την διοίκηση της παγκρήτιας ομοσπονδίας, να αποφασίζει την συμμετοχή της στην απεργία που κήρυξε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου.

Όπως δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος της παγκρήτιας ομοσπονδίας Γιάννης Μαργαρώνης, η ομοσπονδία, «καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, κλείνοντας τα καταστήματά τους για τρεις ώρες την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με τον κ. Μαργαρώνη, «οι εμπορικές επιχειρήσεις επιβαρύνονται σημαντικά από την αδυναμία των καταναλωτών να κάνουν αγορές ενώ και ο εμπορικός κόσμος επιβαρύνεται σημαντικά από την υψηλή φορολογία και την αύξηση του ΦΠΑ».

Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου η διοίκηση της ομοσπονδίας θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης.