Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Επεισόδια στη Λιβαδειά


Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Λιβαδειάς μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ της ομάδας του Λεβαδειακού με τον Παναθηναϊκό.

Οπαδοί του "τριφυλλιού" έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και εισόδους πολυκατοικιών, πυρπόλησαν ένα περιπολικό και διέλυσαν ένα επιβατικό αυτοκίνητο με λοστούς και καδρόνια επειδή είχε κόκκινο χρώμα.

Από τις συμπλοκές που ακολούθησαν μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και αστυνομικών στους δρόμους της Λιβαδειάς τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiastar.gr μέχρι στιγμής να έχουν προσαχθεί στην ΑΔ Βοιωτίας περίπου 100 άτομα. Ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας και διμοιρίες των ΜΑΤ παραμένουν στους δρόμους της Λιβαδειάς.


Τραγικό θάνατο βρήκε 70χρονη από πυρκαγιά στο διαμέρισμά της στη Ν.Ιωνία


Τραγικό θάνατο βρήκε μία 70χρονη, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη έως στιγμής αιτία στο διαμέρισμα όπου διέμενε μόνη της, στον 1ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αλεξάνδρου Παναγούλη 23Α, στη Νέα Ιωνία.

Οι πυροσβέστες βρήκαν τη γυναίκα αναίσθητη και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Μόλις, όμως, έφτασε το ασθενοφόρο, η 70χρονη εξέπνευσε, πριν προλάβουν να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

Η πυρκαγιά σβήστηκε έγκαιρα, αφού προξένησε μικρές ζημιές στο διαμέρισμα. Για τα αίτια διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τραγικός ο απολογισμός από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ηλεία


Μία ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή «Λιθάρι» κοντά στον Πύργο της Ηλείας, ο οποίος πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, η γυναίκα προσπάθησε να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, όπου βρίσκοντια σε επιφυλακή και επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ.

Με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας κοντά στον Αλφειό ποταμό, ενώ στην ίδια περιοχή διασώθηκαν αλλά δέκα άτομα.

Επίσης, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν οικογένειες με μικρά παιδιά από τις περιοχές «Λαμπέτι», «Καρούτι» και «Σαλμώνη», ενώ αποκλεισμένη από τα νερά της βροχής είναι η ιερά μονή Κρεμαστής κοντά στον Πύργο.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει πλημμυρίσει και το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται πρόβλημα στην λειτουργία των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο δικτυακός τύπος «Ηλεία Οικονομία» από τις έντονες βροχοπτώσεις πλημμύρισε και το Γενικό Νομαρχειακό Νοσοκομείο Πύργου στην είσοδο της πόλης, στην συνοικία Συντριάδα.

Όλα τα υπόγεια του Νοσοκομείου είναι πλημμυρισμένα και όσα πράγματα βρίσκονται εκεί είναι μέσα στα νερά.

Δεκάδες σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει στον Πύργο της Ηλείας, εξαιτίας της συνεχούς και έντονης βροχόπτωσης, που έχει ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 200 κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ στην πόλη έχουν φθάσει δυνάμεις από Πάτρα, Αίγιο, Λεχαινά και άλλες γειτονικές περιοχές, για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

 Επίσης, οι πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα από τα σπίτια τους δύο γυναίκες, ενώ τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού.

Πολλοί κάτοικοι του Πύργου αναγκάστηκαν να παραμείνουν όλη τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους, για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από τις πλημμύρες

Ο δεκάλογος του... παντρεμένου!


Για όσους διστάζουν να παντρευτούν, λέμε ότι πρέπει να μην το σκέφτονται… Να παντρευτούν αμέσως! Αρκεί να έχουν πάντα υπ' όψιν τους τον δεκάλογο του επιτυχημένου… παντρεμένου:




1. Αν βρεις μια καλή σύζυγο, θα γίνεις ευτυχισμένος. Αν βρεις μια κακή σύζυγο, θα γίνεις φιλόσοφος!

2. Υπάρχει τρόπος για να θυμάσαι πάντα τα γενέθλιά της: να τα ξεχάσεις μία φορά!

3. Όταν ένας άλλος άνδρας σού παίρνει τη γυναίκα, η καλύτερη εκδίκηση είναι να τον αφήσεις να την κρατήσει!

4. Επιτέλους, βρέθηκε συντομότερος και ασφαλέστερος από το e-banking τρόπος μεταφοράς χρημάτων: ο γάμος!

5. Όποτε κάνεις λάθος, ομολόγησέ το! Όποτε έχεις δίκιο, βγάλε τον σκασμό!

6. Βρείτε χρόνο για ένα ρομαντικό δείπνο σε ακριβό εστιατόριο, χαμηλά φώτα, απαλή μουσική, κεριά… Εσείς θα πηγαίνετε κάθε Τρίτη και η σύζυγός σας κάθε Πέμπτη.

7. Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να σε εγκαταλείψει η γυναίκα σου: να μην σε εγκαταλείψει!

8. Το καλό σεξ θα τονώσει την ψυχολογία σας και θα ανανεώσει τη σχέση σας, αρκεί να μην το μάθει η γυναίκα σας!

9. Πρέπει να ζητάτε πάντα συγγνώμη, όταν έχετε δίκιο!

10. Το μυστικό ενός καλού γάμου εξακολουθεί να παραμένει μυστικό!

Η εικόνα της ημέρας ...!

Και όλα αυτά λόγο οικονομικής κρίσης..... Το 2013 τι θα φοράμε.... ?

Κάτω από τόνους χώμα "βυθίστηκε" ΧΥΤΑ στη Σάμο


Εικόνες "βιβλικής" καταστροφής αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στην περιοχή Βυθίσματα, αφού οι εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Δυτικής Σάμου είχαν εξαφανιστεί, με όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό, μέσα σε τόνους χώμα και μόνον οι εγκαταστάσεις του βιολογικού έμειναν στη θέση τους.

Η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετώπιζε έντονα γεωλογικά προβλήματα, όπως καταδεικνύει και το όνομα της, με κατολισθήσεις και καταρρεύσεις. Παρά, ωστόσο, τις προειδοποιήσεις, δαπανήθηκαν 6.000.000 ευρώ για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Δυτικής Σάμου. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και βαρύνουν μελετητές, κατασκευαστές και τοπικές αρχές. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 06.10.2004 και η σύμβαση υπεγράφη στις 29.03.2006. Όμως, λόγω των προβλημάτων δεν είχε παραδοθεί.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ζητήσει οικονομική ενίσχυση ύψους 150.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν τσιμεντοενέσεις στον χώρο. Η σημερινή δημοτική αρχή έχει ζητήσει από την Περιφέρεια την τροποποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων, κάτι όμως που συνεπάγεται μεγάλη καθυστέρηση.

Ως προσωρινή λύση εφαρμόζεται η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ανατολικής Σάμου, του οποίου, όμως, αναμένεται να μειωθεί ο χρόνος ζωής και να μην ξεπεράσει τα 7 χρόνια ζωής, ενώ, υπό άλλες συνθήκες, προσδιορίζονταν στα 15.

Επεισόδιο μεταξύ οπαδών του ΠΑΟ με Αθίγγανους


Σύμφωνα με τα έως στιγμής στοιχεία, που έγιναν γνωστά από την αστυνομία, οπαδοί του ΠΑΟ που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητα δημιούργησαν επεισόδιο με Ρομά, καθώς κατευθυνόμενοι προς τη Λιβαδειά για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Λεβαδιακό, περνούσαν έξω από τον καταυλισμό Ρομά, όταν είδαν εκεί μία σημαία του Ολυμπιακού.

Οι οπαδοί κατέβηκαν και δημιούργησαν επεισόδιο με τους Ρομά, αλλά ένας από αυτούς πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά από σκάγια στην πλάτη, ένας από τους επιτιθέμενους.

Eπι τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και το επεισόδιο δεν είχε συνέχεια, ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Θηβών για τις πρώτες βοήθειες.

Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό, ενώ ο δράστης αναζητείται.