Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η κυκλοφορία στην κοιλάδα των Τεμπών


«Ήλιος με δόντια» και ύφεση των καιρικών φαινομένων σήμερα στο Νομό Λάρισας, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ τα σχολεία δεν λειτούργησαν, μόνο στις περιοχές των Τεμπών, της Ελασσόνας και της Αγιάς, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις των ομώνυμων Δήμων.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην κοιλάδα των Τεμπών, μετά το περιστατικό που συνέβη χθες αργά το απόγευμα, όταν μικρός βράχος έπεσε σε διερχόμενο ΙΧ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο οδηγός, να υποστούν σοκ οι λοιποί επιβαίνοντες και να διακοπεί η κυκλοφορία για μισή περίπου ώρα.

Σήμερα ο οδηγός που είχε νοσηλευτεί προληπτικά, πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο, ενώ, σύμφωνα με δηλώσεις της υπεύθυνης τύπου της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» - που έχει και την ευθύνη της κοιλάδας των Τεμπών - οι αυτοψίες που πραγματοποίησαν στο σημείο της πτώσης εκπρόσωποι της εταιρείας, οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Την ερχόμενη εβδομάδα πάντως, αναμένεται να έλθουν για αυτοψία οι αλπινιστές της Ελβετικής εταιρείας, για τον καθιερωμένο εξαμηνιαίο έλεγχο και θα εξετάσουν και το συγκεκριμένο σημείο, από το οποίο είχαν ξεσκαρωθεί 300 κυβικά μέτρα πέτρας κατά την διαδικασία «θωράκισης» της κοιλάδας που πραγματοποιήθηκε πέρσι.

Οπως διευκρινίζει η εταιρεία, η πέτρα που έπεσε, βρισκόταν μεταξύ του φράχτη που έχει τοποθετηθεί, και του στηθαίου του δρόμου.

Εξι νεκροί σε πυρκαγιά

Απιστευτη τραγωδια εκτυλιχθηκε τη νύχτα σε κατάσταστημα με κινέζικα ρούχα στην Αγια Βαρβάρα, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Στα αποκαϊδια οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρούς 6 ανθρώπους, οι οποίοι προφανώς κοιμούνταν στο τετραώροφο κτήριο, εγκλωβίστηκαν και βρήκαν τραγικό θάνατο.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 2.15 και αμέσως έσπευσαν στο σημείο, Eλευθερίου Βενι΄ζελου και Κανάρη, 7 οχήματα της Πυροσβεστικής με 21 άνδρες, οι οποιοι κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά έπειτα από δύο ώρες για να έρθουν αντιμέτωποι με το φρικτό θέαμα των 6 νεκρών ανθρώπων.

Οι έρευνες στο τετραώροφο κτίριο συνεχίζονται, ενώ άγνωστη παραμένει η αιτία της φονικής πυρκαγιάς.