Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική


Παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη στο υπουργείο Δικαιοσύνης από κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική, μετά την εξουδετέρωση παγιδευμένου φακέλου, την Τετάρτη, στις 13.35, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο παγιδευμένος φάκελος με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό είχε ως παραλήπτη το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη και ως αποστολέα την ανεξάρτητη πρωτοβουλία ασκούμενων δικηγόρων.

Από τον έλεγχο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών, προέκυψε ότι πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής ισχύος, ο οποίος ήταν τοποθετημένος μέσα σε φάκελο Α4 και εξετάζεται στα εργαστήρια της αστυνομίας, εάν έχει την ίδια συνδεσμολογία με τους 14 παγιδευμένους φακέλους που είχαν σταλεί σε πρεσβείες στην Αθήνα, το Νοέμβριο του 2010, και την ευθύνη είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να έχουν αποσταλεί σε άλλα υπουργεία ή οργανισμούς, αντίστοιχοι φάκελοι, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), με αφορμή την σημερινή ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, αλλά και την αλληλεγγύη τους, στους εργαζόμενους του Υπουργείου και καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιθέσεις και πρακτικές τυφλής βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: