Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ 

Αποκλειστκά τα κουρέματα του Ελληνικού χρέους που ετοιμάζουν

Και τι ωραία χτενίσματα ...! 

Θαύμα μέσα στα ερείπια


Ένα πραγματικό θαύμα δίνει ελπίδες στους διασώστες για να συνεχίσουν το έργο εντοπισμού και ανάσυρσης τυχών επιζώντων, 46 ώρες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την ανατολική τουρκική επαρχία Βαν.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν σήμερα ζωντανό μέσα από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στο Έρτζις, ένα βρέφος 2 εβδομάδων, την μικρή Αζρά, η οποία μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του μωρού και η γιαγιά του ανασύρθηκαν επίσης ζωντανές κάτω από τα συντρίμμια μετά από πολύωρες προσπάθειες και οι διασώστες προσπαθούν τώρα να σώσουν και τον πατέρα της μικρής Αζρά, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες , ο οποίος προς το παρόν δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός

Σύμφωνα με νέο προσωρινό απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Επίσημη Διεύθυνση Εκτάκτων Καταστάσεων (Afad), οι νεκροί ανέρχονται σε 432 και  σε 1.352 οι τραυματίες.

Χιλιάδες εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι


Η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (FICR) ανακοίνωσε σήμερα ότι εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τους σωρούς του μπετόν. "Η κατάσταση στην ανατολική Τουρκία εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή", δήλωσε προς τα μέσα ενημέρωσης μια εκπρόσωπος της FICR, η Τζέσικα Σάλαμπανκ.

"Εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια", υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ακόμα δε έχει συνταχθεί κατάλογος των αγνοουμένων..

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού έφτασε σήμερα το πρωί τους 366 νεκρούς και 1.300 τραυματίες. Οι διασώστες δεν αμφιβάλλουν ότι θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν ο σεισμός δεν είχε σημειωθεί την Κυριακή, σε μια ώρα κατά την οποία πολλοί είχαν βγει έξω για φαγητό.

Σύμφωνα με τη FICR, η οποία επικαλείται στατιστικές της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, έχουν καταρρεύσει 2.256 κτίρια, κυρίως πολυκατοικίες.

Καταδίωξη στην Εθνική - Συνελήφθη ο ένας από τους τρεις κακοποιούς


Δεκάδες περιπολικά και πληρώματα της Άμεσης Δράσης έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δύο από τους τρεις δράστες με τα καλάσνικοφ.

Όλα ξεκίνησαν όταν πλήρωμα περιπολικού, εντόπισε στο ύψος της Γέφυρας Καλυφτάκη, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, και από τον έλεγχο των πινακίδων κυκλοφορίας διαπιστώθηκε πως ήταν κλεμμένο.

Οι Αστυνομικοί κάλεσαν τον οδηγό να σταματήσει και εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη στην Εθνική οδό. Στο ύψος της Renault, ο οδηγός, έκλεισε το δρόμο σε ένα άλλο ΙΧ.

Με την απειλή καλάσνικοφ οι δύο από τους υπόπτους, υποχρέωσαν την γυναίκα οδηγό του οχήματος να κατέβει, επιβιβάστηκαν στο ΙΧ και εξαφανίστηκαν. Ο τρίτος ύποπτος προσπάθησε να διαφύγει με διερχόμενο ταξί. Όμως, τον εγκλώβισαν λίγα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί στη λεωφόρο Δεκελείας και τον συνέλαβαν.

Πρόκειται για Αλβανό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πιστόλι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Ασφάλεια όπου εξετάζεται, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμμορία ληστών, η οποία κάτι ετοίμαζε, αλλά τα σχέδιά της ναυάγησαν.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης το πλήρωμα ενός περιπολικού δέχτηκε πυρά από καλάσνικοφ στα οποία οι αστυνομικοί απάντησαν χωρίς, ευτυχώς, να αναφερθούν τραυματισμοί.