Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Πέντε εναλλακτικές θεραπείες για να καταπολεμήσετε τον πόνο


Αν η χρήση φαρμάκων δεν είναι δυνατή μπορείτε πάντα να καταφύγετε και σε άλλες μορφές απαλοιφής του πόνου.
Επειδή τα φάρμακα πολλές φορές δεν καταφέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του πόνου μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε και εναλλακτικές θεραπείες.

Βελονισμός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει παραπάνω από 30 νοσήματα που ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει την καταπολέμηση τους, αλλά γενικά χρησιμοποιείται εναντίον των χρόνιων παθήσεων. Ο βελονισμός στην ασιατική φιλοσοφία σχετίζεται με την ενέργεια, αλλά η ιατρική υποστηρίζει ότι ο λόγος που δουλεύει ενάντια στον πόνο είναι γιατί απελευθερώνει ενδορφίνες. Αν πάσχετε από πονοκεφάλους, πόνους στη μέση και οστεοαρθρίτιδα μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσετε και το βελονισμό.

Χειροπράκτες και μασάζ

Η συγκεκριμένη εναλλακτική μέθοδος ενδείκνυται για μυοσκελετικούς πόνους και οι μαρτυρίες των παθούντων το αποδεικνύουν. Αυχενικό σύνδρομο και πόνοι στη μέση μπορούν να μειωθούν σημαντικά αν πάτε σε ένα χειροπράκτη ή κάνετε μασάζ με ένα επαγγελματία.

Ρέικι και διαλογισμός

Αυτές οι θεραπείες που βασίζονται στις ενέργειες μπορούν να δράσουν ενάντια σε διαφόρων ειδών πόνους, αλλά η αποτελεσματικότητα τους δεν αποδεικνύεται επιστημονικά.

Δίαιτα για να ανακούφιση από τον πόνο
Φαγητά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του πόνου από αρρώστιες όπως οστεοαρθρίτιδα.

Βοτανοθεραπεία

Ο γιατρός σας μπορεί να σας ενημερώσει για τη δράση των βοτάνων και ποια ενδείκνυνται για την πάθηση που σας βασανίζει. Μη φοβάστε να ρωτήσετε.

Χαμογελάστε γιατί σας πάει.


Είναι σημαντικό να επενδύσετε στο χαμόγελό σας . Στον σύγχρονο κόσμο που ζούμε θέλουμε και χρειάζεται να έχουμε πάντα την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο, αυτό που παρατηρούμε αρχικά είναι τα μάτια και το στόμα-χαμόγελο. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την εξωτερική μας εμφάνιση αυτό που μπορούμε να βελτιώσουμε δεν είναι τα μάτια αλλά το χαμόγελο.

Θεωρώ πως είναι λάθος άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν την εξωτερική τους εμφάνιση να ξεκινούν από την πλαστική χειρουργική, που είναι επώδυνη και όχι από την αισθητική οδοντιατρική, όπου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (10 μέρες) μπορούν οι ασθενείς να έχουν ένα λαμπερό και υγιές χαμόγελο. Θα ανακαλύψετε ότι το καινούριο σας χαμόγελο θα σας δώσει αυτοπεποίθηση και θα σας ανοίξει πολλές πόρτες. Το πρώτο σας χαμόγελο εντυπώνεται στο μυαλό των ανθρώπων που συναντάτε και μπορεί να αποτελέσει τα θεμέλια μιας συνεχιζόμενης προσωπικής και επαγγελματικής σχέσης.

Τώρα ποιος τρόπος θα χρειαστεί για να δημιουργήσετε το τέλειο χαμόγελο που σας ταιριάζει αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει ο οδοντίατρος σας, πάντα με τη βοήθειά σας.

Συνέβη κι αυτό στην . . . ισχυρή Ελλάδα


Αντί οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν κανονικά  τη μισθοδοσία τους, οι εργοδότες τους -
ελλείψει ρευστότητας- άρχισαν να τους πληρώνουν σε …είδος. Όπως πληροφορούμαστε ανάλογα περιστατικά έχουν αναφερθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα τα κρούσματα απλήρωτης εργασίας ενώ μεγαλώνει, όλο και ποιο πολύ, το διάστημα για το οποίο οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι

Χαρακτηριστικό είναι το  παράδειγμα εταιρίας λιανεμπορίου τροφίμων η οποία ανακοίνωσε στο προσωπικό της ότι δεν θα γίνεται πλέον κατάθεση του ποσού της προκαταβολής των μισθών τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά θα έχουν τη «δυνατότητα» να κάνουν αγορές από τα ράφια της, με αποδείξεις, έναντι μέρους του μισθού τους.

Μάλιστα, σε περίπτωση που ξοδέψουν  όλο το ποσό της προκαταβολής σε ψώνια, το υπόλοιπο θα πιστώνεται εκ νέου, στην «προκαταβολή» του επόμενου μήνα!  Σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν οι εργαζόμενοι η διοίκηση της συγκεκριμένης εταιρίας επικαλέστηκε  έλλειψη ρευστότητας και για να μην προβεί σε απολύσεις, προχώρησε στη συγκεκριμένη τακτική.

Άλλη περίπτωση, ακόμη ποιο… προχωρημένη, είναι αυτή μιας αλυσίδας εστίασης που είχε αποφασίσει να προχωρήσει στη διανομή κουπονιών, αντί  του μισθού, στους δικούς της εργαζόμενους οι οποίοι προφανώς θα τα εξαργύρωναν για να τρώνε! Όπως ήταν φυσικό οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και έτσι τελικά, το …ριζοσπαστικό  αυτό μέτρο δεν προχώρησε.

Άραγε να  πρόκειται για το «νέο ευρωπαϊκό  μοντέλο» που οραματίζονται η τρόικα με την πολυκομματική νέα κυβέρνηση και το οποίο θα εφαρμοστεί στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, ή μήπως η συγκεκριμένη τάση  έχει να κάνει  με την περιβόητη «ανταλλακτική οικονομία»;

Ας σοβαρευτούμε. Σίγουρα είναι λυπηρό να κλείνουν επιχειρήσεις και να χάνονται θέσεις εργασίας, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία και όταν γύρω μας υπάρχουν 900.000 άνεργοι. Όποιος όμως σέβεται τον εαυτό του- και τους νόμους- και   θέλει να έχει επιχείρηση, οφείλει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζόμενούς του οι οποίοι σεβόμενοι το ψωμί που τρώνε στις περισσότερες των περιπτώσεων δουλεύουν απλήρωτοι  κάνοντας… γαϊδουρινή υπομονή.

Μέχρι ένα ορισμένο σημείο όμως… Διότι μπορεί κάποιοι να εξασφάλισαν το φαγητό τους αλλά το ρεύμα, το πετρέλαιο, τα τέλη κυκλοφορίας και τα «χαράτσια» δεν πληρώνονται  ούτε σε είδος ούτε με κουπόνια. Χρειάζονται μετρητά!

Και μια απορία: όλοι όσοι εργάζονται στα τρόφιμα και στην εστίαση ας υποθέσουμε ότι …βολεύτηκαν, εμείς οι δημοσιογράφοι στην Ηλεία και σε όλη τη χώρα, τι θα φάμε; Μήπως τις… ειδήσεις που γράφουμε καθημερινά στις  εφημερίδες όπου εργαζόμαστε;

Χαμόγελο του Παιδιού: Χριστουγεννιάτικο bazaar στον Πύργο


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μετά την Αμαλιάδα, πραγματοποιεί και στον Πύργο, Χριστουγεννιάτικο bazaar και προσκαλεί το κοινό να τον επισκεφθεί. Το bazaar θα
στεγαστεί στην αίθουσα του Φουαγιέ της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Διοικητήριο), από την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2011 και από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ.
Η αίθουσα του Φουαγιέ της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας θα ντυθεί και φέτος γιορτινά φιλοξενώντας bazaar με είδη του Οργανισμού (χριστουγεννιάτικες κάρτες, σχολικά, λευκά είδη κ.α.), καθώς και υπέροχες χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο κατασκευές ,που με ιδιαίτερο μεράκι και αγάπη έχουν κατασκευάσει εθελοντές του οργανισμού μας.

Παράλληλα, το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Οργανισμού μας, θα μας δώσει για ακόμη μια φορά τη δυνατότητα να υποδεχθούμε τους φίλους μας και να ενημερώσουμε το κοινό για τις δράσεις μας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα.

Μακρίσια: 45χρονη λύγισε εξαντλημένη από τα προβλήματα


Ήθελε να ζήσει. Να παλέψει να ξαναβρεί την ελπίδα στη ζωή της. Δυστυχώς όμως η Ελένη Γιαννοπούλου δεν τα κατάφερε. Η γυναίκα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Ηλείας
με τη δραματική της ιστορία,  βρέθηκε προχθές το μεσημέρι νεκρή στο σπίτι της από τους ανθρώπους του «Βοήθεια στο σπίτι» που κάθε μέρα της πήγαινε ένα πιάτο ζεστό φαγητό.
Η ιστορία της Ελένης ήταν γραμμένη με μελανά γράμματα. Οι ευτυχισμένες στιγμές της ελάχιστες, σταγόνες σε έναν απέραντο ωκεανό με δυστυχία. Τα τελευταία χρόνια έμενε μόνη της, στο χωριό της στα Μακρίσια σε μια παράγκα. Αβοήθητη, βυθίστηκε σε εξαρτήσεις που έβαλαν φραγμούς στην ίδια της τη ζωή. Μέχρι και πριν λίγους μήνες πάλευε να σταθεί ζωντανή αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η ιστορία της δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Η εκκλησία της παραχώρησε ένα σπίτι για να μένει και ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων φρόντιζε με το «Βοήθεια στο σπίτι» τη σίτισή της. Πριν δύο μήνες η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη είχε βρεθεί στο πλευρό της, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Τότε, είχε επιδείξει μεγάλη θέληση να κερδίσει το χαμένο χρόνο, να βγει νικήτρια από αυτό το άνισο παιχνίδι μάχης που είχε μπει και να επανέλθει σε μια φυσιολογική ζωή. Δυστυχώς όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για την ίδια. Τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τη λύγισαν…

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Πύργου Κοσμά Αλεξίου που έκανε τη νεκροψία η 45χρονη είχε υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου, περίπου 48 ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή. Σε αυτό συντέλεσαν οι κακές συνθήκες διαβίωσης.

Γαστούνη: Οι ληστές ήταν αφηρημένοι και προδόθηκαν από την καραμπίνα που άφησαν πίσω τους


Η αφηρημάδα των ληστών στη Γαστούνη οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Οι δύο από τους τρεις δράστες της ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων το βράδυ της
Δευτέρας, βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας, ενώ ο τρίτος αναζητείται.
Ας δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Οι τρεις δράστες μετά τη ληστεία πήγαν στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου της Γαστούνης για να κλέψουν. Εκεί παραβίασαν την πόρτα εισόδου με ένα σιδερένιο σταυρό και έψαξαν όλο το χώρο του ναού.

Φεύγοντας όμως… ξέχασαν πίσω τους την καραμπίνα που είχαν χρησιμοποιήσει στη ληστεία. Το πρωί οι επίτροποί της εκκλησίας διαπίστωσαν τη διάρρηξη και βρήκαν την ξεχασμένη καραμπίνα, την οποία και παρέδωσαν στην Αστυνομία. Το επόμενο βράδυ – χθες δηλαδή – ίδιοι δράστες μπήκαν πάλι στο ναό για να βρουν όμως αυτή τη φορά την καραμπίνα.

Στο μεταξύ οι Αρχές είχαν εντοπίσει τους ιδιοκτήτες της καραμπίνας που ήταν κάτοικοι Ζαχάρως. Ένας 48χρονος με την 38χρονη σύζυγό του. Σήμερα το πρωί όλως "παραδόξως" το ζευγάρι βρέθηκε στη Γαστούνη και μάλιστα πήγε να κλέψει κατάστημα ποδηλάτων.

Εκεί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους. Ο τρίτος της παρέας που συμμετείχε στη ληστεία φέρεται να είναι συγγενής της γυναίκας από τη Γαστούνη, που αναζητείται από τις Αρχές.

Στις 16 Δεκεμβρίου δώρο, σύνταξη Ιανουαρίου και ΕΚΑΣ


Η διευκρίνιση κρίθηκε απαραίτητη μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ενδεχόμενο καθυστέρησης καταβολής των συντάξεων και των δώρων εορτών.

Τονίζεται επίσης ότι μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους και των υπολοίπων Ασφαλιστικών Ταμείων.

«Ειδικά για το ΙΚΑ που η πληρωμή της σύνταξης Ιανουαρίου συνδέεται με την καταβολή της 6ης δόσης και τα ομόλογα ύψους 850 εκατομμυρίων € που λήγουν στις 19 Δεκεμβρίου, μετά από συνεννόηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Κουτρουμάνη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη θα υπάρξει Ταμειακή διευκόλυνση του ΙΚΑ από το Γενικό Λογιστήριο ώστε να δοθούν τα χρήματα 8-10 ημέρες νωρίτερα και να πληρωθούν από κοινού, δώρο, σύνταξη Ιανουαρίου και ΕΚΑΣ στις 16 Δεκεμβρίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις και από όλα τα Ταμεία με βάση το χρόνο πληρωμής που προβλέπεται από τον κανονισμό τους.

Θύματα της ελληνικής κρίσης και οι γάϊδαροι


Διεθνής περίγελος έχει γίνει η χώρα μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και οι ξένοι δε χάνουν ευκαιρία να μας υποτιμούν κάθε στιγμή.

Μία από τις γνωστότερες εφημερίδες των ΗΠΑ, η Wall Street Journal, φιλοξένησε σε δημοσίευμα της την προσπάθεια δύο Βρετανών να σώσουν ζώα από την Ελλάδα, «μιας και η οικονομική ανέχεια οδηγεί τους Έλληνες να τα εγκαταλείπουν» όπως σημειώνει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο γάιδαροι, για τους οποίους γίνεται το ρεπορτάζ, διασώθηκαν από δύο Βρετανούς, οι οποίοι τους μετέφεραν στη χώρα τους για να ζήσουν καλύτερα.

Ο Χριστόφορος και ο Φώτης, όπως είναι τα ονόματα των δύο ζώων, μεταφέρθηκαν με φορτηγό στο Donkey Palace στη Βρετανία, σε μία αριστοκρατική έπαυλη 11.000 εκταρίων που ανήκει στην Anne Herries, την κόρη του μακαρίτη Δούκα του Νόρφολκ.

Τώρα, αν οι γάιδαροι απέκτησαν ξαφνικά και τις παλιές καλές ελληνικές συνήθειες στο νέο τους αριστοκρατικό περιβάλλον, δε «αποκαλύπτει» το ρεπορτάζ…


Σοκ: Τράπεζα έστειλε εξώδικο σε 16χρονο για οφειλές


Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα στην Κρήτη. Η καταγγελία προέρχεται από την «Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης» στην οποία προσέφυγε ο πατέρας -δανειολήπτης.

Σε ένα ανήλικο παιδί ηλικίας μόλις 16 ετών επιδόθηκε «εξώδικο» για ληξιπρόθεσμη οφειλή, ύψους 461,39 Ευρώ, από καταναλωτικό δάνειο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση της η «Ένωση» το «εξώδικο» απεδόθη στο ανήλικο τέκνο, ενώ βρισκόταν μαζί του και ένας άλλος ανήλικος μικρότερης ηλικίας, με τρόπο παραπλανητικό, δημιουργώντας στο παιδί, φόβο, ανησυχία, προβληματισμό και ερωτηματικά για την βιωσιμότητα της ίδιας του ,της οικογένειας.»



Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει τα παρακάτω:

«Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης δημοσιοποιεί καταγγελία, πατέρα ανηλίκου, κατά Τράπεζας , η οποία σύμφωνα με την καταγγελία καταναλωτή- δανειολήπτη ,προχώρησε στην έκδοση  «εξωδίκου», για ληξιπρόθεσμη οφειλή, ύψους 461,39 Ευρώ, από καταναλωτικό δάνειο, και μάλιστα  το «εξώδικο» απεδόθη σε ανήλικο τέκνο του, παρουσία δευτέρου ανηλίκου πολύ μικρότερης ηλικίας, με τρόπο τελείως παραπλανητικό, δημιουργώντας στον ανήλικο, φόβο, ανησυχία, προβληματισμό και ερωτηματικά για την βιωσιμότητα της ίδιας του, της οικογένειας.

Η Εξώδικη αυτή προσέγγιση  της Τράπεζας, προς το ανήλικο τέκνο του δανειολήπτη ,αντίκειται στην  Νομοθεσία  «περί προστασίας των  καταναλωτών» αποτελεί  δε προκλητική καταχρηστική πρακτική  της Τράπεζας, αλλά και καταπάτηση κάθε  ανθρώπινης και ηθικής δεοντολογίας και  επικοινωνίας » περί προστασίας ανηλίκων»

Επειδή η παραπάνω συμπεριφορά της Τράπεζας, ξενίζει την Κρητική Κοινωνία, από πρέπουσες και νόμιμες προσεγγίσεις των δανειστών, η ΄Ενωση, θα διαβιβάσει την καταγγελία του καταγγέλλοντος θιγόμενου δανειολήπτη, στις αρμόδιες αρχές, και θα αιτήσει την προστασία τόσο του ίδιου του δανειολήπτη, αλλά και των μελών της οικογένειάς του, από παρόμοιες πρακτικές…

Σε λίγο καιρό θα στέλνονται εξώδικα και σε νεογέννητα… Ήμαρτον! Ένα μικρό παιδί είναι… Δε ντρέπεστε καθόλου;

Χριστουγεννιάτικο bazaar για παιδιά από τους «Δρόμους Ζωής»


Oι Δρόμοι Ζωής διοργανώνουν φέτος το Βazaar τους σε ένα σχολείο στο Γκάζι, συνοδεύοντάς το με πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις.

Ο χώρος σημαίνει πολλά για όλους, μικρούς και μεγάλους : στο Γκάζι κατοικεί η πλειοψηφία των παιδιών που δέχονται την υποστήριξη της οργάνωσης και το 87 ο σχολείο είναι το σχολείο πολλών από αυτά.  Toο Σάββατο και την Κυριακή 10-11 Δεκεμβρίου 2011 στο 87ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, Ορφέως 58, ΓΚΑΖΙ, Σταθμός Μετρό Κεραμεικός, έξοδος Κων/πόλεως, ωράριο λειτουργίας: Σάββ.10/12 (10:00-22:00)–Κυρ.11/12 (10:00-20:00),

Tο Βazaar των Δρόμων Ζωής θα υπερασπιστεί την φήμη του ως μια gourmet διοργάνωση στην πόλη με απίστευτη ποικιλία από νοστιμιές και γλυκίσματα σε συσκευασίες δώρου και ακόμη, στυλιστικά ξεχωριστά αξεσουάρ, χειροποίητα κοσμήματα, στολίδια, χριστουγεννιάτικα δώρα,  προσεγμένα αντικείμενα «δεύτερο χέρι» και την σταθερή παρουσία καλλιτεχνών και γκαλερί που προσφέρουν τα έργα τους. Φωτογραφίες από την προετοιμασία στο Facebook event    Πληροφορίες για όλη τη δράση των Δρόμων στο www.dromoi-zois.gr

Η δράση των Δρόμων Ζωής για 11 συνεχή χρόνια παρέχει βοήθεια σε παιδιά και οικογένειες Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης και μεταναστών που ζουν στην περιοχή Γκαζιού-Βοτανικού-Μεταξουργείου. Οι πόροι εξασφαλίζονται αποκλειστικά από το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar.

Ελάτε λοιπόν να κάνετε τα ψώνια σας, να δοκιμάσετε νοστιμιές και ζεστό κρασί αλλά και να μας γνωρίσετε μέσα από προβολές ντοκιμαντέρ και φωτογραφιών από τη ζωή της οργάνωσης. Στον ίδιο χώρο, αφήστε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν και να ψυχαγωγηθούν συμμετέχοντας στα ωριαία, δωρεάν και ανοιχτά για όλα τα παιδιά, εργαστήρια.