Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σε ισχύ το απελευθερωμένο ωράριο των φαρμακείων


Ισχύει και τυπικά το απελευθερωμένο ωράριο των φαρμακείων για τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και τα Σάββατα.

Οι φαρμακοποιοί που είναι αντίθετοι με το νέο ωράριο, απαντούν με κινητοποίηση των φαρμακευτικών συλλόγων Αττικής και Πειραιά και δεν θα δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους 5 ταμείων.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, που έχει υπογράψει εδώ κι ένα μήνα ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, σχετικά με την απελευθέρωση του ωραρίου, θα λειτουργεί τα απογεύματα των ημερών αυτών όποιος επιθυμεί να διατηρήσει το φαρμακείο του ανοιχτό, αρκεί να το έχει δηλώσει εγκαίρως στον οικείο σύλλογο.

Οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι να καταρτίσουν ωράρια λειτουργίας που θα προβλέπουν το άνοιγμα του 30% των φαρμακείων την Δευτέρα, 30% την Τετάρτη και 30% τα Σάββατα.

Ήδη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ, ζητώντας ακύρωση της εν λόγω υπουργικής απόφασης.

Διαμαρτυρία μετά μουσικής στην Πάτρα


Διαμαρτυρία μετά μουσικής πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το βράδυ μέλη της μπάντας του δήμου Πατρέων, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ειδικότερα μέλη της μπάντας "εισέβαλαν" στην αίθουσα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, παίζοντας τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και ζητώντας να τους καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται. Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό των μελών του σώματος, ακολούθησε συζήτηση του θέματος που έθεσαν οι μουσικοί.

Όπως είπε ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς, έχουν σταλεί τα εντάλματα πληρωμής από τον αρμόδιο επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αναμένεται η απάντησή του.

Στη συνέχεια κατατέθηκε και εγκρίθηκε πρόταση να επισκεφθούν τον επίτροπο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δ. Γιαννακόπουλος μαζί με εκπροσώπους των μουσικών, ώστε να αναζητηθεί λύση για την πληρωμή τους.

Την Παρασκευή κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης


Την Τετάρτη θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.

Ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την αναγγελία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, υπέβαλε στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Κατόπιν τούτου, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γρ. Νιώτης ανακοίνωσε την διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας, οι οποίες θα ξεκινήσουν εκ νέου έπειτα από δύο ημέρες, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό. Ως εκ τούτου ματαιώνεται η ενημέρωση του πρωθυπουργού για την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή που εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη.

Η συζήτηση είναι τριήμερη, ανοίγει με ομιλία του πρωθυπουργού και ολοκληρώνεται με ονομαστική ψηφοφορία το αργότερο στις 12 τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας. Στη συζήτηση μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, οι υπουργοί και υφυπουργοί και οι βουλευτές όλων των κομμάτων οι οποίοι θα εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών.

Η κυβέρνηση για να θεωρηθεί ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνης της Βουλής θα πρέπει να λάβει την στήριξη της απόλυτης πλειοψηφίας των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 120 βουλευτών.

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό


Κυβερνητική σύσκεψη συγκαλείται, στις 6 το απόγευμα, υπό τον Γ. Παπανδρέου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σε τροχιά ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων εισέρχεται η χώρα μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση Παπανδρέου, για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα σχετικό με τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς και το αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης- την Παρασκευή- στη Βουλή. Για "μεγάλο ρίσκο" κάνει λόγο ο διεθνής Τύπος, ενώ φωνές της ευρωζώνης μιλούν για χρεοκοπία.

Ο Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- αναφερόμενος στη σύμβαση- τόνισε: "Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε", συμπληρώνοντας ότι "έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες".

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μιλένα Αποστολάκη



Την ανεξαρτητοποίηση της, ανακοίνωσε πριν λίγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, εκφράζοντας την αντίθεση της με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η πρώην υφυπουργός δήλωσε ότι δεν παραιτείται από τη Βουλή.

Πλέον η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αριθμεί 152 βουλευτές.