Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Διακοπή λειτουργίας της ΑΕΝ Σύρου λόγω Η1Ν1


Κρούσματα του ιού Α (Η1Ν1) διαπιστώθηκαν σε δύο σπουδαστές της σχολής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, οι οποίοι είχαν εισαχθεί προ τριημέρου στο νοσοκομείο του νησιού λόγω υψηλού πυρετού. Εξαιτίας του περιστατικού, έγινε προσωρινή διακοπή λειτουργίας της σχολής για δέκα ημέρες, ώστε να γίνει απολύμανση και αερισμός.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την διοίκηση της σχολής, υπάρχουν και άλλοι σπουδαστές που εμφανίζουν συμπτώματα της ίδιας γρίπης, χωρίς όμως να έχει διαπιστωθεί ότι έχουν προσβληθεί από αυτή, και γι'Α αυτό συνεστήθη από την Διευθύντρια του Παθολογικού Τμήματος η προληπτική χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής σε όλους τους σπουδαστές και το προσωπικό της σχολής.

Έξωση σε ελληνικές πρεσβείες λόγω μη καταβολής του ..

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό αφού λόγω των περικοπών στις δαπάνες τους κόβεται το ρεύμα ενώ σε ορισμένες από αυτές έχουν σταλεί εξώδικα λόγω μη καταβολής του ενοικίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα" πρόσφατα ελληνική πρεσβεία σε σκανδιναβική χώρα βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς δεν είχε έγκριση κονδυλίων για να πληρώσει το ηλεκτρικό.

Τα κονδύλια για λειτουργικές δαπάνες έχουν υποστεί μείωση 60% και σε αυτή τη μείωση περιλαμβάνονται και τα ανελαστικά έξοδα όπως το ηλεκτρικό, το νερό και η θέρμανση.

Μάλιστα, κατά 60%-70% έχουν περικοπεί οι δαπάνες ακόμα και για τη βενζίνη των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, με ότι αυτό σημαίνει για τις μετακινήσεις των
διπλωματών μας στο εξωτερικό.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, σταμάτησε η εκ των προτέρων έγκριση για τις συγκεκριμένες δαπάνες.

Έτσι, πολλές φορές διπλωμάτες αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους ώστε να μπορούν να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες.

Επίσης, δημιουργούνται τραγελαφικές καταστάσεις, με υπαλλήλους να εργάζονται στο ημίφως για να μην καίνε ρεύμα ή να φοράνε παλτά, καθώς δεν έχουν θέρμανση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κονδύλια για θέρμανση έχουν περικοπεί περισσότερο, από τα κονδύλια για ρεύμα, με ό,τι αυτό σημαίνει για διπλωμάτες που υπηρετούν σε ψυχρές χώρες.

Οι Έλληνες διπλωμάτες διαμαρτύρονται έντονα και σημειώνουν ότι πολλές φορές εργάζονται σε συνθήκες που θίγουν την αξιοπρέπειά τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ήδη σε πολλές ελληνικές διπλωματικές αρχές στο εξωτερικό, έχουν σταλεί εξώδικα για εξώσεις λόγω αδυναμίας καταβολής ενοικίων, ενώ σε άλλες, εταιρείες ζητούν αποζημιώσεις για καθυστέρηση πληρωμών, σχετικά με συμβόλαια που έχουν συναφθεί, αλλά δεν καλύπτονται πια από τα κονδύλια.

30 Χρόνια μετά


Στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 21 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο “Γ. Καραϊσκάκης” μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. 30 χρόνια μετά, το μνημόσυνο της Θύρας 7 συνεχίζει να προκαλεί συγκίνηση. Δείτε βίντεο-αφιέρωμα.

Περίπου 5000 φίλοι των ερυθρολεύκων έδωσαν το παρόν στο “Γ. Καραϊσκάκης” για να τιμήσουν με την παρουσία τους το ετήσιο μνημόσυνο.

“Αθάνατοι”, βροντοφώναξαν με ένα στόμα γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί των θυμάτων, επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να θυμούνται και τους μικρότερους να μαθαίνουν, βλέποντας εικόνες και κείμενα στην ξεχωριστή γωνιά που υπάρχει στο μουσείο των “ερυθρολεύκων”, στο Καραϊσκάκης.

Από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας κατέφθασαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα υπήρχαν πανό από Έδεσσα, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη και Ναύπακτο. Ξεχώρισε εκείνο της Νίκαιας στο οποίο αναγράφεται το “Θρύλε θυμήσου 8/2/1981”.

Αρκετά συγκινητική ήταν η ομιλία μιας από τις μητέρες ενός από τα άτυχα παιδιά που έχασαν της ζωής του. “Οι νέοι ποδοσφαιριστές πρέπει να μάθουν τι σημαίνει “Ολυμπιακός’’ και να ματώνουν για αυτή τη φανέλα”, ήταν κάποια από τα λόγια της, ενώ στον καθιερωμένο λόγο της η Λόλα Νταϊφά έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και στον πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος τότε, από το πόστο που γενικού αρχηγού είχε βοηθήσει αρκετά τον σύλλογο.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος έκανε γνωστό ότι στο Μουσείο Πειραιά που ανεγείρεται αυτή την εποχή, μια αίθουσά του θα είναι αφιερωμένη στα θύματα της «ΘΥΡΑΣ 7».

Τα πάντα τελείωσαν με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων της ΘΥΡΑΣ 7 που υπάρχει στην ομώνυμη πλατεία.

Πυρκαγία σε Μονή του Άγιου Όρους


Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους. Επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.


Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στον πέμπτο με έκτο όροφο του μοναστηριού, κοντά στη στέγη. Επί τόπου επιχειρούν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα ενώ σπεύδουν άλλοι δώδεκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.
Οι μοναχοί που βρίσκονταν μέσα εγκατέλειψαν το κτίριο, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυμτισμός.

Πυροβόλησαν 25 χρονο στο Ρέθυμνο ...


Δύο νεαρά άτομα πυροβόλησε και τραυμάτισε ένας 25χρονος από το Ρέθυμνο στη διάρκεια χοροεσπερίδας σε κέντρο της περιοχής. Είχε προηγηθεί διαπληκτισμός και λεκτική αντιπαράθεση με άλλα άτομα.

Επρόκειτο για εκδήλωση Εσπερινού Λυκείου, στην οποία ο δράστης βρέθηκε εκεί ως ο σύντροφος μιας εκ των μαθητριών του σχολείου.

Τα θύματα, μαθητές του Εσπερινού Λυκείου, αμέσως μετά την επίθεση εναντίον τους και τον τραυματισμό τους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Ο 31χρονος έχει τραυματιστεί στο μάγουλο και βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ ο 25χρονος φέρει τραύματα στο χέρι.

Ο δράστης αναζητείται από τις Αρχές.

Κακάο κάνει καλό ...!


Το κακάο περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, αποτρέποντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύοντας έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Μάλιστα μελέτη του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, δείχνει ότι μία κούπα κακάο έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δράση από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, τριπλάσια από το ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι και πενταπλάσια από ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι!

Αποτελεί σημαντική πηγή πολυφαινολών, ουσιών με αντιοξειδωτική δράση. Οι πολυφαινόλες προστατεύουν από την εμφάνιση και ανάπτυξη αθηρωματικών βλαβών στα ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία προστατεύοντας έτσι το καρδιαγγειακό σύστημα.

Το κακάο περιέχει διάφορα αλκαλοειδή και θεοβρωμίνη, ένας μεταβολίτης της καφεΐνης. Διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα δρώντας ως διουρητικό. Κατά την κατανάλωσή του εκκρίνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση. Επιπλέον εκκρίνεται σεροτονίνη, ουσία με αντικαταθλιπτική δράση.

Το μυστικό

Επιλέξτε μαύρη σοκολάτα: Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο της σοκολάτας, συμβάλλουν στην πρόληψη της υπέρτασης και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Για να διατηρηθείτε υγιείς και νέοι καταναλώνετε 30 γραμμάρια σοκολάτα υγείας δύο έως και τρεις φορές την εβδομάδα, άφοβα και, κυρίως, χωρίς τύψεις.

Εύκολες συνταγές

Σάλτσα κακάο
Χρησιμοποιείστε την σε διάφορα γλυκά, όπως κέικ, τούρτες, μους, παγωτά ακόμα και σε φρούτα.
Θα χρειαστείτε:
100 γραμμ. κακάο
150 γραμμ. ζάχαρη
350 γραμμ. νερό
20 γραμμ. Βούτυρο

Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψε το κακάο με τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε να βράσουν για 2 λεπτά.
Ρίξτε το βούτυρο και βράστε για άλλα 2 λεπτά.

Τρούφες κακάο με ξηρούς καρπούς
Θα χρειαστείτε:
200 γραμμ. μαργαρίνη
150 γραμμ. ζάχαρη
3 κ. σ. κακάο σκόνη
200 γραμμ. τριμμένα αμύγδαλα
2 κ.σ νερό
3 κ.σ ζάχαρη αχνη
1 κ.γ λικέρ προτιμώ το λικέρ πορτοκάλι)
τρούφα

Παρασκευή
Χτυπήστε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέστε το νερό, το κακάο και το λικέρ.
Τελευταία ρίξτε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
Όταν το υλικό ενωθεί, πλάστε με τα χέρια σας μπαλίτσες και τυλίξτε τες με τρούφα.

Πώς να συντηρήσετε τη σοκολάτα
Η σοκολάτα διατηρείται περίπου ένα χρόνο στο ντουλάπι της κουζίνας σε θερμοκρασία 20οC. Πρέπει να είναι αεροστεγώς κλεισμένη γιατί έχει την ιδιότητα να απορροφά μυρωδιές από τα τρόφιμα.

Το ψυγείο δεν είναι το πιο κατάλληλο μέρος για να διατηρήσουμε τη σοκολάτα γιατί έχει αρκετή υγρασία.

Ξανά λουκέτο


Λουκέτα μπαίνουν στα φαρμακεία, τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του φαρμακευτικού επαγγέλματος.

Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι εάν δεν αποσυρθούν τα μέτρα που τους θίγουν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και από την 1η Μαρτίου έχουν ήδη αποφασίσει να μην κάνουν δεκτές τις συνταγές των ταμείων που τους χρωστούν.

Την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Από την άλλη, ανυποχώρητο εμφανίζεται και το υπουργείο Υγείας, με τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνει ότι δεν παίρνει πίσω τα μέτρα, αφού έχει ήδη ρυθμίσει το ζήτημα με το ιδιοκτησιακό.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε κέντρο διασκέδασης


Απόπειρα ανθρωποκτονίας σημειώθηκε στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, σε εκδήλωση εσπερινού Λυκείου, που πραγματοποιείτο σε κέντρο διασκέδασης.

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας μαθητής σοβαρά στο λαιμό και ένας ελαφρά στο χέρι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο ενώ η αστυνομία αναζητάει τον δράστη.

Απόπειρα πειρατείας σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο


Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, στο οποίο επέβαιναν και επτά 'Ελληνες ναυτικοί, προσπάθησαν να προσεγγίσουν πειρατές που επέβαιναν σε σκάφος, 290 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ινδίας, ενώ έπλεε από τη Σιγκαπούρη προς την Υεμένη.



Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 31 άτομα πλήρωμα. Ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου, πραγματοποίησε ελιγμούς και τελικά η πειρατεία απετράπη. Για το συμβάν ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.

Χωρίς προβλήματα το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη


Xωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε, στη Θεσσαλονίκη, το σημερινό συλλαλητήριο των αγροτοκτηνοτρόφων της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στο πλαίσιο των πανελλήνιων κινητοποιήσεων που αναμένεται να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου.

Αγροτοκτηνοτρόφοι από την παράταξη ΠΑΣΥ, μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν εκπρόσωποι του αγροτοσυνδικαλιστικού χώρου που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Βαγγέλης Μπούτας ο οποίος κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο διαμαρτυρίας με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κατέληξαν στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η κλαδική έκθεση «Ζωοτεχνία».

Στην κεφαλή της πορείας υπήρχαν τρία μεγάλα τρακτέρ, ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, που ξεκινούν την Δευτέρα.

Παρολίγον τραγωδία στο Ρέθυμνο


Παρολίγον τραγωδία τα ξημερώματα σε εκδήλωση του Εσπερινού Λυκείου στο Ρέθυμνο. Ένας 25χρονος (η γυναίκα του είναι μαθήτρια του σχολείου) πυροβόλησε για ασήμαντη αφορμή έναν 30χρονο και έναν 25χρονο, μαθητές του σχολείου και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ο 30χρονος νοσηλεύεται με τραύμα στο κεφάλι, και πιο συγκεκριμένα στο μάγουλο, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Βρίσκεται σε καταστολή, έχοντας διαφύγει το κίνδυνο για τη ζωή του. Ο 25χρονος νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του ΓΝΡ με τραύμα στο χέρι.

Η εκδήλωση που διοργάνωνε το σχολείο ήταν σε εξέλιξη σε κέντρο στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, και για ασήμαντη αφορμή όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες, ο 25χρονος δράστης, ο οποίος είχε λογομαχήσει με μία παρέα έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα από τις σφαίρες να τραυματιστούν οι δύο άνθρωποι, ο 30χρονος πρόεδρος του 15μελους του σχολείου και ο 25χρονος.

Αμέσως μετά ο δράστης εξαφανίστηκε και αναζητείται από την αστυνομία.

Ο ίδιος άνθρωπος έχει απασχολήσει αρκετές φορές την αστυνομία, καθώς το 2006 είχε εμπλακεί σε επεισόδιο με λιμενικούς, όταν προσπαθώντας να αποφύγει έλεγχο στον περιφερειακό είχε πυροβολήσει εναντίον τους, ενώ τον Μάρτη του 2010 είχε πυροβολήσει και σκοτώσει αιγοπρόβατα στα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου.

Επίσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είχε συλληφθεί για παραβάσεις του νόμου περί παράνομων παιχνιδιών στο κατάστημα του.

Συνελήφθη γιατί προσκαλούσε τον κόσμο σε διαδηλώσεις


Οι αρχές της Συρίας συνέλαβαν την Πέμπτη έναν 75χρονο Ισλαμιστή, ο οποίος προσκαλούσε τον κόσμο σε ειρηνικές διαμαρτυρίες, με αίτημα να τερματιστεί η διακυβέρνηση της χώρας από το κόμμα Μπαάθ, όπως ανακοίνωσαν υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των πολιτών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας πήραν τον Γκασάν αλ- Νατζάρ, νύχτα απο το σπίτι του στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας την Χαλέπι, όπως κατήγγειλε η ίδια πηγή.Ο Νατζάρ πέρασε χρόνια ως πολιτικός κρατούμενος τη δεκαετία του ΄80, γιατί ανήκε στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ο Νατζάρ αναρτούσε δηλώσεις στο διαδίκτυο, καθώς οι Αιγύπτιοι διαδηλωτές ενέτειναν αυτή την εβδομάδα τις εκκλήσεις στον κόσμο της Συρίας, να συγκεντρωθεί σε κεντρικές πλατείες της χώρας, μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής, αλλά και το Σάββατο. Παρόμοιες ανακοινώσεις είχαν αναρτηθεί σε αντιπολιτευόμενες τη Συριακή κυβέρνηση, σελίδες στο Facebook.

Την Παρασκευή πάντως δεν έκαναν την εμφάνισή τους διαδηλωτές στους δρόμους και η κατάσταση στη Συρία ήταν ήρεμη. Ένας όμως, από την ομάδα των υπέρμαχων των πολιτικών δικαιωμάτων, ενημέρωσε ότι ο Νατζάρ εκτός του ότι είναι ηλικιωμένος πάσχει και από καρδιακό νόσημα και θα πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα, διαφορετικά κινδυνεύει η ζωή του.

Αυτή την εβδομάδα καταγράφηκαν και άλλες προσπάθειες συγκεντρώσεων συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές της Αιγύπτου, αλλά καμία δεν μπόρεσες να συγκεντρώσει περισσότερα από 30-50 άτομα, γεγονός που αποδίδεται και στην παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Φωτιά σε κάδο απορριμάτων

Πυρκαγιά σε πλαστικό κάδο απορριμμάτων ξέσπασε σήμερα τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ελλησπόντου και Δωδώνης. Ο κάδος καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ζημιές υπέστησαν και δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση. Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατεσβέσθη από την Π.Υ.

Πυροβόλησε κι εξαφανίστηκε


Δύο άνδρες, ηλικίας 31 και 25 ετών, πυροβόλησε και τραυμάτισε ένας 25χρονος από το Ρέθυμνο, ο οποίος το Σάββατο τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια χοροεσπερίδας στην περιοχή Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, μετά από διαπληκτισμό με άλλα άτομα, έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε.

Οι σφαίρες τυχαία βρήκαν τα δύο θύματα.

Επρόκειτο για εκδήλωση Εσπερινού Λυκείου, στην οποία ο δράστης βρέθηκε εκεί ως ο σύντροφος μιας εκ των μαθητριών του σχολείου.

Τα θύματα, μαθητές του Εσπερινού Λυκείου, αμέσως μετά την επίθεση εναντίον τους και τον τραυματισμό τους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Ο 31χρονος έχει τραυματιστεί στο μάγουλο και βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ ο 25χρονος φέρει τραύματα στο χέρι. Ο δράστης αναζητείται.

Πέθανε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης


Έφυγε από τη ζωή μια απο τις σημαντικότερες μορφές των ελληνικών γραμμάτων, ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλης. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.
Υπέκυψε μετά από επιπλοκές που είχαν προκαλέσει στην υγεία του το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τα νεφρά του.
Ο συγγραφέας της Αυλής των Θαυμάτων είχε γεννηθεί στη Νάξο τον Δεκέμβριο του 1922.
Είχε την τύχη χάρη στο ταλέντο και τις ευαισθησίες του να δει το πλούσιο θεατρικό του έργο να παίζεται στις σκηνές όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και σε μεγάλα θέατρα του κόσμο.

Έκλεβαν εκκλησίες


Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν πριν από λίγες μέρες δύο Έλληνες διαρρήκτες. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει από σπίτι στην Καβάλα ένα ράδιο-CD και 7 παλαιά νομίσματα.

Όπως όμως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο ένας μαζί με δύο ανήλικους συνεργούς είχε διαρρήξει 8 εκκλησίες αλλά και 13 καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας.

Οι διαρρήξεις σημειώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 28-11-2010 έως 24-1-2011.

Οι ανήλικοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές


Πλαστικά φιαλίδια με εύφλεκτο υγρό τοποθέτησαν στην είσοδο ισόγειου γραφείου στην οδό Επιδαύρου στη Θεσσαλονίκη άγνωστοι δράστες και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθεί μερικός αποχρωματισμός της πόρτας εισόδου του γραφείου.

Η πυρκαγιά ήταν μικρής έκτασης και έσβησε μόνη της, ωστόσο η Π.Υ. ενεργεί προανάκριση.

Συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ


Συνεχίζουν έως την ερχόμενη Παρασκευή την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ και έως την Πέμπτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας – Πειραιά.

Από τη Δευτέρα όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να επιλέγουν γιατρούς από τους συμβεβλημένους με τα ταμεία του Δημοσίου και των Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Θα μπορούν να τους επισκέπτονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία, επιδεικνύοντας τα βιβλιάρια ασφάλισής τους.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας από τους γιατρούς οι οποίοι αναφέρουν ότι από τη Δευτέρα σχεδιάζουν να παρέχουν υπηρεσίες υγείας και συνταγογράφησης στους ασφαλισμένους τους ΙΚΑ στο χώρο της κατάληψης.

Έκρηξη στην Θες/νίκή


Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε τα ξημερώματα στο «στέκι» της οργάνωσης «Σφενδόνα-Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, στην οδό Μακρυγιάννη 17, στη Θεσσαλονίκη. Ο εν λόγω χώρος γίνεται για δεύτερη φορά στόχος, καθώς αντίστοιχος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδό του και το καλοκαίρι του 2009.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του χώρου, σε τζαμαρίες παρακείμενων καταστημάτων και σε σταθμευμένα οχήματα. Την προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους οι αγρότες


Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατέβηκαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι παραγωγοί από τη Δευτέρα.

Αγροτοκτηνοτρόφοι από την ΠΑΣΥ, μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν εκπρόσωποι του αγροτοσυνδικαλιστικού χώρου που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Βαγγέλης Μπούτας.

«Θα συνεχίσουμε τους αγώνες, με όποιες μορφές είναι πρόσφορες σε κάθε περιοχή ξεχωριστά. Με μπλόκα, με ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, με καταλήψεις», είπε ο κ.Μπούτας στην ομιλία του, ενώ κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να συγκροτήσουν, όπως είπε, «κοινό μέτωπο διαμαρτυρίας με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης».

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κατέληξαν στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η κλαδική έκθεση «Ζωοτεχνία».

Στην κεφαλή της πορείας υπήρχαν τρία μεγάλα τρακτέρ, ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι έδωσαν ραντεβού στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, που ξεκινούν από μεθαύριο, Δευτέρα.