Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Έρευνα για θανάτους δεκάδων αμάχων στη Λιβύη


Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε σήμερα τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για να καθοριστεί γιατί περισσότεροι από 72 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Λιβύη κατά τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ «οι οποίες δεν είχαν σαφώς καθορισμένους στόχους».
«Το ΝΑΤΟ έλαβε μεγάλες προφυλάξεις για να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη διάρκεια της εκστρατείας του της Λιβύη αλλά είναι αναγκαίο να δημοσιοποιηθούν στοιχεία και να διεξαχθούν έρευνες για να δοθούν εξηγήσεις γιατί 72 άμαχοι σκοτώθηκαν», δήλωσε ο Φρεντ Αμπραχαμς, ειδικός σύμβουλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch και βασικός συντάκτης της έκθεσης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οκλαδόν οι δημοσιογράφοι στην όψη Μιχαλολιάκου


Στο πάτωμα του προεδρικού Μεγάρου κάθισαν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τις συναντήσεις του Κ. Παπούλια, την ώρα που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, περνούσε από μπροστά τους, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη.

Γερμανοί δημοσιογράφοι αρνήθηκαν να παραλάβουν βραβεία,επειδή βραβεύθηκε και η Bild


Δημοσιογράφοι της Sueddeutsche Zeitung αρνήθηκαν να παραλάβουν το δημοσιογραφικό βραβείο Henri Nannen, λόγω βράβευσης με αυτό και της εφημερίδας Bild.

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν το απόγευμα


Λόγω κεντρικής συγκέντρωσης του Κ.Κ.Ε.  σήμερα το απόγευμα θα διακοπεί η κυκλοφορία από τις 17.00 καθώς επίσης θα απαγορευθεί η στάθμευση των οχημάτων από τις 15:00 στους εξής δρόμους του κέντρου της Αθήνας:

Θανατηφόρο τροχαίο στη Συγγρού


Άλλη μια ζωή χάθηκε στην άσφαλτο τα χαράματα
Στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την Αμφιθέας ένας νέος άνθρωπος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και χτύπησε στα κιγκλιδώματα.

Επίσημο «όχι» Τσίπρα σε «επιλεκτικές συσκέψεις»


Ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει πρόθεση να συμμετέχει σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την άρνηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μέρος στη σημερινή συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο με τη συμμετοχή των κυρίων Α. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε για κατά μόνας συνάντηση μαζί του, είτε για σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός από την Χρυσή Αυγή.

Οι διάλογοι στο Προεδρικό Μέγαρο


Το αδιέξοδο που προέκυψε κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών -την Κυριακή- αποτυπώνεται εύγλωττα στους διαλόγους που διέρρευσαν και δείχνουν το πολωμένο κλίμα ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα, από τη μία πλευρά, και όλους τους υπόλοιπους από την άλλη.

Από τους διαλόγους, όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα "Τα Νέα", προκύπτει ότι Σαμαράς και Βενιζέλος πρότειναν στον Αλ. Τσίπρα την ανοχή του για το σχηματισμό κυβέρνησης, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι δεν γνωρίζει κατά πόσο αυτό είναι συνταγματικό, και τον Ευ. Βενιζέλο να τον ενημερώνει ότι είναι.

Νέα δημοσκοπική πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ


Πρώτο κόμμα -συγκεντρώνοντας το 20,5% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου- έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για τον "Ελεύθερο Τύπο", στην οποία αποτυπώνεται παράλληλα αποδοκιμασία της μετεκλογικής στάσης του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι πολίτες εμφανίζονται να αγωνιούν για την πολιτική αστάθεια, τον κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και τάσσονται στη μεγάλη πλειοψηφία τους υπέρ της παραμονής της χώρας στο πλαίσιο του υπάρχοντος οικονομικού προγράμματος.

Σε εκλογές οδηγείται και πάλι η χώρα


Με όλα τα δεδομένα να δείχνουν εκλογές ,η σύσκεψη που έχει συγκαλέσει για το απόγευμα ο Κ.Παπούλιας μοιάζει περισσότερο με μια τυπική νέα απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης παρά ως ουσιαστική κίνηση βασισμένη σε νέα δεδομένα.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες η χώρα οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές πιθανότατα στις 17 Ιουνίου ή αν τελικά λυθούν γρηγορότερα τα τυπικά ζητήματα που συνοδεύουν μια εκλογική αναμέτρηση στις 10 Ιουνίου.

Πάτρα: Ανήλικοι έκλεψαν ένα μπιτόνι με… τέσσερα κιλά λάδι


Στα χέρια των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας έπεσαν δύο ανήλικοι νεαροί, ηλικίας περίπου 17 ετών κατηγορούμενοι για κλοπή.

Έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου


Δυο εμπρηστικούς μηχανισμούς, που αποτελούνταν συνολικά από 25 γκαζάκια, πυροδότησαν άγνωστοι στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, στη συμβολή των οδών Πλαταιών και Αγίου Κωνσταντίνου, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα


Επιδείνωση θα παρουσιάσει τη Δευτέρα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας με έντονες βροχές και καταιγίδες.

Τρίπολη: Ένας νεκρός από βουτιά φορτηγού σε γκρεμό


Ένας 48χρονος έχασε την ζωή του και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα τρία άτομα, όταν το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν, έπεσε σε γκρεμό βάθους περίπου εκατό μέτρων.

Στάση εργασίας σε Μετρό-ΗΣΑΠ την Τρίτη

Προβλήματα θα αντιμετωπίσει την Τρίτη το επιβατικό κοινό της Αθήνας, που επιλέγει για τις μετακινήσεις του τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις.

Spiegel: Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ


Δεκασέλιδο αφιέρωμα με τίτλο "Αντίο, Ακρόπολη!" και θέμα τη νέα όξυνση της ελληνικής οικονομικής κρίσης, δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Στο εξώφυλλο του τεύχους απεικονίζεται διαλυμένη σε ερείπια η Ακρόπολη και δύο κίονες, πάνω στους οποίους έχει προσκρούσει και θρυμματιστεί το ευρώ.

"Θέλουμε να έχουμε μέλλον στην Ελλάδα" + βίντεο


Η στιγμή που η 17χρονη μαθήτρια Δανάη Αρσενία Φιλίδου ανέβηκε στο βήμα για να παραλάβει το βραβείο καλύτερης εμφάνισης εφημερίδας Λυκείου ήταν συγκλονιστική.

Με λυγμούς και τρεμάμενη φωνή, η μαθήτρια αποτύπωσε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τις αγωνίες των εφήβων που ζούν σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης.

Ο Τσίπρας δεν πάει στη νέα σύσκεψη


Από αδιέξοδο σε αδιέξοδο καταλήγουν οι προσπάθειες Παπούλια για την εξεύρεση μίας συναινετικής λύσης και το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Μετά τις συναντήσεις της Κυριακής, οι οποίες απέβησαν άκαρπες, καθώς όλες οι πλευρές έμειναν πιστές στις θέσεις τους, ο Κ. Παπούλιας κάλεσε σε νέα σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας, με τη συμμετοχή Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου και Κουβέλη.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις ...!