Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ανήλικο αγόρι βρήκε κρεμασμένο τον πατέρα του!


Σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου από την είδηση μίας ακόμη αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στην περιοχή των Καμινίων, ένας άνδρας 52 ετών βρέθηκε κρεμασμένος πριν λίγο, σε σπίτι επί της οδού Ελευθέρνης, στα Καμίνια.

Ο άνδρας που ήταν οικοδόμος, κρεμάστηκε από το πατάρι του σπιτιού του με καλώδιο, ενώ τον αυτόχειρα βρήκε το ίδιο του το παιδί, ένα ανήλικο αγοράκι το οποίο βγήκε στο δρόμο ουρλιάζοντας.

Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας βρήκαν τον άνδρα ήδη νεκρό.

Ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του...Πάντως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αυτοκτονία δεν είχε οικονομικά κίνητρα, αλλά τα αίτια ήταν προσωπικά-οικογενειακά.

Κρατούμενος ο 25χρονος στραγγαλιστής


Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε από τον στρατιωτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 25χρονος στρατιώτης που κατηγορείται ότι στραγγάλισε την 23χρονη φίλη του και στη συνέχεια έριξε το πτώμα της σε αρδευτικό κανάλι, στην περιοχή της Κερκίνης Σερρών.Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος, απολογούμενος, ομολόγησε τις πράξεις που του αποδίδονται, τονίζοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με όσα είπε στην απολογία του, προηγήθηκε έντονος καβγάς με την άτυχη κοπέλα, με την οποία διατηρούσε επί τρία χρόνια ερωτική σχέση, κι ότι θόλωσε όταν εκείνη τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Σε βάρος του 25χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για περιύβριση νεκρού, αφού επιχείρησε να κάψει τη σορό της 23χρονης, πριν την πετάξει σε αρδευτικό κανάλι.

Στο μεταξύ, επεισοδιακή ήταν η μεταγωγή του κατηγορούμενου στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς συγγενείς και φίλοι της 23χρονης τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, ενώ για περίπου δύο ώρες απέκλεισαν την οδό Καυτανζόγλου, όπου στεγάζεται το Στρατοδικείο.

Πάλι προβλήματα στη μεταφορά μαθητών


Το σύνολο των δεδουλευμένων τους ζητούν οι ιδιοκτήτες λεωφορείων και ταξί που μεταφέρουν μαθητές στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας μετά τη γνωστοποίηση απόφασης του υπουργείου Οικονομικών να επιχορηγηθούν οι Περιφέρειες της χώρας με ποσό μειωμένο κατά 20% για τη μεταφορά των μαθητών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.


Όπως ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποί τους, το βασικό τους αίτημα είναι η άμεση καταβολή του 80% του ποσού που τους οφείλεται και η αποπληρωμή των υπόλοιπων χρημάτων μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν για αναστολή των μεταφορών από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, ενόψει, μάλιστα, της διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων.

«Η μείωση του 20% που ζητά το υπουργείο δεν έγινε αποδεκτή. Δεν δεχόμαστε ούτε μισό τοις εκατό μείωση δεδομένου ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε κάνει εκπτώσεις που υπερβαίνουν το 20%. Παράλληλα έχουμε πληρώσει ήδη το ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος για το 2010 και η τελευταία φορά που πληρωθήκαμε ήταν τον Ιανουάριο του περασμένου χρόνου. Τιναζόμαστε στον αέρα, καταστρεφόμαστε, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για καύσιμα» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας - Θράκης, Μιχάλης Πετζίκογλου.

Της σύσκεψης των εκπροσώπων των ιδιοκτητών λεωφορείων και ταξί προηγήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατά την οποία ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης προχώρησε σε ενημέρωση για το θέμα, τάχθηκε στο πλευρό των τουριστικών πρακτόρων και ζήτησε προτάσεις ώστε να επιλυθεί το θέμα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι για το 2010 οι οφειλές απέναντι στους λεωφορειούχους της Περιφέρειας φτάνουν τα 14 εκατομμύρια ευρώ ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2011 φτάνουν τα 20 εκατομμύρια.


Διέκοψαν τη μεταφορά των μαθητών στην Πελοπόννησο
Δεν μετέφεραν σήμερα τους μαθητές στα σχολεία τους, τα λεωφορεία ΚΤΕΛ των νομών της Πελοποννήσου, υλοποιώντας απόφαση της πανελλήνιας ομοσπονδίας ΚΤΕΛ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί τα οφειλόμενα από την περσινή σχολική χρονιά, «παρότι από το υπουργείο έχει πραγματοποιηθεί η εκταμίευση του ποσού», καθώς και για οφειλές του 2011.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Βαγγέλης Γιαννακούρας, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, δεσμεύθηκε ότι τα οφειλόμενα του 2010 βρίσκονται σε τράπεζα της Τρίπολης, αύριο θα υπογραφούν τα σχετικά εντάλματα από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το πρωί της Τετάρτης θα πιστωθούν οι λογαριασμοί του ΚΤΕΛ. Όπως διευκρίνισε, τα χρήματα θα δοθούν με περικοπή 20% και όποιο ΚΤΕΛ δεν δεχτεί το «ψαλίδισμα», δεν θα πιστωθούν οι λογαριασμοί του.

Οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ, πάντως, περιμένουν ενημέρωση από την Ομοσπονδία τους για το αν θα συνεχίσουν, ή θα διακόψουν την κινητοποίησή τους.

Στάση εργασίας αύριο στον ΗΣΑΠ


Οι εργαζόμενοι τραβούν χειρόφρενο από τις 12.00 ως τις 16.00
Ακινητοποιημένα για πάνω από τέσσερις ώρες θα παραμείνουν αύριο οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, λόγω της στάσης εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται για να κάνουν οι εργαζόμενοι Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις υποχρεωτικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, μετατάξεις εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες.

Τον χτύπησε το ρεύμα στην πισίνα


Ο 51χρονος επιχειρηματίας έκανε της προετοιμασίες του για την έναρξη της τουριστικής σεζόν όταν συνέβη το μοιραίο.

Η γυναίκα του και ο κουνιάδος του ήταν μάρτυρες του ατυχήματος που στοίχισε την ζωή στον άνθρωπό τους. Παρόλο που προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα, ο κουνιάδος του κινδύνευσε και ο ίδιος να χτυπηθεί από το ρεύμα.

Όλα έγιναν όταν με ένα παλιό πολύπριζο προσπάθησε να θέσει σε λειτουργία την αντλία της πισίνας για να ξεκινήσει ο καθαρισμό της. Ωστόσο, το πολύπριζο δεν είχε γείωση και πέταξε ένα σπινθήρα. Ο ίδιος είχε ήδη πατήσει τα νερά από την αντλία, ενώ δεν υπήρχε ρελέ ασφαλείας και η τάση του ρεύματος που τον χτύπησε ήταν θανατηφόρα.

Ο 51χρονος, που ήταν και καθηγητής φυσικής αγωγής, άφησε ορφανή την 17χρονη κόρη του, λίγο πριν δώσει τη μάχη τις με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τραγική ειρωνεία, την ώρα που εκείνος άφησε την τελευταία του πνοή οι υπόλοιποι συγγενείς του βρίσκονταν σε γάμο πολύ κοντά στο ξενοδοχείο και η είδηση του θανάτου του τους προκάλέσε σοκ!