Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011


Όταν ξεκίνησε ο τοκετός της Ρόμι, οι ιδιοκτήτριές της δεν περίμεναν ούτε ότι θα διαρκέσει τόση ώρα, ούτε ότι θα κρατούσαν στα χέρια τους τόσα κουταβάκια! Μετά από δέκα εξαντλητικές ώρες, η 3χρονη σκυλίτσα έφερε στον κόσμο με πολύ κόπο 15 κουταβάκια, για τα οποία πρέπει να νιώθει πολύ περήφανη...

Οι 28χρονες Νατάσα Γουάιτ και Αλίσια Κόπινγκ αναγκάζονται να κάνουν βάρδιες σε 24ωρη βάση, προκειμένου να βοηθήσουν τη σκυλίτσα τους να ταΐσει τα μωρά της κάθε δύο ώρες.

"Υπάρχει ένα θηλυκό κουταβάκι ιδιαίτερα λαίμαργο. Ξυπνάει μεταξύ των γευμάτων και κλαίει, ζητώντας περισσότερο γάλα" λέει η Γουάιτ, η οποία είναι κτηνίατρος και εκτροφέας σκύλων.

Συνήθως, τα ιρλανδικά σέτερ γεννούν μέχρι εννέα κουταβάκια. Η Ρόμι όμως έκανε τη διαφορά, με αποτέλεσμα να μην έχει αρκετό γάλα για να ταΐσει όλα τα κουταβάκια. Οι ιδιοκτήτριές της, λοιπόν, ταΐζουν μερικά με ειδικό βρεφικό γάλα για σκυλάκια.

"Κάναμε υπέρηχο όταν η Ρόμι ήταν τεσσάρων εβδομάδων έγκυος και νομίζαμε ότι είδαμε οκτώ ή εννέα κουταβάκια. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε το σοκ που βιώσαμε όταν είδαμε ότι γέννησε περισσότερα", συμπληρώνει η Γουάιτ.

Περιγράφοντας τη γέννα της Ρόμι, λέει: "Ήταν πολύ κουρασμένη. Μετά τη γέννηση και του 10ου κουταβιού, την πήγαμε μια μικρή βόλτα στον κήπο. Δύο ώρες μετά, γέννησε και τα υπόλοιπα".

"Αυτό που γεννήθηκε τελευταίο ήταν και το πιο μεγαλόσωμο. Η Ρόμι κουράστηκε περισσότερο να γεννήσει αυτό απ' ότι τα υπόλοιπα" προσθέτει.

Οι δύο ιδιοκτήτριες της Ρόμι είναι τόσο ενθουσιασμένες από τη γέννα της Ρόμι, ώστε αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα (www.rosarenosirishsetters.co.uk), προκειμένου να καταγράφουν την ανάπτυξη των κουταβιών, με φωτογραφίες.

Ένταση και επεισόδια στην πορεία για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου


Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στην πορεία μαθητών για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έχουν πλέον δοθεί στην κυκλοφορία. Ωστόσο κλειστοί θα παραμείνουν έως το βράδυ οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα». Νέα συγκέντρωση προγραμματίζεται στις 6 το απόγευμα.

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα μπροστά από τη Βουλή, όπου νεαροί πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, που απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Οι εύζωνες απομακρύνθηκαν από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Νεαροί κινήθηκαν στους γύρω δρόμους σπάζοντας μάρμαρα. Πετροπόλεμος σημειώθηκε νωρίτερα στην πλατεία Κοραή και στα Προπύλαια.

Νεράτζια κατά αστυνομικών πέταξαν μαθητές στην Σταδίου και η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Επίσης, διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά άνδρα που προσπαθούσε να τους φωτογραφίσει.

Οι άνδρες των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να καταδιώξουν τους ταραξίες στην Πανεπιστημίου και στην πλατεία Συντάγματος.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε εννιά συλλήψεις και έξι προσαγωγές. Συνολικά 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Επίσης, μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων και πέταξαν πέτρες και νεράτζια.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι, μαθητές έφτιαξαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων.

Μαθητές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Χαλανδρίου, πέρασαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και πέταξαν πέτρες και μπογιές.

Στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση που την καλούν κυρίως οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, μεταξύ των οποίων και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη. Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένταση μεταξύ μαθητών και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Νωρίτερα, πέταξαν πέτρες και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές μαθητών.

Στην Κρήτη νεαροί πέταξαν πέτρες σε τράπεζα. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκε ένα άτομο.

Στις 6,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO


Προβάδισμα 6,2 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει δημοσκόπηση της GPO τα αποτελέσματα της οποίας μεταδόθηκαν τη Δευτέρα από το Mega. Σημαντικά αυξημένα είναι ακόμη τα ποσοστά του ΚΚΕ που προσέγγισε το 10% αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση δίνει 21,5% στη Νέα Δημοκρατία έναντι 15,3% για το ΠΑΣΟΚ.

Στην προηγούμενη μέτρηση, τον Σεπτέμβριο, η ΝΔ είχε 22,3% και το ΠΑΣΟΚ 15,5%.

Ελαφρά αύξηση καταγράφει το ΚΚΕ που φτάνει το 10% έναντι του 9,8%.

Ακολουθούν ο ΛΑΟΣ με 7,1% και στη συνέχεια η Δημοκρατική Αριστερά που καταγράφει δημοσκοπική αύξηση των ποσοστών από το 2,7% το Σεπτέμβριο σε 6,3%.

Άνοδο καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνει το 6,1%, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι που βρίσκονται στο 3%.

Κάτω από το όριο εκλογής στο Κοινοβούλιο βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3% και το Άρμα Πολιτών στο 0,8%.

Το λευκό και το άκυρο βρίσκονται στο 17,5% ενώ δεν γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν το 10,1%.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 89,2% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι απέτυχε το Μνημόνιο.

Ακόμη, το 76,7% επιθυμεί «να παραμείνει η Ελλάδα πάση θυσία στο ευρώ» έναντι του 20,8% που έχει αντίθετη άποψη.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 29,2% ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 16%. Την απάντηση «κανένας» έδωσε το 53,8%.

Εξάλλου, το 76,3% εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να κατέλθει στις εθνικές εκλογές με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ολοκληρώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό με την ονομαστική ψηφοφορία


Τα μεσάνυχτα της Τρίτης με με την φανερή ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας, η μία στις 10 το πρωί και η άλλη στις 6 το απόγευμα, κατά την οποία θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και στο τέλος ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Την επομένη της ψήφισης του προϋπολογισμού ο κ. Παπαδήμος θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συζήτησης του νέου προϋπολογισμού είναι η στήριξη του από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας, εν μέσω διαξιφισμών των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και η σκληρή κριτική που δέχεται από τα κόμματα της Αριστεράς, το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Πτώμα άνδρα γύρω στα 35 βρέθηκε στην περίφραξη του Θριάσιου


Με ένα θανάσιμο τραύμα στο κεφάλι βρέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, δίπλα στην περίφραξη του Θριασίου νοσοκομείου, ένας άνδρας πιθανότατα αραβικής καταγωγής, γύρω στα 35.

Το τραύμα του προήλθε από πυροβολισμό με αποτέλεσμα να κινεί τις υποψίες της αστυνομίας, η οποία και αναμένει να διαπιστώσει εάν πρόκειται για καταζητούμενο της ή για μέλος σπείρας.

Δύο άνδρες και ένα 11χρονο συνέλαβαν οι αστυνομικοί για διακίνηση ναρκωτικών


Αστυνομικοί συνέλαβαν στην περιοχή του Νέου Κόσμου δύο άνδρες, 40 και 35 ετών, καθώς και ένα παιδί ηλικίας έντεκα ετών για διακίνηση ναρκατικών.

Αξιοποιώντας πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο και τον 35χρονο να διακινούν ναρκωτικά χρησιμοποιώντας για συγκάλυψη για την μεταφορά τους τον 11χρονο (ανιψιό του 40χρονου).
Κατασχέθηκαν 968 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 65 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Και από τα σούπερ μάρκετ θα πωλείται πλέον το γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας


Από τα σούπερ μάρκετ θα πωλούνται στο εξής τα γάλατα της πρώτης βρεφικής ηλικίας, τα οποία σήμερα διατίθενται μόνο από τα φαρμακεία. Πρόκειται για τα γάλατα, με τα οποία τρέφεται το μωρό το πρώτο εξάμηνο της ζωής του.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Ανδρέας Λοβέρδος ανέφεραν ότι η απελευθέρωση στην πώληση του πρώτου βρεφικού γάλακτος θα συμπιέσει την τιμή κατά τουλάχιστον 20%.

Με υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης και του EFSF απειλεί η Standard & Poor's


Μία ημέρα μετά την προειδοποίηση για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης 15 κρατών της Ευρωζώνης, η Standard & Poor's επανήλθε την Τρίτη τονίζοντας ότι μπορεί να υποβαθμίσει και τον προσωρινό μηχανισμό ευρωστήριξης (EFSF), εάν κάποια από τις χώρες-εγγυητές του μηχανισμού χάσει την βαθμολογία «ΑΑΑ».

Ο EFSF βαθμολογείται με την ανώτερη δυνατή αξιολόγηση «ΑΑΑ».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο οίκος, «θα μπορούσαμε να μειώσουμε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση του EFSF κατά μία ή δύο βαθμίδες, εάν μειώσουμε τις κρατικές αξιολογήσεις ΑΑΑ, που είναι τώρα υπό καθεστώς αναθεώρησης, σε μία ή περισσότερες από τις χώρες-εγγυητές του EFSF».

Η S&P αναμένεται να διατηρήσει το EFSF υπό καθεστώς αναθεώρησης για πιθανή υποβάθμιση (creditwatch negative) για 90 ημέρες, όσο δηλαδή θα χρειαστεί για να ολοκληρώσει την αξιολόγηση των χωρών που εγγυώνται τις εκδόσεις του μηχανισμού.

Η πιθανότητα υποβάθμισης είναι 50%.

Πάντως, ο οίκος ανέφερε ότι θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την αξιολόγηση του μηχανισμού ακόμα και αν μειώσει την αξιολόγηση «AAA» σε μία ή περισσότερες χώρες, μόνο όμως εφόσον διαθέτει επαρκή στοιχεία ότι οι εγγυητές του EFSF δρομολογούν περαιτέρω πιστωτικές ενισχύσεις που θα αντισταθμίζουν την μειωμένη πιστοληπτική ικανότητα των κρατών-μελών.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της S&P, Μόριτζ Κρέμερ, δήλωσε την Τρίτη ότι η κρίση στην Ευρωζώνη έχει μετατραπεί σε κρίση διακυβέρνησης και ηγεσίας.

Ο κ. Κρέμερ ανέφερε ότι οι αποσπασματικές και διστακτικές αντιδράσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας, συνέβαλαν στην υποχώρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή Σύνοδος Κουρφής αποτελεί μια ευκαιρία να ανατραπεί η αντίληψη ότι η διαχείριση της κρίσης υπήρξε ως τώρα αμυντική.