Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς νερό 11 χωριά....

Ο Δήμαρχος "σηκώνει τα χέρια ψηλά". Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί φθάνουν τα 224.000 ευρώ

Από μεθαύριο Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, εάν δεν βρεθεί λύση αύριο, τα 11 χωριά των πρώην Δήμων
Ελάτειας & Τιθορέας θα μείνουν χωρίς νερό, αφού η ΔΕΗ θα κατεβάσει τους διακόπτες στα αντλιοστάσια.

Ο Δήμαρχος Αμφίκλειας κ. Θ. Ντούρος με επιστολή που απέστειλε στους κατοίκους τους ενημερώνει για το πρόβλημα, ενώ "σηκώνει τα χέρια ψηλά", μετά και την άρνηση των κατοίκων να ανταποκριθούν θετικά, στην έκκληση που έκανε, για προκαταβολή 20 ευρώ από τον καθένα, έτσι ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται για εξόφληση της ΔΕΗ.

«φαίνεται πως η έκκλησή μου για εξυπηρέτηση των ελαχίστων των χρεωστικών οικιακών λογαριασμών σας δεν έτυχε της προσήκουσας προσοχής εκ μέρους σας ή και να εξελήφθη ως ψυχαναγκαστική χωρίς σημαντικό λόγο κι αιτία», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Δήμαρχος.

Το πόσο τραγική είναι η κατάσταση φαίνεται και από την επιστολή του Δημάρχου που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη παρακάτω:

Φίλοι συμπολίτες
Με προσωπική μου δια ζώσης πρωτοβουλία , σας ενημέρωσα έγκαιρα για την δραματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας ύδρευσης , ΔΕΥΑΕΤ , η οποία είναι εταιρία που διαχειρίζεται την ύδρευση αλλά και τα έργα αποχέτευσης των πρώην Δήμων Ελάτειας και Τιθορεας .
Σας ανέφερα τότε (και γραπτώς επίσης προ ολίγων ημερών με προσωπική μου επιστολή στον καθένα σας ) πως το χρέος προς την ΔΕΗ μόνο !!! ξεπερνά τις 200.000 ευρώ (είναι περί τις 244.000 ευρώ χωρίς την χρέωση μάλιστα του
τρέχοντος διμήνου ) και επίκειται εκ τούτου η διακοπή του ρεύματος των αντλιοστασίων εάν μέχρι την 1η Φεβρουάριου δεν εξοφληθεί μέρος τουλάχιστον της οφειλής .
Φαίνεται πως η έκκλησή μου για εξυπηρέτηση των ελαχίστων των χρεωστικών ιδιωτικών (οικιακών ) λογαριασμών σας δεν έτυχε της προσήκουσας προσοχής εκ μέρους σας ή και να εξελήφθη ως ψυχαναγκαστική χωρίς σημαντικό λόγο κι αιτία.
Προφανώς συμπεριφορές και τακτικές του παρελθόντος απ` τους ωσεί υπευθύνους , αντανακλούν κι οδηγούν ακόμη σήμερα σε παγιωμένες ανεύθυνες , επικίνδυνες και αδιέξοδες στάσεις απέναντι σε χρονίζοντα και υπαρκτά προβλήματα . Θα ήταν όμως σκόπιμο να σκεφτείτε πως αυτές ακριβώς οι συμπεριφορές , ήταν εκείνες που οδήγησαν, την μεν εταιρία σε χρεοκοπία , εσάς δε στην δεινή θέση να βιώσετε απ` την Τρίτη 1η Φεβρουάριου την καθημερινότητά σας ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ εν έτι 2011 και ως πολίτες μάλιστα , άλλοι της ΕΔΡΑΣ του νέου Δήμου κι άλλοι ως διεκδικητές της Έδρας , που και οι δύο όμως , γι αυτήν με τόσο πάθος αγωνιστήκατε. Γνώμη μου είναι πως η τωρινή σας στάση στο πρόβλημα ύδρευσης και δεν σας τιμά και δεν σας αξίζει ως πολιτών πρώτα και ως ανθρώπων που έχουν επίγνωση χρέους και ευθύνης απέναντι στην κοινωνία στην οποία διαβιούν και στους κανόνες της .

Αγαπητοί συμπολίτες
Απ` την μεθεπόμενη των Δημοτικών εκλογών με απασχόλησε το συγκεκριμένο πρόβλημα με την ΔΕΗ κυρίως και ότι μπόρεσα , με συνεχείς προσπάθειες ( τρεις έως τώρα που βρήκαν ανταπόκριση απ` τους αρμοδίους της ΔΕΗ ) έπραξα , για την αποφυγή της διακοπής του ρεύματος . Οι προσπάθειες όμως αυτές για να αποδώσουν λύσεις με μόνιμο και ικανοποιητικό χαρακτήρα , χρειάζονταν και την δική σας συνδρομή και αρωγή, πράγμα που δεν έγινε όπως καλά γνωρίζετε , με αποτέλεσμα βέβαια οι περισσότεροι που είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις , να υποστούν ΑΔΙΚΑ κι αυτοί , μαζί με τους αρνούμενους να ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ στις δικές τους υποχρεώσεις , τις συνέπειες της κακής και ανεύθυνης αυτής επιλογής .
Στις τοπικές μας κοινωνίες δεν πρέπει οι πολίτες να χωρίζονται σε έξυπνους !! τάχα ( τους ασυνεπείς δηλαδή που δεν πληρώνουν ) και σε κουτούς ( τους συνεπείς και υπεύθυνους που πληρώνουν ) και μάλιστα αυτόν τον διαχωρισμό να τον επιβάλλουν κατά κάποιο τρόπο , αυθαίρετα και ετσιθελικά οι συμπεριφορές των πρώτων, που δεν συνάδουν ούτε με δίκαιο ούτε με κοινωνικό.

Η Δημοτική αρχή είναι στρατευμένη εκ νόμου και πεποιθήσεων να εμβολίζει τέτοιες αντικοινωνικές τακτικές και θα κάνει το καθήκον της , απλώνοντας δίχτυ προστασίας στα δίκια των συνεπών πολιτών , αναπτύσσοντας παράλληλα πρωτοβουλίες πειθούς των υπολοίπων που αδιαφορούν, ή και αμφισβητούν , μέχρι επιτεύξεως συνεννοήσεως και επιλύσεως του προβλήματος αυτού , που δεν μπορεί να υπάρχει και να διαιωνίζεται σε σύγχρονες κοινωνίες και μάλιστα σε βάρος ενός πλήθους υπεύθυνων συμπολιτών μας .

Σας ανακοινώνω ότι απ` την ΤΡΙΤΗ 1/2/2011 ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ η ηλεκτροδότηση στα αντλιοστάσια και κατά συνέπεια η ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ σε ΟΛΑ τα Διαμερίσματα των πρώην Δήμων Ελάτειας & Τιθορέας , λόγω υπερβολικού και διαχρονικού ΧΡΕΟΥΣ και αδυναμίας διακανονισμού, ένεκα της μη εξόφλησης έστω και του τρέχοντος τετραμήνου απ` τους πολίτες τους . Δυστυχώς μας είναι πρακτικά αδύνατο να καλύψουμε τις ανάγκες ύδρευσης απ` την Αμφίκλεια κι γι αυτό προνοήστε για την εξασφάλιση νερού όσο το δυνατόν περισσότερου.
Εάν κανείς έχει άλλη λύση ας μας την προτείνει , είμαστε πάντα δεκτικοί

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ
ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ
Δρ. Θεόδωρος Ντούρος