Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Εγκαινιάστηκε το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης


Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μαίη Παπούλια εγκαινίασε σήμερα το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, στο Αρίστεινο Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για το τρίτο χωριό SOS που δημιουργείται στη χώρα μας και έχει ως σκοπό την προστασία και την περίθαλψη των παιδιών που είναι ορφανά ή αντιμετωπίζουν προβλήματα κακοποίησης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Παιδικού Χωριού, Δημήτρης Βάτης, το συγκρότημα δημιουργήθηκε σε έκταση 15 στρεμμάτων που παραχώρησαν το 2002 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και η Νομαρχία Έβρου, ενώ αποτελείται, από έξι σπίτια οικογενειών SOS με αντίστοιχους κοινόχρηστους χώρους και γραφεία.

Διαθέτει επίσης, ένα Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, ένα Κέντρο Ημέρας για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ για πρώτη φορά συνδυάζεται το πρόγραμμα μακρόχρονης φιλοξενίας παιδιών με την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προληπτικού χαρακτήρα σε οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.

Στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, που οι κτιριακές του εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν έκταση 2.500 τμ. θα απασχολούνται 40 άτομα, επιστημονικό, παιδαγωγικό και διοικητικό προσωπικό.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ της Κυλλήνης


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κυλλήνης.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές από τη σεισμική δόνηση.

Βρήκε τον άντρα της νεκρό κάτω από το τρακτέρ του!


Τον άτυχο 60χρονο από τη Δαμάστα βρήκε η γυναίκα του, στις 16.00 το απόγευμα, καταπλακωμένο από το τρακτέρ του, σε αγροτική περιοχή της Δαμάστας, κοντά στη διασταύρωση της εθνικής οδού προς Δαμάστα και Ανθήλη.

 Σύμφωνα με πληροφορίες , όσο περνούσαν οι ώρες και δεν επέστρεφε από τα χωράφια, η σύζυγός του ανησύχησε και βγήκε να τον αναζητήσει. Όταν έφτασε στο σημείο, βρήκε το τρακτέρ αναποδογυρισμένο μέσα σε αρδευτικό κανάλι και τον σύζυγό της καταπλακωμένο. Σοκαρισμένη ειδοποίησε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

 

Κτηνοτρόφος έκρυψε από την εφορία 270 πρόβατα!


O 69χρονος κτηνοτρόφος συνελήφθη για ψευδή δήλωση των αιγοπροβάτων του στην εφορία...

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί των ΤΑΕ Ρεθύμνου ενήργησαν έλεγχο στη στάνη του 31χρονου γιου του, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο έχοντας αφήσει ως υπεύθυνο τον 69χρονο πατέρα του, όπου καταμετρήθηκαν συνολικά (485) αιγοπροβατοειδή, ενώ στις κτηνοτροφικές του δηλώσεις έτους 2010 είχε δηλώσει ψευδώς, ότι κατείχε (755) ήτοι, (270) ολιγότερα.

Σύμφωνα με το flashnews.gr διαπιστώθηκε ότι (235) από τα ανωτέρω καταμετρηθέντα ζώα, δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση (ενώτια). Ο δράστης με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ αναζητείται ο 31χρονος ιδιοκτήτης

24ωρη απεργία τη Δευτέρα στις τράπεζες

Την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τους εργαζόμενους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής της γραμματείας.