Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ψιλικατζήδες οι κλέφτες ..!


Με απόλυτη… αποτυχία στέφθηκε η προσπάθεια διαρρηκτών που εισέβαλαν σε super market στα Τρίκαλα τα ξημερώματα.

Οι δράστες παραβίασαν την είσοδο του καταστήματος αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν το ίδιο και με το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο εσωτερικό του super market.

Για να μη φύγουν με άδεια τα χέρια οι άγνωστοι περιορίστηκαν σε σοκολάτες και γαριδάκια…

Παχύσαρκος ένας στους δέκα ενήλικες


Παχύσαρκος είναι ένας στους δέκα ενήλικες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν Αμερικανοί και Βρετανοί επιστήμονες και δημοσιεύτηκε στη γνωστή ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Οι ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μελέτησαν το δείκτη μάζας σώματος, τη χοληστερόλη και την πίεση του αίματος σε στοιχεία ασθενών από το 1980 έως το 2008.

Το συμπέρασμα ήταν ότι η πίεση και η χοληστερόλη σημείωσαν πτώση στις ανεπτυγμένες χώρες, ενώ τα ποσοστά της παχυσαρκίας αυξήθηκαν θεαματικά.

Το 2008, το 9,8% των ανδρών και το 13,8% των γυναικών ήταν παχύσαρκοι. Τα αντίστοιχα ποσοστά το 1980 ήταν 4,8% στους άνδρες και 7,9% στις γυναίκες.

Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν


Ένας καμικάζι ανατινάχτηκε σήμερα στο συγκρότημα των Τελωνείων της Κανταχάρ προκαλώντας το θάνατο σε έναν αφγανό διερμηνέα του αμερικανικού στρατού και σε απροσδιόριστο μέχρι στιγμής αριθμό στρατιωτών.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι είδαν αμερικανούς στρατιωτικούς να μπαίνουν στο συγκρότημα τη στιγμή της έκρηξης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, τα πτώματα όλων των θυμάτων απομακρύνθηκαν από τον τόπο της επίθεσης με ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού.

Πολλοί νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στην Κανταχάρ


Ένας αφγανός διερμηνέας του αμερικανικού στρατού και απροσδιόριστος ακόμη αριθμός αμερικανών στρατιωτών σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο τα Τελωνεία της Κανταχάρ, της μεγάλης πόλης του νότιου Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο αρχηγός της επαρχιακής αστυνομίας.

"Ο καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά μέσα στο συγκρότημα των Τελωνείων της Κανταχάρ, προκαλώντας νεκρούς μεταξύ των αμερικανών στρατιωτών", δήλωσε ο Χαν Μοχάμαντ Μουτζάχιντ, ο οποίος διοικεί την αστυνομία της επαρχίας της Κανταχάρ.

"Σκοτώθηκε ένας αφγανός διερμηνέας των αμερικανικών στρατευμάτων, όμως δεν ξέρουμε πόσοι αμερικανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί", πρόσθεσε.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι είδαν αμερικανούς στρατιωτικούς να μπαίνουν στο συγκρότημα τη στιγμή της έκρηξης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, "τα πτώματα όλων των θυμάτων απομακρύνθηκαν από τον τόπο της επίθεσης με ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού".

Στο μεταξύ, αφγανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα πως άγνωστοι που πιστεύεται ότι ήταν μαχητές των Ταλιμπάν έκαψαν ένα σχολείο στη νότια αφγανική επαρχία Χελμάντ.

Το σχολείο, στο οποίο φοιτούν περίπου 500 αγόρια της περιφέρειας Νάουα, κάηκε τη νύκτα της Κυριακής μετά την ανατίναξη εκρηκτικών μέσα στο κτίριο, δήλωσε ο Νταούντ Αχμάντι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

Ουδείς τραυματίσθηκε κατά την επίθεση, όμως από την έκρηξη καταστράφηκε το μισό κτίριο, πρόσθεσε ο Αχμάντι, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στους Ταλιμπάν.

Εξάλλου ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα ότι 900 αφγανοί μαχητές συμφώνησαν να καταθέσουν τα όπλα τους, όμως πρόσθεσε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει κανείς αν η προσπάθεια για τον προσεταιρισμό μαχητών της βάσης μπορεί να είναι αποφασιστικής σημασίας για τον περιορισμό της αιματοχυσίας.

Ο υποστράτηγος Φίλιπ Τζόουνς, ο οποίος ηγείται της υποστήριξης που παρέχει το ΝΑΤΟ στις προσπάθειες της αφγανικής κυβέρνησης να συνάψει ειρήνη με διάφορες μαχητικές παρατάξεις, δήλωσε πως η επανένταξη τοπικών μαχητών έχει αρχίσει πριν από τρεις ή τέσσερις μήνες.

"Ο ρυθμός με τον οποίο άνθρωποι έρχονται για να ενταχθούν στο πρόγραμμα έχει αυξηθεί ... όμως τα αρχικά βήματα είναι τα πρώτα σε μια πολύ μακρά διαδικασία για την οικοδόμηση της ειρήνης", δήλωσε ο Τζόουνς σε δημοσιογράφους στην Καμπούλ.

Οικογενειακές στιγμές στην... Αλάσκα


Το μικρό αρκουδάκι, που παίζοντας δίνει ένα δυνατό χτύπημα στη μύτη της μαμάς του, φωτογραφήθηκε με την οικογένειά του στο Εθνικό Πάρκο της νήσου Kodiak, στην Αλάσκα.

Το συγκεκριμένο πάρκο φιλοξενεί περίπου 3.000 αρκούδες που τρέφονται κυρίως με σολομό.

Τις φωτογραφίες τράβηξε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Judy Lynn Malloch, η οποία διένυσε περισσότερο από 5.000 μίλια για να φτάσει από το σπίτι της στο πάρκο στην Αλάσκα.

Η ίδια για τη φωτογραφία που το μικρό αρκουδάκι «πειράζει» τη μητέρα του δήλωσε ότι «Τα αρκουδάκια είναι πολύ παιχνιδιάρικα, αλλά μερικές φορές το παιχνίδι τους μπορεί να ενοχλήσει με αποτέλεσμα η μητέρα τους να τα μαλώσει».

Νεκρό ένα 8χρονο αγόρι στο Ηράκλειο


Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση διάσωσης ενός 8χρονου παιδιού, το οποίο έπεσε σε φρεάτιο βάθους οχτώ μέτρων στο κέντρο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και άλλων παιδιών, έπαιζε μαζί τους, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε μέσα στο φρεάτιο. Το συμβάν εκτυλίχθηκε στην οδό Α. Περατσάκη στο Καμαράκι.

Κλειστό για τέσσερις ημέρες το ΚΤΕΟ Αργολίδας

Το ΚΤΕΟ Αργολίδας θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από την προσεχή Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου προκειμένου να γίνει αντικατάσταση του εξοπλισμού του.

90χρονη έπεσε στο κενό


Η ηλικιωμένη γυναίκα από το Τραγανό έχασε την ζωή της πέφτοντας από ύψος 3,5 μέτρων.

Η 90χρονη, που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, ζούσε μόνη της σε ένα διόροφο σπίτι. Η μόνη της βοήθεια ήταν από μία οικιακή βοήθό που την ώρα που συνέβη το μοιραίο είχε πάει να κάνει τα ψώνια.

Τότε, η ηλικιωμένη μπήκε στο ασανσέρ, σύμφωνα με το iliatora.gr, προκειμένου να πάει από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο του σπιτιού. Το ασανσέρ της οικίας ωστόσο είναι εξωτερικό και έχει δύο πόρτες, η μία ανοίγει για την έξοδο στο μπαλκόνι και η δεύτερη στην αυλή.

Δε θα μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία


Με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, τους ενημέρωσε σχετικά με την πρόθεση του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης να διακόψει τις μεταφορές 12.000 μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης λόγω της μη καταβολής των περσινών οφειλών από την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου. Η επιστολή κοινοποιείται στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιο και στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Ε. Σώκο.

«Εμείς ως Νομαρχία μέχρι πρότινος αλλά και ως Περιφέρεια έχουμε εκθέσει επανειλημμένα το θέμα και στην υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και στον υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ντόλιο, έχοντας την εμπειρία ετών από την πρακτική εφαρμογή του σχετικού νόμου.

Ωστόσο, φαίνεται ότι δυστυχώς δεν υπάρχει - και δεν υπήρξε ποτέ διαχρονικά- η πολιτική βούληση να λυθεί το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση, όπως επιβάλλεται και όπως έχετε υποσχεθεί», σημειώνει ο κ. Ψωμιάδης και ζητά άμεση λύση με νομοθετική ρύθμιση.

«Είναι απαράδεκτο οι πολίτες να νοιώθουν ότι εμπαίζονται από την πολιτεία, την ώρα που η ίδια η πολιτεία ζητά ολοένα και περισσότερες θυσίες. Είναι απαράδεκτο να συνεχιστεί η ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών», καταλήγει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης.

Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης


Τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αποφάσισε ομόφωνα, σε γενική του συνέλευση, ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ιδρύματος, που διεκδικεί την άμεση καταβολή δεδουλευμένων από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό συνεχίζει για τρίτη εβδομάδα την επίσχεση, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας στην διοίκηση του ΤΕΙ, την περασμένη Παρασκευή, ότι θα καταβάλει μέρος των δεδουλευμένων στους έκτακτους καθηγητές. Η δέσμευση του Υπουργείου οδήγησε στην αναίρεση προηγούμενης απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος αναστολής της λειτουργίας του για σήμερα και αύριο.

Παρά την λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του ΤΕΙ, εξαιτίας της επίσχεσης των καθηγητών δεν πραγματοποιείται η δεύτερη εξεταστική περίοδος του ΤΕΙ, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, ενώ ήδη ακυρώθηκε μεγάλο ποσοστό μαθημάτων της πρώτης εξεταστικής, με κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο για εκατοντάδες σπουδαστές.

«Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε ρητή απάντηση του Υπουργείου για το πότε ακριβώς θα καταβληθούν τα χρωστούμενα στο έκτακτο προσωπικό» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Παναγοπούλου, και επανέλαβε ότι η λύση της αποπληρωμής λίγων μηνών του 2010 από τμήμα της φετινής χρηματοδότησης, απλώς θα οξύνει το πρόβλημα.

Το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελεί περίπου το 80% των καθηγητών του ΤΕΙ, οι οποίοι δεν αποκλείουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μέσα στην εβδομάδα, με κλείσιμο της εισόδου του Ιδρύματος και ενημέρωση των προϊσταμένων και διευθυντών των τμημάτων και του λοιπού προσωπικού του ΤΕΙ.

Μειώθηκαν οι ληστείες


Πιο συγκεκριμένα το δεύτερο εξάμηνο του 2010 - συγκριτικά με το πρώτο - καταγράφηκαν λιγότερες ληστείες στην επικράτεια καθώς και λιγότερες κλοπές και διαρρήξεις σε μεγάλες αστικές Περιφέρειες, όπως σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ενδεικτικά, όσον αφορά στις ληστείες:

Στη σύγκριση β' εξαμήνου (Ιουλίου - Δεκεμβρίου) σε σχέση με το α' εξάμηνο (Ιανουάριος - Ιούνιος), καταγράφονται 131 λιγότερες ληστείες σε όλη την Επικράτεια, 263 λιγότερες ληστείες στην Αττική και40 λιγότερες ληστείες στη Θεσσαλονίκη.

Κλειστά τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης μέχρι την Πέμπτη


Κλειστά θα είναι μέχρι και την Πέμπτη τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την υγεία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, σε συνέλευση φαρμακοποιών της συμπρωτεύουσας, επικυρώθηκε η απόφαση του ΠΦΣ για την απεργία και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση των φαρμακοποιών στο Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι τις ΥΠΕ.

Αναφερόμενος στο θέμα της εκτέλεσης συνταγών από γιατρούς εκτός ΙΚΑ στους οποίους θα μπορούν να απευθύνονται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, ο κ. Θεοδοσιάδης δήλωσε ότι οι συνταγές αυτές είναι αμφιβόλου νομιμότητας και ότι υπάρχει υψηλό ρίσκο να μην πληρωθούν οι φαρμακοποιοί που τις εκτελούν.

Να σημειωθεί ότι σχετικά με το θέμα της εκτέλεσης από γιατρούς εκτός Ι.Κ.Α., ο ΠΦΣ έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα εκτέλεσης αυτών των συνταγών, με τη δυνατότητα πληρωμών από το ΙΚΑ, και με σειρά θεμάτων τεχνικής φύσης. Μέχρι να λυθούν αυτά τα θέματα με επίσημη υπηρεσιακή εγκύκλιο από τις κεντρικές υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. συνιστάται στους φαρμακοποιούς να μην εκτελούν παρόμοιες συνταγές, ή να μην κόβουν απόδειξη λιανικής.

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης


Τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας αποφάσισε ομόφωνα το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Οι υποσχέσεις του υπουργείου Παιδείας προς τη διοίκηση του ΤΕΙ ότι θα καταβάλει μέρος των δεδουλευμένων δεν έπεισε το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, που συνεχίζει για τρίτη εβδομάδα την επίσχεση.

Η δεύτερη εξεταστική περίοδος του ΤΕΙ, που ξεκίνησε σήμερα, δεν πραγματοποιείται, ενώ έχει ακυρωθεί μεγάλο ποσοστό μαθημάτων της πρώτης εξεταστικής. Οι έκτακτοι καθηγητές, που αποτελούν περίπου το 80% των καθηγητών του ΤΕΙ, δεν αποκλείουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα στην εβδομάδα.

«Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε ρητή απάντηση του Υπουργείου για το πότε ακριβώς θα καταβληθούν τα χρωστούμενα στο έκτακτο προσωπικό» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Παναγοπούλου.

Βουτιά θανάτου για 60χρονο στο Ρέθυμνο


Ένας 60χρονος άνδρας στο Ρέθυμνο Κρήτης αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, βουτώντας από τη γέφυρα του Προφήτη Ηλία. Ο αυτόχειρας δεν άφησε πίσω του εξηγήσεις σχετικά με το γιατί οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη πράξη.

Η σωρός του ανασύρθηκε από άνδρες της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ιατροδικαστική εξέταση-νεκροψία, η οποία πιθανόν να οδηγήσει σε κάποια στοιχεία που θα ρίξουν φως στην αυτοχειρία.

Μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν τον 60χρονο, γύρω στις 10 το πρωί, να σταματάει με το αυτοκίνητό του στην άκρη της εθνικής οδού και κατόπιν να πέφτει στο κενό.

Έρευνα για την υπόθεση πραγματοποιεί η Ασφάλεια Ρεθύμνου.

Τι συζήτησε η Λ. Κατσέλη με την Τρόικα


Συνεχίζεται το θρίλερ των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά με τις κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται τελικά μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου εργασίας εφαρμογή των ληφθέντων μέτρων θα παρακολουθείται και θα αξιολογείται από την κυβέρνηση και την τρόικα ώστε να υπάρχουν βελτιωτικές ρυθμίσεις εάν και όποτε αυτές χρειασθούν.

Για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος

α) Αναγνωρίστηκε ότι με βάση τις αναλογιστικές μελέτες της κύριας σύνταξης, τα αποτελέσματα είναι θετικά για τη βιωσιμότητα του συστήματος μέχρι το 2060.

β) Συμφωνήθηκε ότι οι πρώτες αναλογιστικές μελέτες για τα επικουρικά ταμεία θα κατατεθούν μέσα στους επόμενους τρείς μήνες. Βάσει των αποτελεσμάτων τους, θα δρομολογηθούν αλλαγές σε όποια Ταμεία χρειασθεί από τις αρχές του 2012 και θα δρομολογηθούν οι περαιτέρω αναγκαίες ενοποιήσεις.

γ) Συζητήθηκε η πορεία ενοποίησης των κλάδων Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων η οποία ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή και η πορεία συγκρότησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥ).

δ) Ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του διαγωνισμού για την υποστήριξη της εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στην πλήρη ανάπτυξή του.

Για τη μεταρρύθμιση στα εργασιακά θέματα

α) Συζητήθηκε η μέχρι σήμερα εφαρμογή του νόμου για τις ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις και η ανάγκη ενημέρωσης των ενδιαφερομένων από τους κοινωνικούς εταίρους για το περιεχόμενο και τον τρόπο εφαρμογής του νέου θεσμού.

β) Ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία της Υπουργού να ζητήσει από τους κοινωνικούς εταίρους προτάσεις για την αναβάθμιση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας και την δημιουργία αντικειμενικών κριτηρίων για την εφαρμογή της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

γ) Ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία της Υπουργού να ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιτάχυνση των δικονομικών διαδικασιών σύστασης συνδικαλιστικών οργανώσεων που σήμερα απαιτεί περίπου οκτώ μήνες.

δ) Συνεχίζεται σε τεχνικό επίπεδο η συνεργασία στο πλαίσιο των αρχών του Ευρωπαϊκού Δικαίου για τη βελτίωση των ρυθμίσεων που αφορούν στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που αποτελούν δεσμεύσεις του Μνημονίου.

Λήστεψαν 85χρονη στο σπίτι της


Ποσό 1.300 ευρώ απέσπασε ένας 40χρονος αθίγγανος από την οικία 85χρονης, κατοίκου Μητρόπολης Καρδίτσας.
Ο άγνωστος αθίγγανος, που εισήλθε στο σπίτι προφασιζόμενος τον πωλητή λευκών ειδών (κουβέρτες, σεντόνια, παπλώματα), ζήτησε από την 85χρονη ένα ποτήρι νερό. Όταν η παθούσα πήγε στην κουζίνα της για να του το προσφέρει, ο δράστης, εκμεταλλευόμενος την απουσία της από το χώρο, αφαίρεσε όλα τα χρήματα που βρήκε εκεί και εξαφανίσθηκε.

Τρεις Αλβανοί λήστεψαν 16χρονο στη Θεσσαλονίκη


Θύμα ληστείας έπεσε ένας 16χρονος μαθητής στις Συκιές Θεσσαλονίκης, όπου τρεις Αλβανοί του απέσπασαν το κινητό τηλέφωνο από τις τσέπες του,2 ευρώ που είχε πάνω του, ενώ φεύγοντας τον υποχρέωσαν να τους δώσει και το μπουφάν που φορούσε.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, οι δύο από τους δράστες διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα.

Διακοπή νερού

Διακοπές θα πραγματοποιηθούν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από την ΕΥΑΘ. Αύριο και μεθαύριο, από τις 8.00 μέχρι τις 14.00 , συνεργεία της ΕΥΑΘ θα πραγματοποιήσουν εργασίες στη συμβολή των οδών Επιμενίδου και Χαβρίου. Εξαιτίας αυτού, με προβλήματα θα γίνει η υδροδότηση στις οδούς Αγίας Σοφίας, Αγίου Δημητρίου, Πλατεία Αντιγονιδών, Δώδεκα Αποστόλων, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, Πλατεία Τερψιθέας, Ακροπόλεως και Αγίας Σοφία

Συνεχίζεται η δίκη


Στη σκιά της προκήρυξης με την οποία η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου- βόμβα στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, επαναλαμβάνεται τη Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των εννέα κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση.

Την ανησυχία του για τα νέα παιδιά, που έχουν κάνει, όπως είπε, επιλογή ζωής τη βία και την κατα-τρομοκράτηση της κοινωνίας, εκφράζει σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Απεργιακό έμφραγμα στην υγεία


Σε απεργία κατεβαίνουν έως και την Τετάρτη οι γιατροί των νοσοκομείων, οι ιδιώτες και οι γιατροί των ασφαλιστικών Ταμείων.

Την απόφαση έλαβαν χθες οι ιατρικοί σύλλογοι σε συνέλευσή τους στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατάληψη.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι καλούν τα μέλη τους που έχουν σύμβαση με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ να μην μετάσχουν στον «απεργοσπαστικό»μηχανισμό του υπουργείου Υγείας, το οποίο τους υποχρεώνει να δέχονται προς εξέταση και συνταγογράφηση ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Ο ΙΣΑ – επισημαίνει – θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος ιατρών μελών του που δε θα τηρήσουν την ιατρική δεοντολογία.

Μάλιστα, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά δήλωσαν στους γιατρούς, ότι δε θα δεχθούν συνταγές για ασφαλισμένους του ΙΚΑ από γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ γιατί θεωρούν ότι υπάρχουν νομικά κενά στην απόφαση του υπουργείου με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πληρωμή τους από τα Ταμεία.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι αναφέρουν ότι για επείγουσες περιπτώσεις συνταγογράφησης, οι ασθενείς μπορούν – χωρίς οικονομική επιβάρυνση – να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς ιατρούς στο χώρο κατάληψης του υπουργείου, στην οδό Αριστοτέλους 17.

Την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, διοργανώνεται συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή.

Από αυτήν την εβδομάδα αρχίζει και η διάθεση ατομικών συνταγολογίων προς τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να βρίσκουν τα ονόματα γιατρών επιφυλακής στην ηλεκτρονική διεύθυνση ika.gr και από την Τρίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 184.

Λουκέτο και σήμερα στα φαρμακεία


Κλειστά θα είναι και αυτή την εβδομάδα τα φαρμακεία. Σε έκτακτη συνεδρίασή του χθες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε παράταση του «λουκέτου» έως και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στη Βουλή.

Τα αιτήματα των φαρμακοποιών σχετίζονται με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, την έκπτωση των φαρμακείων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την απόσταση από μονάδες υγείας για τη λειτουργία φαρμακείου.

Στην Αττική τα φαρμακεία αναμένεται να μείνουν κλειστά και την Πέμπτη.

Ειδικός φρουρός νεκρός στην Καλλιθέα

Νεκρός από πυρά αγνώστων έπεσε 30χρονος ειδικός φρουρός σε αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε στις 3 τη νύχτα στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα είχαν στήσει καρτέρι στους επιβάτες ΙΧ αυτοκινήτου, στην οδό Σόλωνος 83. Από τα πυρά έπεσε νεκρός ο 30χρονος ειδικός φρουρός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και σοβαρά τραυματίας είναι ένας 26χρονος πιθανότατα αλλοδαπός. Στο σημείο βρίσκεται ιατροδικαστής ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί από την ασφάλεια. Η κυκλοφορία στην οδό Σόλωνος έχει αποκατασταθεί.

Ο καιρός σήμερα


Λίγες τοπικές βροχές το πρωί στην Κρήτη προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Μικρή ενίσχυση στα ανατολικά μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος καιρός προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τέσσερα αγγελούδια νεκρά από φωτιά στη Ρώμη


Τέσσερα μικρά παιδιά, ηλικίας από τριών έως πέντε ετών, έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη Ρώμη, μετά από μία φωτιά, που ξέσπασε σε καταυλισμό των Ρομά.

Ο καταυλισμός αυτός είναι κατά μήκος της «Appia Nuova», της οδικής αρτηρίας που συνδέει την πύλη της Ρώμης «Σαν Τζιοβάνι», στα ανατολικά της πρωτεύουσας, με το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσιαμπίνο.

Τα αίτια της φωτιάς, παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εκπαιδευτικοί


Σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι θα προχωρήσουν την Πέμπτη οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ενώ έχουν προγραμματίσει 48ωρη απεργία στις 22 και 23 Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων τόσο των δασκάλων όσο και των καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων υπερψηφίστηκε από τους προέδρους των τοπικών συνδικαλιστικών ενώσεων τους.

Νέα γενική συνέλευση ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Συγχρόνως αποφασίστηκε ενημερωτική εκστρατεία, με θέμα τις «δραματικές» όπως αναφέρουν, επιπτώσεις των οικονομικών μέτρων στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Συνεχίζουν μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι


Να απέχουν από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι, ύστερα από χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που έγινε στη Λάρισα.

Οι δικηγόροι αποφάσισαν να συνεδριάσουν πάλι το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, ενώ την παραμονή δηλ. την Παρασκευή θα διοργανώσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στις 13:00 το μεσημέρι, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Μοιραστείτ

Ο πρώτος νεκρός από Η1Ν1 στη Λαμία


Το πρώτο θύμα από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 είχαμε αργά το βράδυ της Κυριακής, ενώ στη ΜΕΘ νοσηλεύονται ακόμη δυο κρούσματα, μια 36χρονη η οποία είναι πάρα πολύ σοβαρά και ένας 42χρονος.
Τις προηγούμενες ημέρες είχαν νοσηλευτεί στη Μονάδα ακόμα 3 άτομα τα οποία πήραν εξιτήριο. Δυστυχώς πολλά είναι τα κρούσματα, που νοσηλεύονται με συμπτώματα της γρίπης στην παθολογική και πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Λαμίας.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι πέρυσι στη ΜΕΘ Λαμίας είχαν νοσηλευτεί 15 ασθενείς με τον ιό, όλο το χρόνο, οι οποίοι δεν καταγόταν από την περιοχή της Λαμίας, αλλά κυρίως από τη Θεσσαλία. Φέτος δυστυχώς το τελευταίο 10ήμερο έχουν περάσει από την εντατική τουλάχιστον 6 κρούσματα, που αφορούν στην περιοχή της Λαμίας και μάλιστα δεν ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σε όλη τη χώρα έχει σημάνει συναγερμός και ψάχνουν κρεβάτια στις εντατικές. Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας έχει δεχθεί ανάλογα αιτήματα από νοσοκομεία της Λάρισας, του Βόλου και της Χαλκίδας.

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΑ ΜΜΜ



''Χειρόφρενο'' τράβηξαν σήμερα από τις 11:00 έως τις 16:00 τα λεωφορεία, λόγω της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Ακινητοποιημένοι για πάνω από 4 ώρες θα μείνουν αύριο οι συρμοί του Μετρό, του Τραμ και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.
Οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ η στάση εργασίας στο Τραμ θα αρχίζει στις 12 και θα τελειώσει στις 4 το απόγευμα.


Αυτοκτόνησε 18χρονη χήρα


Μια 18χρονη, χήρα ενός από τους δύο Πακιστανούς που σκότωσε Αμερικανός στη Λαχόρη, αυτοκτόνησε, πιστεύοντας ότι ο δράστης θα αφεθεί ελεύθερος επειδή είχε διπλωματική ασυλία. Η νεαρή πέθανε τα ξημερώματα σήμερα στο νοσοκομείο του Φαϊζαλαμπάντ, δήλωσε ο γιατρός Γιασίν Χασμί. Είχε πάρει ποντικοφάρμακο. Τον θάνατό της επιβεβαίωσε και η αστυνομία της πόλης αυτής, 150 χιλιόμετρα από την Λαχόρη.

Ένας Αμερικανός, ο Ρέιμοντ Ντέιβις, ο οποίος σύμφωνα με την Ουάσινγκτον είχε διπλωματικό διαβατήριο και είναι "μέλος του διοικητικού τεχνικού προσωπικού" του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη, κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε στις 27 Ιανουαρίου δύο νεαρούς που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και οι οποίοι, όπως δήλωσε, προσπάθησαν να του επιτεθούν.

Ο Ντέιβις είχε διπλωματικό διαβατήριο, αλλά όχι και άδεια οπλοφορίας, επισήμανε η πακιστανική αστυνομία, η οποία παραδέχτηκε πως τα δύο θύματα οπλοφορούσαν.

Ο θάνατος των δύο νεαρών έχει προκαλέσει έντονα αντι-αμερικανικά αισθήματα ανάμεσα στους Πακιστανούς, οι οποίοι με διαδηλώσεις ζητούν να καταδικαστεί ο δράστης σε θάνατο. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχόρης απαγόρευσε στην κυβέρνηση να παραδώσει τον Ντέιβις στις αμερικανικές αρχές εν αναμονή της δίκης του.

Η 18χρονη είχε τις αισθήσεις της όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δήλωσε μπροστά στις κάμερες της πακιστανικής τηλεόρασης ότι ήταν συντετριμμένη από τις φήμες που ήθελαν τον δολοφόνο του συζύγου της να απελευθερώνεται.

Πέθανε η συγγραφέας Αντρέ Σεντίντ


Η γαλλίδα πεζογράφος και ποιήτρια Αντρέ Σεντίντ, λιβανικής καταγωγής, μητέρα και γιαγιά των τραγουδιστών Λουί Σεντίντ και Ματιέ Σεντίντ , πέθανε χθες το βράδυ στο Παρίσι σε ηλικία 90 ετών.

Η Αντρέ Σεντίντ γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1920 στο Κάιρο. Έργα της, η «Έκτη Ημέρα» (1960) και «Ο Άλλος» (1969), που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο και έγραψε πολλά άλλα έργα εμποτισμένα από το πνεύμα του ανθρωπισμού και εμπνευσμένα από τις διπλές, ανατολικές και γαλλικές καταβολές της.

Η Αντρέ Σεντίντ μεγάλωσε σε λιβανική οικογένεια της Αιγύπτου και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι το 1946.

Εξέδωσε μυθιστορήματα και νουβέλες. Τα ποιήματά της περιλαμβάνονται σε δύο ποιητικές συλλογές «Κείμενα για ένα ποίημα» (1949-1970) και «Ποιήματα για ένα κείμενο» (1970-1991). Έγραψε πολλά βιβλία για παιδιά, θεατρικά έργα και στίχους για τον γιο της Λουί και τον εγγονό της Ματιέ.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο του Χρυσού Αετού για την Ποίηση (1972), το βραβείο Γκονκούρ (1979) για «Το σώμα και ο χρόνος», ενώ τής έχει απονεμηθεί το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στη Γαλλία

ΔΝΤ: Δεν θα φύγουν ποτέ...


Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποκαλύπτει ότι η συζήτηση που γίνεται στην Ε.Ε. αφορά την επιμήκυνση αποπληρωμής όχι μόνο του δανείου των 110 δισ. ευρώ αλλά του συνόλου του ελληνικού χρέους και επισημαίνει ότι χρειάζεται παράλληλα αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού.

Στη συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, ο Π. Ρουμελιώτης τονίζει ότι τα μέτρα του μνημονίου δεν επιβλήθηκαν, αλλά είναι εισηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Μάλιστα ερωτηθείς για το πότε θα φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα; Απαντάει απλά «Ποτέ». Οι αυστηροί έλεγχοι όμως θα συνεχιστούν όχι έως το 2013, αλλά μέχρι την αποπληρωμή του δανείου, το 2018.

Αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο τον Ιανουάριο


Αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου τον Ιανουάριο και έφθασε το 51,6%, έναντι 50,4% τον Δεκέμβριο και 48,9% τον Ιανουάριο του 2010.

Οι Έλληνες επενδυτές στις 31/1/2011 κατείχαν το 47,2% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο ΧΑ, έναντι 48,2% τον Δεκέμβριο.

Τον Ιανουάριο οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εισροές της τάξεως των 103,3 εκατ. ευρώ. Οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές, με εκροές κεφαλαίων ύψους 90,33 εκατ. ευρώ.

Οι ξένοι επενδυτές πραγματοποίησαν το 48% των συναλλαγών (τον Δεκέμβριο 2010 πραγματοποίησαν το 46,5% και τον Ιανουάριο 2010 το 55%). Οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές πραγματοποίησαν το 28,4% των συναλλαγών (τον Δεκέμβριο 2010 το 29,1% των συναλλαγών).

Η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ στις 31/1/2011 υπολογίστηκε στα 59,5 δισ. ευρώ. Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του Δεκεμβρίου 2010 που ήταν 54,3 δισ., σημειώθηκε αύξηση 9,5% ενώ συγκρινόμενη με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του Ιανουαρίου 2010 (78,2 δισ.), σημειώθηκε μείωση 24%.

Αντίστοιχα, η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ήταν 112,3 εκατ., αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη του Δεκεμβρίου 2010 (75,4 εκατ.) αλλά μειωμένη της αντίστοιχης του Ιανουαρίου 2010 (230,4 εκατ.).

Ο αριθμός των ενεργών μερίδων ανήλθε στις 71.601 έναντι 34.994 κατά τον προηγούμενο μήνα (Ιανουάριος 2010: 63.340). Τον Ιανουάριο 2011 δημιουργήθηκαν 3.497 νέες μερίδες επενδυτών, έναντι 1.872 νέων μερίδων τον προηγούμενο μήνα.