Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Αυξήσεις "φωτιά" στα διόδια


Με νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν στις αυξήσεις των διοδίων που θα επιβληθούν από τα μεσάνυχτα στην εθνική Αθηνών Καλαμάτας.

Στο Σπαθοβούνι οι οδηγοί θα πληρώνουν για:
Τα δίκυκλα 1,70 ευρώ
Τα ΙΧ 2,40 ευρώ
Τα μεσαία φορτηγά 6,20 ευρώ
Τα μεγάλα 8,70 ευρώ.

Στην Νεστάνη οι τιμές θα είναι:
Τα δίκυκλα 1,60
Τα Ι.Χ 2,30
Τα μικρά φορτηγά 5,90
Τα μεγάλα φορτηγά  8,20

Στα διόδια Ασέας οι τιμές θα είναι:


Δίκυκλα 1,30
Ι.Χ 1,90
Μικρά φορτηγά 4,80
Μεγάλα φορτηγά 6,70.

Στα διόδια της Ελευσίνας τα δίκυκλα θα πληρώνουν 2,20 τα ΙΧ 3,10 τα μεσαία φορτηγά 7,90 και τα μεγάλα φορτηγά 11.
Αντίστοιχες θα είναι οι τιμές στα διόδια του Ισθμού στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια του Ζευγολατιού στο ρεύμα προς Πάτρα και το Ρίο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Έξι θάνατοι από τον ιό Η1Ν1 έχουν σημειωθεί στη χώρα μας ως και τις 24 Ιανουαρίου ενώ ακόμη 37 άνθρωποι έχουν  νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από την νέα γρίπη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.


Ως κύρια μέτρα δημόσιας υγείας, για την αντιμετώπιση της εποχικής έξαρσης της γρίπης, συστήνονται:

1. Η τήρηση των μέτρων αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών.

2. Η σωστή χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, η οποία πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν συντομότερα, με απλή ιατρική συνταγή και χωρίς να αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. www.keelpno.gr).

3. Η συνέχιση του εμβολιασμού έναντι της γρίπης των ευπαθών ομάδων, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς και ιδιαιτέρως του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κύριο στόχο την προστασία των ασθενών τους.

4. Η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων καθώς και η επιδημιολογική καταγραφή των απουσιών δεν κρίνονται σκόπιμη.

5. Εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επί των θεμάτων που αφορούν την εποχική γρίπη ορίζονται ο Καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος Τσακρής και ο Επίκουρος Καθηγητής Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Λοιμωξιολόγος ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Σωτήρης Τσιόδρας.
Στη χορήγηση φαρμάκων σε ανήμπορους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων- αρχικά του Πειραιά- προχωρά το υπουργείο Υγείας, ως απάντηση στο κλείσιμο των φαρμακείων, αλλά και στην άρνηση των φαρμακοποιών να δέχονται συνταγές ασφαλισμένων από Ταμεία που τους οφείλουν.



Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν στη γενική τους συνέλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα προμηθευτούν 89 ακριβά φάρμακα και άλλα 300 από τη φαρμακαποθήκη του ΙΚΑ.

Οι ώρες λειτουργίας τους θα είναι 10 πμ - 3 μμ.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας διαπίστωσε ότι στον Πειραιά από τα περίπου 500 φαρμακεία διημερεύουν μόνο 16.

Απεργία πείνας από μετανάστες....

Με αίτημα τη "νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/μεταναστριών και τα ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Ελληνες εργαζόμενους/εργαζόμενες" 250 οικονομικοί μετανάστες στην Αθήνα και άλλοι50 στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν απεργία πείνας. Προέρχονται στη συντριπτική τους πλειονότητα από αραβόφωνες χώρες της Βόρειας Αφρικής και εργάζονται ως επί το πλείστον σε αγροτικές δουλειές και σε οικοδομές. Διαμαρτύρονται ότι ζουν "στο σκοτάδι της παρανομίας, σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης της εργασίας τους".Οι περισσότεροι έφθασαν στην Αθήνα από την Κρήτη και προσδοκούν ότι θα έχουν την υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή και άλλων οικονομικών μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στην Αθήνα. Αντιρατσιστικές οργανώσεις και εθελοντές Ελληνες βρίσκονται στο πλευρό τους για την καλύτερη διοργάνωση του χώρου διαμονής τους και την υγειονομική τους περίθαλψη.
Οι 250 που ξεκινούν την απεργία πείνας στην Αθήνα θα διαμείνουν στο παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής, με είσοδο από τη Σόλωνος, ώστε να μην τίθεται ζήτημα παρακώλυσης των φοιτητών στην παρακολούθηση των μαθημάτων τους, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο δεν χρησιμοποιείται πλέον για τις ανάγκες της Σχολής.