Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τα πολεμικά ελλιμενίστηκαν σε συριακό λιμάνι


Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία, τα πρώτα που εισήλθαν στη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ από το 1979, ελλιμενίστηκαν σήμερα στο συριακό λιμάνι της Λατάκειας, έγινε γνωστό από ιρανικές πηγές στη Δαμασκό. "Τα δύο ιρανικά πλοία έδεσαν" στο συριακό λιμάνι της Λατάκειας, στις ακτές της Συρίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο συριακή πηγή χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Με την ευκαιρία αυτή, ο αρχηγός του ιρανικού πολεμικού ναυτικού, ναύαρχος Χαμπιμπολάχ Σαγιαρί, έφτασε στη Δαμασκό τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Θα παραστεί την Παρασκευή το απόγευμα σε δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στη Λατάκεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

"Το σιωνιστικό καθεστώς μπορεί να έχει ανησυχίες (...) αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τα σχέδιά μας, χωρίς να ανησυχούμε για το καθεστώς αυτό, και σε συντονισμό με τις φιλικές χώρες στην περιοχή", δήλωσε ο ναύαρχος Σαγιαρί σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA.

Η επίσκεψη των δύο πλοίων έκανε το ισραηλινό ναυτικό να αυξήσει το επίπεδο συναγερμού του, ενώ οι ΗΠΑ κάλεσαν (τα πλοία) να συμμορφωθούν προς το διεθνές δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: