Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Οι φωτογραφίες των 4 Τούρκων συλληφθέντων



Φωτογραφίες των τεσσάρων Τούρκων υπηκόων, κουρδικής καταγωγής, που φέρονται ως μέλη της ένοπλης οργάνωσης στην Τουρκία, DHKP-C, οι οποίοι συνελήφθησαν στη γιάφκα της οδού Γενναδίου στου Γκύζη, έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.


Επίσης στη δημοσιότητα δίνονται τα στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων συλληφθέντων, τα οποία όμως είναι πλαστά, εκτός από του μεγαλύτερου της ομάδας, που καταζητείτο από τις ελληνικές αρχές, για την έκρηξη στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, του οποίου ταυτοποιήθηκαν τα πραγματικά στοιχεία σχεδόν από την αρχή της σύλληψής του.

Πρόκειται για τον Χουσεϊν Τεκίν, 53 ετών, ο οποίος έμενε στην Ελλάδα με πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο, με τα στοιχεία Πέταρ Πετρόφ, 49 ετών.

Οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν επιβεβαιώσει επίσης ότι ο ένας ακόμα είναι ο καταζητούμενος με ερυθρά αγγελία των τουρκικών αρχών, για συμμετοχή στη δολοφονία του ιδιοκτήτη της Toyota στην Τουρκία, τον Ιανουάριο του 1996, με την σύλληψη του οποίου ασχολούνται εκτενώς και οι τουρκικές εφημερίδες.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει επισήμως η ταυτοποίηση των στοιχείων, τόσο του συγκεκριμένου, όσο και των δύο νεότερων μελών της οργάνωσης, γι' αυτό οι αρμόδιοι αξιωματικοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους μέχρι την τελική επιβεβαίωση.

Ο συγκεκριμένος καταζητούμενος, δήλωσε τα στοιχεία Τσεκίν Μπαγίρ, 41 ετών, ενώ οι άλλοι δύο έμεναν στην Ελλάδα με τα επίσης πλαστά στοιχεία, Μουράτ Κορκούτ, 33 ετών και Μπιλγκεχάν Καρράτ, 25 ετών.

Το DNA του Χουσεϊν Τεκίν και του Τσενγκίζ Μπαγίρ, ανιχνεύτηκε σε ένα από τα υποπολυβόλα, ενώ επίσης το αποτύπωμα του Μπεγίρ βρέθηκε στο καλάσνικοφ, που κατασχέθηκαν εκτός των άλλων στην γιάφκα του Γκύζη.

Επιπλέον, σε ένα από τα πιστόλια και γεμιστήρα, που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Γενναδίου ανιχνεύτηκε , το DNA του 34χρονου Κούρδου, που είχε συλληφθεί στην υπόθεση της μεταφοράς όπλων με φουσκωτό σκάφος, που «πιάστηκε» στη Χίο, γεγονός που προστίθεται στα άλλα ευρήματα, τα οποία αποδεικνύουν την σχέση των δύο υποθέσεων.

Οι φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων, όπως διευκρινίζεται από την ΕΛ.ΑΣ, δίνονται στην δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία σχετικά με τις κινήσεις τους στην Ελλάδα και την ανεύρεση τυχόν και άλλων κρησφύγετων που πιθανόν νοίκιαζαν στην Αθήνα ή άλλη πόλη της Ελλάδας.

Για τον λόγο αυτό η Αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες που γνωρίζουν κάτι, να επικοινωνήσουν στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με την διαβεβαίωση ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των τεσσάρων Τούρκων υπηκόων, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις βαρύτατες κατηγορίες της:

α) συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής όπλων, εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατικής οργάνωσης, τελεσθείσα από κοινού,

β) τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, μηχανισμών, βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και σε άνθρωπο, τελεσθείσα από κοινού,

γ) τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων διακεκριμένης κατοχής πολεμικού τυφεκίου, πολυβόλων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεση τους σε τρίτους για τη διάπραξη κακουργήματος ή τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, τελεσθείσα από κοινού,


δ) πλαστογραφίας κατ' εξακολούθηση τελεσθείσα από κοινού και ε) παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: