Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Προσωρινό "λουκέτο" στην ΕΡΤ βάζει το Μαξίμου;

Σχέδιο για προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και επανασύστασή της λίγες εβδομάδες αργότερα με μειωμένο προσωπικό κατά 50% επεξεργάζεται το Μαξίμου σύμφωνα με πληροφορίες, πράγμα που προκαλεί νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, μετά το προσωρινό λουκέτο θα συσταθεί νέος κρατικός φορέας ραδιοτηλεόρασης με λιγότερο προσωπικό, ενώ μειωμένο κατά 50% θα είναι και το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες μέσω της ΔΕΗ. Στο σχέδιο αναδιάρθρωσης περιλαμβάνεται και κλείσιμο καναλιών.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με τα σχέδια αυτά και ότι το ζήτημα θα τεθεί στην ερχόμενη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με Τα Νέα πάντως η απόφαση είναι ειλημμένη και από την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ θα προκύψει μεγάλος αριθμός από τις 2.000 απολύσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε η κυβέρνηση και οι οποίες θα γίνουν ως τον Σεπτέμβρη.

Κυβερνητικές πηγές που μιλούν στην εφημερίδα αναφέρουν πως εντός των ημερών θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για σύμβουλο που θα εκπονήσει το σχέδιο εξυγίανσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: