Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ανταλλαγές ενστόλων στο πλαίσιο της κινητικότητας;

 Λύσεις που εξαντλούν τα όρια της... εφευρετικότητας εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων τον Ιούνιο, καθώς στο τραπέζι βρίσκονται και μετακινήσεις μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, υπουργοί θα κληθούν από το Μαξίμου τις ερχόμενες ημέρες προκειμένου να εξεταστούν τα περιθώρια κινητικότητας υπαλλήλων μεταξύ υπουργείων με ομοειδή χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το εγχείρημα θα είναι πιο εύκολο στην περίπτωση υπουργείων όπως το Εσωτερικών και το Παιδείας επί παραδείγματι, αφού η μετάταξη ενός γυμναστή από ένα σχολείο σε έναν δήμο είναι σχετικά "φυσιολογική" καθώς θα αφορά το ίδιο αντικείμενο.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για την περίπτωση υπουργείων όπως το Άμυνας και το Προστασίας του Πολίτη για παράδειγμα, για τα οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξετάζεται οικειοθελής μετάταξης προσωπικού π.χ. από το Λιμενικό Σώμα ή ακόμη και τον Στρατό προς την Ελληνική Αστυνομία και τούμπαλιν.


Η υλοποίηση μίας τέτοιας πρότασης θα βοηθήσει ώστε να καλυφθούν υπηρεσιακά κενά, αλλά έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας λόγω των διαφορετικών εργασιακών αντικειμένων, εμπειρίας και συνθηκών δουλειάς, αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: