Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται και για σήμερα Τρίτη στη χώρα, από τις απογευματινές ώρες. Το ίδιο σκηνικό του καιρού θα επικρατήσει και στην Αττική όπου από το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.


Σε κανονικά επίπεδα για την εποχή η θερμοκρασία.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Σε Μακεδονία και Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στην Ήπειρο.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις βορειότερες περιοχές. Τα φαινόμενα στην ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε  λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί καταιγίδα μετά το απόγευμα.

Στην Αττική θα έχουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Για αύριο Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα εκτός από τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες όπου τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις βραδινές ώρες.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: