Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Τα... άπαντα του Μέσι


Το 2012 ήταν για πολλούς η χρονιά του Λιονέλ Μέσι.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα «έγραψε ιστορία» με τα 91 γκολ που πέτυχε, καθώς «έσπασε» το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ για τα περισσότερα γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος.

Ο Αργεντίνος σκόραρε σχεδόν με κάθε δυνατό τρόπο και η Μπαρτσελόνα έφτιαξε ένα κατατοπιστικότατο γράφημα το οποίο και ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της, το οποίο δείχνει πώς ακριβώς, πού και με τη βοήθεια ποιού έφτασε ο παίκτης της στο ασύλληπτο αυτό ρεκόρ.

Από το γράφημα είναι σαφές ότι το αριστερό πόδι του Μέσι είναι «φαρμάκι», καθώς με αυτό πέτυχε τα 80 (!) γκολ του. Με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 8 φορές, ενώ λόγω του ύψους του κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά μόλις σε 3 περιπτώσεις.

Τα 79 τέρματά του τα πέτυχε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ στα υπόλοιπα 12 φορούσε τη φανέλα με το εθνόσημο.

Όπως είναι φυσικό, τα περισσότερα γκολ του ήταν στο πρωτάθλημα (59), ενώ ακολούθησε το Champions League (13), τα διεθνή φιλικά (7), το Παγκόσμιο Κύπελλο (5), το Copa del Rey (5) και το ισπανικό Σούπερ Καπ (2).

Πιο δημοφιλή «θύματά» του ήταν η Μάλαγα και η Μπάγερ Λεβερκούζεν, οι παίκτες των οποίων τον είδαν να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα τους από 6 φορές, με την «αιώνια» αντίπαλο, Ρεάλ Μαδρίτης, να δέχεται 4 τέρματα από τον Αργεντίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: