Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Αποθήκη παρεμπορίου μέσα στην ΑΣΟΕΕ


Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), στην οδό Πατησίων, για την σύλληψη αλλοδαπών μικροπωλητών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παραεμπορίου στην περιοχή.



Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επιχείρησης έγιναν 16 προσαγωγές αλλοδαπών μικροπωλητών και κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παραεμπορίου.

Κάποιοι από τους μικροπωλητές, όμως, κατέφυγαν μέσα στο κτίριο του πανεπιστημίου, όπου εισήλθαν δυνάμεις της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα.

Μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου οι άνδρες της Αστυνομίας, εκτός από αποθήκες με προϊόντα παρεμπορίου, εντόπισαν και "υλικά μάχης" των αντιεξουσιαστών (μπουκάλια, κράνη, ξύλινα ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κ.λπ).

Όπως έγινε γνωστό από την ΓΑΔΑ, σε χώρους της σχολής, επιμελώς κρυμμένοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 μεγάλοι σάκοι με προϊόντα παραεμπορίου.

Επίσης, μέσα στην σχολή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, 17 κράνη, 40 κοντάρια- βέργες, 50 μπουκάλια και ένας πλήρης ραδιοφωνικός σταθμός.



Επιχείρηση- σκούπα εναντίον του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε και στο σταθμό του Μετρό Αγίου Δημητρίου.

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

"Ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, και ενώ τα Πανεπιστήμια δεν λειτουργούν, η κυβέρνηση, με τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς ψάχνει αφορμές για να επιτεθεί στους πολιτικούς χώρους που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό του πανεπιστήμιου, παραβιάζοντας το άσυλο με πρόσχημα την δήθεν πάταξη του παρεμπορίου.

Ο κ. Δένδιας συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε κάθε συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας που δεν ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ με πρωταγωνιστές δυνάμεις της αστυνομίας, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι εισέβαλαν στο κτίριο και κάνανε «φύλο και φτερό» γραφεία φοιτητικών νεολαιών, απειλώντας με προσαγωγές .Πρόκειται για μια ακόμα ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο άσυλο, στη δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων".

Φωτογραφίες από τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου:



Δεν υπάρχουν σχόλια: