Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Προφυλακιστέος ο 27χρονος δολοφόνος της 34χρονης


Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτική και εισαγγελέα ο 27χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό, τη δολοφονία και τον εμπρησμό της 34χρονης κοπέλας.



Ο μεγάλος αριθμός συγκεντρωμένων πολιτών και η εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε, με συνθήματα εναντίον του κατηγορούμενου έξω από το δικαστικό μέγαρο, καθυστέρησε για αρκετή ώρα την μεταγωγή του από το δικαστικό μέγαρο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Τελικά, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν με μια γρήγορη και αιφνιδιαστική επιχείρηση να τον απομακρύνουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεντρωθέντες να εξαγριωθούν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, με κατάληξη έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν από τους αστυνομικούς να παραδώσουν τον κατηγορούμενο στον κόσμο.

Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, Γιώργος Γκοδοσίδης, χρειάστηκε αρκετές φορές να βγει στο προαύλιο του αστυνομικού μεγάρου προκειμένου να τους ηρεμήσει και να τους συμβουλεύσει να διαλυθούν.

Να σημειωθεί, ότι κανένας δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, που βαρύνεται με τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού, της ληστείας, του ξυλοδαρμού και του εμπρησμού.

Πώς η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στην εξιχνίαση


Το παλαμικό του αποτύπωμα που βρέθηκε σε σταθμευμένο όχημα στην πυλωτή της οικοδομής που σημειώθηκε το φρικιαστικό έγκλημα, καθώς και το δακτυλικό του αποτύπωμα που εντοπίστηκε σε μια από τις δύο μηχανές που τυλίχθηκαν στις φλόγες πρόδωσαν τον 27χρόνο στυγνό δολοφόνο που στέρησε με απίστευτο μένος τη ζωή από την 34χρόνη.

Ο 27χρόνος προσήχθη στο τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης απογευματινές ώρες της Πέμπτης, ενώ ο ίδιος είχε βεβαρημένο ιστορικό για αντίστοιχες εγκληματικές ενέργειες καθώς είχε προφυλακιστεί για απόπειρα βιασμού πριν από έναν περίπου χρόνου.

Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του, ενώ ακολούθησε έρευνα στην οικία του η οποία  βρίσκεται μόλις μερικά τετράγωνα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος, όπου και εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο της αδικοχαμένης κοπέλας.

Όπως επισημάνθηκε από πλευράς του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης, Γιώργου Γκοδοσίδη, ο 27χρόνος, που γνώριζε εξ αποστάσεως την 34χρόνη, είδε τις δύο φίλες που επέστρεφαν από τη νυχτερινή του διασκέδαση λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.

Μόλις αυτές χώρισαν ακολούθησε την 34χρονή, στην οποία επιτέθηκε, τη βίασε, την κακοποίησε με αδικαιολόγητο σθένος και οργή, ενώ στην προσπάθεια του να καλύψει τα ίχνη του, την έκαψε ζωντανή περιλούζοντας την με βενζίνη.

Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα έχει συγκλονίσει τη χώρα, ενώ τα κίνητρα του δράστη ήταν σεξουαλικά.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοολούχων ουσιών.

Οι Αστυνομικές Αρχές κατάφεραν μέσα σε λιγότερο από 24ώρες να εξιχνιάσουν το έγκλημα και να φτάσουν στον δράστη

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας είναι γνωστός έμπορος ξηρών καρπών και παραδοσιακών γλυκισμάτων στην παλιά πόλη της Ξάνθης.

Κηδεύτηκε η 34χρονη

Το μεσημέρι μέσα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης παρουσία των τοπικών αρχών της Ξάνθης και εκατοντάδων πολιτών έγινε η κηδεία της άτυχης κοπέλας.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό της τους Θεού Σοφίας και οι συγκεντρωμένοι αποχαιρέτησαν την 34χρονη με παρατεταμένα χειροκροτήματα...

Στο μεταξύ, το ένα μετά το άλλο σωματεία, σύλλογοι και φορείς εκφράζουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά τους προς την οικογένεια της άτυχης κοπέλας που φέτος τις γιορτές ζει ένα πραγματικό δράμα, ενώ την ίδια ώρα καταδικάζουν την πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια του 27χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: