Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Έφυγες από κοντά μας τόσο ξαφνικά …

Σαν σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας δικός μας άνθρωπος, ο Χριστόδουλός μας… Ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος (17 Ιανουαρίου 1939 - 28 Ιανουαρίου 2008) γεννήθηκε στην Ξάνθη.

Διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος για σχεδόν δέκα χρόνια, από το 1998 ως το θάνατό του το 2008. Στα πρώτα χρόνια της θητείας του απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα λόγω του ότι προωθούσε το λεγόμενο "άνοιγμα της Εκκλησίας προς την κοινωνία" και λόγω της διαμάχης του με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο ζήτημα των ταυτοτήτων.
Ο Χριστόδουλός μας είχε έναν άλλον τρόπο επικοινωνίας με τους νέους ανθρώπους… Η επικοινωνιακή προσπάθεια ανοίγματος προς την νεολαία του Χριστόδουλου έγινε με διάφορους τρόπους από δημόσιο βήμα, για παράδειγμα απευθυνόμενους στους νέους συνήθιζε να λέει Ελάτε στην Εκκλησία όπως είστε, με το τζην, με το σκουλαρίκι. Είπε την έκφραση κι εγώ σας πάω', αφού ισχυρίστηκε ότι άκουσε τη φράση τον Χριστόδουλο τον πάω σε καφετέρια. Τέλος, σε μία από τις επισκέψεις του σε σχολεία παρότρυνε τους μαθητές ότι για να αλλάξουμε τον κόσμο πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς.
Αυτός λοιπών ο άνθρωπος πάνω απ’ όλα και μετά Αρχιεπίσκοπο ήταν ο μόνος άνθρωπος ο οποίος ήρθε κοντά σε απλό κόσμο, μα πάνω απ’ όλα είχε τον δικό του τρόπο επικοινωνίας με τα παιδία και την νέα γενιά …
Αν ήσουν εδώ δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα, αν ήσουν κοντά μας δεν θα ήταν έτσι η χώρα μας, η Ελλάδα μας, αλλά κάποιοι δεν σε ήθελαν κοντά τους και σε «έφαγαν», ναι σε «έφαγαν» …. Το έργο του μεγάλο αλλά ..   Έφυγες νωρίς …


Τέτα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: