Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ο Τσίπρας δεν πάει στη νέα σύσκεψη


Από αδιέξοδο σε αδιέξοδο καταλήγουν οι προσπάθειες Παπούλια για την εξεύρεση μίας συναινετικής λύσης και το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Μετά τις συναντήσεις της Κυριακής, οι οποίες απέβησαν άκαρπες, καθώς όλες οι πλευρές έμειναν πιστές στις θέσεις τους, ο Κ. Παπούλιας κάλεσε σε νέα σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας, με τη συμμετοχή Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου και Κουβέλη.



Ο Αλ. Τσίπρας, ωστόσο, δεν πρόκειται να παραστεί ως έκφραση έντονης δυσφορίας, καθώς -όπως ανέφεραν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ- από πουθενά δεν προκύπτει σύγκλιση θέσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.   

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι "η κίνηση Παπούλια δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεων του, τις οποίες με απόλυτη σαφήνεια διατύπωσε με τη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση του μεσημεριού".

Μετά από αυτή την εξέλιξη, άγνωστο παραμένει κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, και εν γένει οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης. Όλες οι ενδείξεις, πάντως, κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η προσφυγή στις κάλπες καθίσταται αναπόφευκτη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι αφού ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις τα πρακτικά από τις συναντήσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Προεδρίας.

Οι κυριακάτικες συναντήσεις

Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος προήδρευσε το μεσημέρι της Κυριακής 90λεπτης σύσκεψης με τους αρχηγούς των τριών μεγαλύτερων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), το απόγευμα συνάντησε διαδοχικά τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένο, τη γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχολολιάκο και, τέλος, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: