Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Κίνδυνος λουκέτου στο "Παίδων" Πεντέλης

Συγκέντρωση και παράσταση στη Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αττικόν», ενώ κινητοποιήσεις
προγραμματίζουν και οι γιατροί στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών σχεδόν δύο ετών. Αν δεν πληρωθούν, σταματούν τις εφημερίες.

Στην πρώτη περίπτωση, γιατροί και εργαζόμενοι στο «Αττικόν» μαζί με ασθενείς και φορείς της περιοχής, διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού και υγειονομικού υλικού καθώς και την «απαξίωση», όπως αναφέρουν «των ασθενών στα ράντζα».

Όσον αφορά την κατάσταση στο Παίδων Πεντέλης, σε ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος, αναφέρει πως «οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους για 22 μήνες».

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου έχει δώσει τελεσίγραφο στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ομόφωνα αποφάσισε την κατάρτιση προγραμμάτων εφημεριών του Μαρτίου από όλα τα τμήματα του νοσοκομείου μέχρι και χθες Κυριακή και την απόσυρση όσων τμημάτων έχουν δώσει προγράμματα εφημεριών για όλο τον μήνα Μάρτιο.

Η Γενική Συνέλευση ζητά την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για τις ασφαλείς εφημερίες όλου του έτους 2014, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του Δεκεμβρίου 2013 και των παράνομων περικοπών που έγιναν τον Μάιο και τον Αύγουστο του 2013, τις δεδουλευμένες υπερβάσεις έξι μηνών του έτους 2012, καθώς και τις δεδουλευμένες υπερβάσεις για όλο το 2013.


Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι τη Δευτέρα (17/3) με ευθύνη της Διοίκησης αφενός δεν θα υπάρχουν προγράμματα εφημεριών στο νοσοκομείο και αφετέρου θα αρχίσουν κινητοποιήσεις με κλείσιμο των τακτικών, των πρωινών και των απογευματινών εξωτερικών ιατρείων, κλείσιμο των γενικών εφημεριών, επίσχεση εργασίας κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: