Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Άνθρωποι βρέθηκαν πεταμένοι στο δρόμο

 Τριτοκοσμικές εικόνες ανθρώπινης δυστυχίας στη Λαμία, όπου δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι - πρόκειται για αδέλφια σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο - βρέθηκαν να ζουν στο δρόμο. Βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση, τρέμοντας από το κρύο και αδύναμοι να σταθούν στα πόδια τους.


Τα δύο αδέλφια, σύμφωνα με το Lamiareport, εντοπίστηκαν από γείτονες δίπλα στο εγκαταλειμμένο "σπίτι" τους. Εκεί ζούσαν για πολλά χρόνια χωρίς ρεύμα, χωρίς τουαλέτα, με ένα βουνό από σκουπίδια, μαζί με τα ποντίκια και τις γάτες.

Πριν από δυο μήνες με παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Νικήτα Θεολογίτη,το σπίτι σφραγίστηκε και τα δυο ηλικιωμένα αδέλφια μεταφέρθηκαν σε ίδρυμα στην Αθήνα.

Όμως τώρα τα δυο αδέλφια βρέθηκαν ξανά κοντά στην τρώγλη που έμεναν. Οι γείτονες όταν τους είδαν έπαθαν σοκ. Κάποιοι από αυτούς τους έδωσαν νερό, φαγητό, παπούτσια, και τους σκέπασαν με κουβέρτες.

"Τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι θα πεθάνουν αν μείνουν έξω στο δρόμο. Το σπίτι δεν κατοικείται είναι γεμάτο σκουπίδια. Πως είναι δυνατόν να τους άφησαν πάλι στο δρόμο; Υπάρχει κράτος - πρόνοια; ", έλεγε εξοργισμένος ένας από τους γείτονες στο LamiaReport.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο που μίλησε μαζί τους, είπαν ότι τους είχαν στο "Δαφνί", ότι τους έδωσαν εξιτήριο και ότι ήρθαν με το λεωφορείο από Αθήνα και βρέθηκαν στο δρόμο. Η αστυνομία κάλεσε το ΕΚΑΒ και τα δυο αδέλφια διακομίσθηκαν προσωρινά στο νοσοκομείο Λαμίας.


Ωστόσο για την τύχη τους δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: