Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

"Πολιορκία" στο ΥΠΟΙΚ για τις απολύσεις

Ένταση έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες, διαδηλώνουν κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν οι καθαρίστριες τα μέλη της τρόικας που συναντώνται με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν μέλη της ΟΛΜΕ προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, καθώς έγινε χρήση χημικών και 17 προσαγωγές.

Στη συνάντηση μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και των μελών της τρόικας, αναμένεται να οριστικοποιηθούν 11.500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους.

Η ένταση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, νωρίς το πρωί, προκλήθηκε όταν μέλη της ΟΛΜΕ που επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο αντιμετωπίστηκαν από τα ΜΑΤ και ακολούθησε ρίψη χημικών.  Ακολούθησε ένταση και η Αστυνομία έκανε 17 προσαγωγές (17 καθηγητών και ενός σχολικού φύλακα).

Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ από τη ΓΑΔΑ ανέφερε ότι πραγματοποιούσαν μία ειρηνική διαμαρτυρία και ότι διαδήλωναν στο πεζοδρόμιο, χωρίς να παρακωλύουν την συγκοινωνία - δηλαδή δεν προσήχθησαν για παρακώλυση.

"Έχει καταλυθεί η Δημοκρατία, ούτε στο πεζοδρόμιο δεν μας επέτρεψαν να διαδηλώσουμε" ανέφερε και πόσθεσε ότι δεν τους έχουν ενημερώσει με ποια κατηγορία τους έχουν προσάγει.

Επιπλέον είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους και υποστήριξε ότι με το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας στην εκπαίδευση, οδηγούνται σε απόλυση 400 εκπαιδευτικοί.

"Δεν ενδιαφέρονται είμαστε νούμερα προς απόλυση" τόνισε ο κ. Κοτσυφάκης.

Σημειώνεται ότι μία καθηγήτρια που μίλησε στον ΣΚΑΪ κατήγγειλε πως τα ΜΑΤ χτύπησαν ηλικιωμένο καθηγητή και ότι εμπόδισαν τους συναδέλφους τους, να τους προσφέρουν νερό. "Είναι ο γονιός τους, είναι τα παιδιά μας. Αυτό πρέπει να το θυμούνται" ανέφερε η καθηγήτρια.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: