Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

5 συμβουλές για δροσερή αναπνοή!

Είσαι το πρωί στο λεωφορείο και βρίσκεις έναν γνωστό σου. Και όπως είναι φυσικό πας να του μιλήσεις. Και όταν ανοίγεις το στόμα σου, παρατηρείς περίεργες εκφράσεις στο πρόσωπό του (δυσανασχετεί ο κακόμοιρος) και μια τάση απομάκρυνσης από εσένα. Όχι, δεν φταίνε αυτά που λες. Η κακή αναπνοή σου είναι αυτή που απομακρύνει τον άνθρωπο, ο οποίος στην προσπάθειά του να μη μυρίζει την ανάσα σου, κοντεύει να πάθει ασφυξία μέχρι να κατέβαιτε στην στάση.

Η δυσοσμία του στόματος είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και προκαλείται από διάφορους παράγοντες όπως οι τροφές, το αλκοόλ και το τσιγάρο. Η παρακάτω λίστα που ακολουθεί καλύπτει ορισμένες από τις πιο κοινές αιτίες που προκαλούν κακή αναπνοή. Διαβάστε τις πέντε παρατιθέμενες συμβουλές, και αποκτήστε ξανά δροσερή αναπνοή! Για να μπορείτε να μιλήσετε και φιλήσετε άφοβα!
1. Βούρτσισμα και οδοντικό νήμα.
Το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις την συσσώρευση πλάκας που είναι μια από τις κυριότερες αιτίες της κακής αναπνοής. Η διάρκεια ενός βουρτσίσματος πρέπει να είναι περίπου δύο λεπτά. Να πλένεις λοιπόν τα δόντια σου πάντα με προσοχή και ποτέ βιαστικά, μετά από κάθε γεύμα (δύο με τρεις φορές την μέρα) και απαραίτητα πριν την ώρα του ύπνου!
2. Καθάρισε τη γλώσσα σου.
Σύμφωνα με έρευνες το 80 με 90% της δυσοσμίας του στόματος σχετίζεται με τη γλώσσα και αυτό γιατί τα βακτήρια στη γλώσσα προκαλούν δύσοσμες ενώσεις και λιπαρά οξέα. Επομένως, μαζί με τα δόντια, επιβάλλεται να καθαρίζεις καλά και τη γλώσσα σου. Είναι λίγο γαργαλιστικό και πολλοί το αποφεύγουν, όμως είναι απαραίτητο για την σωστή υγιεινή του στόματός μας.
3. Περιοδοντική νόσος.
Η περιοδοντική νόσος είναι μια αιτία που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δυσοσμία του στόματος. Τα βακτήρια που αναπτύσσονται στις παρυφές των ούλων είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι προκαλούν μια έντονη και συνάμα δυσάρεστη μυρωδιά. Η στοματική υγιεινή και τα στοματικά διαλύματα είναι ένας καλός τρόπος πρόληψης.
4. Ξηροστομία.
Η ξηροστομία προκαλείται όταν οι σιαλογόνοι αδένες του στόματος, που παράγουν σάλιο, δεν λειτουργούν ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη σάλιου στο στόμα. Αυτό έχει ως συνέπεια να σχηματιστεί τερηδόνα ή ακόμα και να δημιουργηθούν μολύνσεις στην στοματική κοιλότητα. Αν αντιληφθείς επομένως ξηροστομία, συμβουλέψου τον οδοντίατρό σου και με την κατάλληλη θεραπεία θα ανακουφιστείς άμεσα.
5. Να επισκέπτεσαι συχνά τον οδοντίατρο.

Η καρέκλα του οδοντίατρου δεν είναι κάτι που πρέπει να σε τρομάζει. Αντιθέτως! Ο τακτικός έλεγχος του στόματος και των δοντιών χαρίζει ένα υγιές χαμόγελο, χωρίς δυσάρεστη αναπνοή για σένα και τους γύρω σου. Ένας οδοντιατρικός έλεγχος απαιτείται μια τουλάχιστον φορά το εξάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: