Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Διαμαρτυρία απολυμένων σχολικών φυλάκων

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν απολυμένοι σχολικοί φύλακες, ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και κατηγορώντας την κυβέρνηση για εμπαιγμό, καθώς δεν υπάρχει καμία πρόνοια γι' αυτούς.


Στο σημείο βρίσκονται παραταγμένες πάνω από επτά κλούβες και μεγάλη δύναμη ανδρών των ΜΑΤ, που προειδοποίησαν με «ψεκασμό» τους διαδηλωτές, σε περίπτωση που επιχειρούσαν να καταλάβουν το οδόστρωμα εμποδίζοντας την κυκλοφορία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, μία σχολική φύλακας ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για αποκατάσταση των φυλάκων, ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα, ούτε φαίνεται να υπάρχει κάποιο σχέδιο για το μέλλον τους. «Αυτά είναι τα τελευταία μου χρήματα» δήλωσε η γυναίκα.

Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων είχαν λάβει πρόσφατα διαβεβαίωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ότι 300 από αυτούς θα απορροφηθούν ως τραυματιοφορείς, ενώ όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες μπορεί να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Σε ό,τι αφορά το πάγιο αίτημα των σχολικών φυλάκων για αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006, οπότε εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι, ο υπουργός δήλωσε ότι θα εισηγηθεί σχετικό αίτημα στους αρμόδιους υπουργούς.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: