Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Γιωτόπουλος: Με άνωθεν εντολή έφυγε ο Ξηρός

Πολλά ερωτηματικά για τον ρόλο του Χριστόδουλου Ξηρού, θέτει ο φερόμενος ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Ν, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, με επιστολή που δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία, υπονοώντας συνεργασία με τις αρχές. Μάλιστα καταγγέλλει πως η απόδραση του Ξηρού έγινε με άνωθεν ανοχή αν όχι υπόδειξη.


«Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Όχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη» αναφέρει ο κ. Γιωτόπουλος.

«Η διαταγή ήλθε από τα πάνω. Από την Αντιτρομοκατική, την ΕΥΠ και άρα την κυβέρνηση που την εποπτεύει. Ας μην προσπαθούν λοιπόν να τα ρίξουν στους φύλακες που απλά εκτελούν διαταγές. Υπεύθυνοι είναι οι υπουργοί που σήμερα ωρύονται και κραυγάζουν με υποκρισία ενώ η κατάσταση τους βολεύει», σημειώνει και προσθέτει ότι «κόβουν τις άδειες στην λεπτή περίοδο της προεδρίας και προετοιμάζουν την αυριανή ουσιαστική κατάργησή τους».

«Γιατί στις δύο άδειες του Βασίλη Τζωρτζάτου με κατ’ οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στον δρόμο και τρία στους παραδρόμους) και τον παρακολουθούσαν ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;»

«Τέλος, όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατική, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε».

Τρομοκρατικό μανιφέστο Χριστόδουλου Ξηρού

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, ο δραπέτης Χριστόδουλος Ξηρός ανήρτησε 14σέλιδη επιστολή και βίντεο με τρομοκρατικό μανιφέστο, στο οποίο εκτοξεύει απειλές. «Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος» λέει.

«Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ' όπλο στο χέρι. Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων» σημειώνει, στοχοποιώντας ειδικά δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Επίθεση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ

Για ένα σαθρό σύστημα που αφήνει ελεύθερους τους τρομοκράτες, μίλησε στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, «φωτογραφίζοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την αποφασιστικότητά του να βρεθεί απέναντι σε όσους -όπως είπε- από τη μια κάνουν ό,τι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι οι τρομοκράτες και από την άλλη προχωρούν σε καταγγελίες όταν αφήνονται ελεύθεροι.

«Έχουμε υποχρέωση να κλείσουμε όλες τις τρύπες ενός συστήματος που νοιάζεται περισσότερο για τους τρομοκράτες παρά για τους πολίτες. Η ασφάλεια των πολιτών είναι ύψιστης προτεραιότητας για εμάς», είπε.

Διαβάστε: Σφοδρή επίθεση ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το βίντεο Ξηρού

«Αισχρή προπαγάνδα»

Για «αισχρή προπαγάνδα», «απόρροια πανικού» κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «ντύνεται με την καπαρντίνα του Αστυνόμου Σαϊνη ανακαλύπτοντας τρομοκράτες και παίζει το ρόλο του ιεροεξεταστή για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Θα πρέπει η ΝΔ να καταλάβει ότι με το συνεχές της παραλήρημα δεν στριμώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποκαλύπτει τη δική της πολιτική γύμνια. Ο ελληνικός λαός απαιτεί απαντήσεις στις ανάγκες του και όχι γελοιοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης και της πολιτικής ατζέντας» αναφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται και στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι σε όλο αυτό το σκηνικό της άθλιας σπέκουλας, που ξεφεύγει από το πεδίο της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης, ο έτερος κυβερνητικός εταίρος επιλέγει το ρόλο του αμέτοχου σχολιαστή της επικαιρότητας, αντιμέτωπος με τα δικά του πολιτικά αδιέξοδα.

Σε αυτόν της τον κατήφορο, η κυβέρνηση -επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- δεν διστάζει να εντάξει στους σχεδιασμούς της ακόμα και την Προεδρία της Δημοκρατίας, μη σεβόμενη ακόμα και τους πολιτειακούς θεσμούς και προσθέτει ότι το παιχνίδι με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών, έτσι ώστε να βρεθεί ένας τρόπος να μετριαστεί επικοινωνιακά η επερχόμενη εκλογική ήττα, δείχνει ότι στο επιτελείο του Μαξίμου, η εφευρετικότητα των στελεχών δεν γνωρίζει όρια, όταν είναι να σκαρφιστούν άθλιες μεθοδεύσεις για τη διαιώνιση της εξουσίας τους.


Καταλήγει ότι με το να συσκοτίζει η κυβέρνηση τα πραγματικά πολιτικά επίδικα, δεν καταφέρνει ούτε να αποδράσει, ούτε να κερδίσει πολιτικό χρόνο. Το μόνο που καταφέρνει «είναι να παίρνει οριστικό διαζύγιο από τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών, καθώς και να υπογράφει με απόλυτη βεβαιότητα τη δική της πολιτική καταδίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: