Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Από 17 δήμους οι πρώτες απολύσεις του 2014

Από 17 δήμους που βρίσκονται στο «κόκκινο» θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις για την φετινή χρονιά, η οποία θα σημάνει την απόλυση 11.400 δημοσίων υπαλλήλων, αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους που παρουσιάζει τη λίστα των συγκεκριμένων ΟΤΑ.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι παραπάνω δήμοι διατηρούν 18 δημοτικές επιχειρήσεις εκ των οποίων το 60% αφορούν κοινωφελείς εταιρείες. Αυτές οι επιχειρήσεις θα κλείσουν άμεσα και οι υπάλληλοι θα απολυθούν.

Πρώτοι υποψήφιοι για έξοδο είναι οι υπάλληλοι που εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου, ενώ οι μόνιμοι υπάλληλοι θα χρειαστεί να μετακινηθούν.

Πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο δήμος Καλαμαριάς του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013.

Ακολουθεί ο δήμος Περάματος (71% υπέρβαση), ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος με υπέρβαση κατά 19 εκατ. ευρώ, ο δήμος Θάσου, ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, οι δήμοι Φυλής και Κορυδαλλού, ο δήμος Γορτύνας στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι δήμοι Κοζάνης και Σκιάθου.

Στη λίστα που παρουσιάζει η εφημερίδα είναι ακόμα ο δήμος Αχαρνών, Αμαρουσίου, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέλλης, Περάματος, Πύλης Τρικάλων, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου.


Επίσης στους παραπάνω δήμους θα εφαρμοστεί αυστηρό πρόγραμμα περικοπών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: