Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα για θύλακες της Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ.

Εντολή για έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ο Ν. Δένδιας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στο Σώμα.


Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διεμήνυσε ότι όποιος αστυνομικός επιχειρήσει να εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος θα τεθεί εκτός του Σώματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, με δήλωση του στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι "και μέσα στη Δικαιοσύνη, όπως και μέσα στην Αστυνομία, υπάρχουν φαινόμενα ανοχής από θύλακες προς τη Χρυσή Αυγή. Δεν αφορά συλλήβδην τη Δικαιοσύνη".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, σε συνεννόηση με το Μαξίμου, απέστειλε φάκελο προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη, στην οποία υπάρχουν 32 περιπτώσεις με αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Δένδιας ζητά όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημμελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια.


Σε κάποια περιστατικά, για τα οποία έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και η διαδικασία γι' αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: